Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider Raadhuis / Gemeentekantoor (zzp)

Geplaatst 23 feb. 2022
Project ID: YIS 9109648
Plaats
Sliedrecht
Uren
8 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 mrt. 2022
Einde: 28 feb. 2023
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 02-03 10:00 uur

Start: z.s.m., in overleg.

Aantal uur per week: gemiddeld 8 uur per week, indeling hiervan in overleg.

Duur van de opdracht: Tot maart 2023.

Schaal 11, richttarief €95

Kan jij op het strategisch vlak verbinding leggen met het College van bestuur? Zorg jij ervoor dat het proces soepel verloopt en de Raad op de hoogte blijft? Dan zoeken wij jou!

 

Projectleider raadhuis / gemeentekantoor

Het project

Het raadhuis is een rijksmonument en al bijna 100 jaar van waarde voor de inwoners van Sliedrecht. Het huidige gebruik is echter beperkt en het gebouw staat het merendeel van de week leeg. De vandaag de dag gewenste en noodzakelijke faciliteiten voor een goede huisvesting en functioneren van de raad(svergaderingen) anno nu ontbreken volledig. Richting de toekomst is het daarom zaak de publieke waarde in ere te herstellen en het weer een prominente plaats binnen de gemeenschap te geven.

In 'Koers 2030, Groei en ontwikkeling' is richting gegeven aan de ontwikkeling van het raadhuis en gemeentekantoor. We streven naar een raadhuis van en voor Sliedrecht. Als huis van de democratie én als middelpunt van de samenleving. Er ligt groot potentieel om het gebruiksnut te vergroten en tegelijk kwaliteit en levendigheid aan het gebied toe te voegen. Het draait niet alleen om het vastgoed, maar ook om het verstevigen van de band tussen samenleving, bestuur en de gemeentelijke organisatie. Deze ambities moeten daarom in samenhang gezien worden met de herinrichting van het gemeentekantoor. Het is van belang ontwerpvisie en functionaliteiten van beide gebouwen op elkaar aan te sluiten. Waarbij het raadhuis vooral het ontmoeten met buiten faciliteert en het gemeentekantoor de interne ontmoeting en het opgavengericht werken faciliteert. Belangrijke uitgangspunten zijn dan ook het uitnodigen tot ontmoeting, multifunctioneel en efficiënt gebruik en het moderniseren van beide gebouwen op onder meer het gebied van verduurzaming en klimaatbeheersing.

 

Wat ga je doen?

Als projectleider hou jij je voornamelijk bezig met de verbinding te leggen tussen het proces en de Raad. Jij zorgt ervoor dat alle informatie en stukken over beide panden bij elkaar worden verzameld en kan deze aan de raad voorleggen. Daarnaast zorg jij ervoor dat, wanneer nodig, de subsidies op tijd worden uitgezocht en het proces hiervoor wordt opgestart.

 

Op dit moment werkt de gemeente Sliedrecht met een extern advies bureau extern bureau mee die gespecialiseerd is in monumentale panden. Als projectleider houdt je de verbinding met dit advies bureau en de raad van bestuur. Je zal hierin zelfstandig keuzes maken en sturen op het resultaat. Als projectleider heb je een overkoepelende rol en zorg je voor verbinding. Je gaat aan de slag het inkoop en aanbestedingstraject waarin je de aanbestedingsvoorwaarden gaat vaststellen. Als projectleider is het belangrijk dat je bekend bent met monumentale panden. Met jouw bestuurlijke ervaring en als verbindende schakel weet jij ons verder te helpen met dit project.

 

Onze raad is onlangs akkoord gegaan met het SO voor zowel het raadhuis als gemeentekantoor met de voorwaarde dat we de komende periode nog een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren. Wij zijn op zoek naar een projectleider die stuurt op het proces totdat de vergunning voor beide panden in Q3 2023 onherroepelijk is en de gunning van de opdracht aan een hoofdaannemer. Op het moment dat het in de fase van uitvoering komt, zal het proces overgepakt worden door onze interne projectleider.

 

Waar kom je te werken?

Bij ons in Sliedrecht

Sliedrecht is een dorp met ruim 25.000 inwoners en ligt aan één van de drukst bevaren rivieren van Nederland, de Beneden Merwede. Er is veel ondernemerschap, van oudsher in de maritieme sector. De gemeente Sliedrecht werkt op bestuursniveau nauw samen met de omliggende Drechtsteden, maar heeft door de jaren heen haar eigen karakter weten te behouden. Sliedrecht is een zelfstandige gemeente. Groot genoeg voor voorzieningen en bedrijvigheid op stadsniveau, maar klein genoeg voor dat eigen dorpse karakter. Sliedrecht zet sterk in op de veranderende rol van de overheid: de samenleving staat centraal. Dat betekent dat primair gedacht wordt vanuit maatschappelijke vraagstukken en opgaven (buiten). De concrete doelstellingen en de wijze waarop het college van B&W invulling geeft aan deze nieuwe rol stelt hoge eisen aan de ambtelijke organisatie.

 

Functie eisen

·       Aantoonbare en succesvolle werkervaring als projectleider binnen het vastgoed;

·       Aantoonbare werkervaring binnen een politiek bestuurlijke omgeving;

·       Aantoonbare ervaring als verbinder op strategisch vlak;

·       Aantoonbaar netwerk om disciplines te werven en onderzoeken uit te voeren en/of gelieerd aan een groter bureau of netwerk;

·       Goed analytisch vermogen;

·       Uitstekende communicatie & sociale vaardigheden.

 

Jij bent iemand die resultaatgericht te werk gaat en koers vast kan houden. Jij bent gericht op samenwerken en kan makkelijk verbinding maken en leggen binnen de organisatie. Daarnaast ben jij ondernemend en gestructureerd van aard en bewust van je omgeving.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten