BIZOB

Freelance projectleider programmering verduurzaming gemeentelijk vastgoed 24 uur (zzp)

Geplaatst 14 jun. 2024
Project ID: YIS 9159934
Plaats
Best, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 jun. 2024 14:00

Startdatum 25 juni

Einddatum 31-12-2024

Medior gezocht, schaal 10, richttarief 88 euro, geen KO

Gesprekken in de week van 17 juni. Graag geplande vakanties melden in motivatie 


Aanleiding

In 2050 wil Nederland klimaatneutraal zijn. Dat wil zeggen dat de uitstoot van broeikasgas in 2050 niet hoger is dan wat er vastgelegd wordt, netto is de uitstoot dus nul. In 2030 moet Nederland minimaal 55%minder broeikasgassen uitstoten vergeleken met 1990 met een streven naar 60%CO²-reductie. Daarom zet de gemeente Best ook in op verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed.

Opgave

De gemeente Best heeft de ambitie om de ruim 60 panden die in eigendom zijn verder te verduurzamen. We streven er naar om in 2050 alle panden gasloos te hebben. Zo dragen we niet alleen bij aan doelen voor CO2 reductie, maar hebben we ook een voorbeeldfunctie. Het verduurzamen vraagt om een goed samenspel tussen verschillende teams en het maken van een meerjarenprogrammering, met als eerste ijkmoment 2030. Zo ontstaat sturing opvolgorde en planning. Hierbij spelen diverse factoren een rol, zoals de staat van onderhoud, meekoppelkansen met gebiedsontwikkelingen en beheer openbare ruimte.Maar ook de financiering en budgetplanning, (meerjarenbegroting, subsidies zoals Dumava en terugverdienmogelijkheden), beschikbare ambtelijke capaciteiten tijdelijk alternatieve huisvesting van gebruikers.


Als projectleider zorg je voor het inrichten van de programmering en de bijbehorende uitvoeringsorganisatie (waarbij het uitgangspunt is dat taken zoveel mogelijk belegd zijn binnen de lijn).Afstemming, samenwerking en goede rolverdeling zijn hierbij sleutelwoorden.Plan, organisatie en uitvoering komen tot stand in samenwerking en afstemming met de ambtelijk opdrachtgever en het projectteam.


Je bent de spil tussen de verschillende clusters die betrokken zijn bij de opgave: vastgoed, duurzaamheid, beheer en realisatie,openbare ruimte, projecten, financiën, vergunningen en juridische zaken. Jeb ent ook aanspreekpunt voor de betrokken teamleiders en het college.


Ook speel je de eerste periode een rol bij de coördinatie van de uitvoering van het plan.

Profielschets kandidaat


We zoeken een projectleider die het volgende meebrengt:


-      Kennis en ervaring met beheer en ontwikkeling van maatschappelijk vastgoed

-      Kennis en ervaring met verduurzaming vastgoed en innovatie

-      Je focus zit op het proces en organisatie

-      Je hebt een brede blik en vind het leuk om de belangen van de verschillende afdelingen aan elkaar te koppelen tot 1 project

-      Je hebt affiniteit met programmatisch en projectmatig werken

-      Je bent verbindend

-      Creatief en oplossingsgericht

-      Je bent politiek en bestuurlijk sensitief en je bent in staat om draagvlak te creëren

-      Je durft beslissingen te nemen


Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten