Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider participatie (zzp)

Geplaatst 10 okt. 2024
Project ID: YIS 9167576
Plaats
Uithoorn
Uren
32 uur/week
Periode
1 jaar, 2 maanden
Start: 28 okt. 2024
Einde: 31 dec. 2025
Tarief
80 - 88 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 16 okt. 2024 12:00
  • Schaal 11

  • Tarief € 88, schaal 11

  • 32-36 uur per week, 4 a 5 werkdagen

  • Startdatum; zo snel mogelijk, uiterlijk 15-11-2024

  • Einddatum; 31-12-2025

  • Graag motivatie en beschikbaarheid opnemen in het CV

  • Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA ingeschreven in NL, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap etc. kan niet!

  • Liefst op kantoor aanwezig, in overleg mag er ook remote gewerkt worden

  • Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Projectleider participatie gemeente Uithoorn

Als projectleider participatie ben je aanjager voor de verdere ontwikkeling en borging van participatie in de organisatie(s) en verricht je o.a. de volgende werkzaamheden:

- Beleidsmatige advisering over participatie (w.o. implementatie participatieverordening)

- Verder implementeren van de participatietoolbox en bewustwording van thema participatie door middel van het organiseren van trainingen, workshops en bijeenkomsten

- (Verdere) uitwerking proces uitdaagrecht en proces maatschappelijke initiatieven

- (Ondersteunen bij) de evaluatie van participatieprocessen

- Adviseren over concrete (vernieuwende) participatieprocessen

- Coördineren van initiatieven proces

- Advisering over initiatieven van derden (waaronder buurtbeheer)

- Netwerken met de buurtbeheren (ter vervanging van andere medewerker)

Het doorontwikkelen en borgen van participatie valt binnen het programma dienstverlening. De inwoner staat bij ons centraal. Onze inwoner kan ons het beste vertellen hoe wij onze dienstverlening kunnen verbeteren. We willen nog meer met hen in gesprek zijn, hen uitdagen om initiatieven in te dienen en actief betrekken bij onze plannen. Hiervoor hebben we onder andere de ontwikkelagenda participatie opgesteld, waarvan de implementatie in samenhang met de implementatie van de dienstverleningsvisie en de communicatievisie leidt tot actieve verbinding met de inwoners. Inmiddels hebben wij een groot deel van ons uitvoeringsplan participatie uitgevoerd en willen wij onze participatieve werkwijze verder door ontwikkelen en borgen.

Voor dit specifieke project zoeken wij een projectleider participatie voor 32-36 uur, voor een periode van minimaal 1 jaar. De rol die je vervult hangt af van het vraagstuk en varieert van een initiërende en trekkende rol tot een meer faciliterende rol. Daarnaast lever je vanuit jouw expertise en ervaring input waardoor participatie kan worden verankerd in onze Uithoornse werkwijze. Jouw taak is het aanjagen, coördineren en faciliteren van de (vernieuwende) participatieaanpak van de gemeente Uithoorn.


Wat is nodig voor deze rol?

Je krijgt een uitdagend project onderhanden waarin we een beroep doen op je creatieve vermogens en je grote inlevingsvermogen in de belevingswereld van onze inwoners. Je inspireert, enthousiasmeert en coacht je collega’s en daagt ze uit om nieuwe wegen te zoeken en participatie steeds meer ‘eigen’ te maken. Daarnaast vragen we van jou analytisch vermogen, strategisch inzicht en strategische advisering op het gebied van participatie maar je kan ook af en toe de handen uit de mouwen steken. Ook gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en verbindend vermogen (netwerken) zijn belangrijk voor deze rol.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten