Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Projectleider Opvang Vluchtelingen (zzp)

Geplaatst 11 mei 2022
Project ID: YIS 9114579
Plaats
Hellevoetsluis
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 23 mei 2022
Einde: 1 dec. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 mei 2022 12:00

Sollicitatie deadline: 18-5-2022 12:00

Startdatum (gewenst)? Z.s.m.

Startdatum (uiterlijk)? 1 juni

Einddatum? 1-12-2022

Optie tot verlenging? Ja

Min/max aantal uur per week? 36 uur

Vaste werkdagen gewenst/vereist? nee

Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja, Hybride

Tariefstelling: Schaal CAR UWO? Schaal 11

 

Opvang in Hellevoetsluis

De gemeentehuis heeft momenteel twee opvanglocaties voor vluchtelingen. Vanaf oktober 2021 worden op een riviercruiseschip in de Koopvaardijhaven circa 80 vluchtelingen opgevangen. De organisatie van deze opvang valt onder verantwoordelijkheid van het COA, waarbij er wordt samengewerkt met de gemeente Hellevoetsluis. De opvang is met een jaar verlengd tot mei 2023.

Vanaf begin maart worden Oekraïense vluchtelingen zowel particulier als gemeentelijk opgevangen in de Gemeente Hellevoetsluis. Particulier gaat het om circa 30 vluchtelingen en gemeentelijk gaat het om circa 80 vluchtelingen die momenteel worden opgevangen op vakantiepark Poort van Zeeland van Europarcs. Deze groep vertrekt eind juni naar elders, vanwege het vakantieseizoen. Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van langere opvang van Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Hellevoetsluis.

 

Vraag: Projectleider opvang vluchtelingen

Het is een uitdagende rol die vraagt om zelfstandigheid, eigen initiatief, regie en die ruimte biedt aan ondernemerschap. De vluchtelingen op de gemeentelijke opvang zullen eind juni naar elders vertrekken. Vanaf half september zal er weer capaciteit vrijkomen, zodat deze weer benut kan worden. Op basis van de resultaten van het onderzoek naar de langere opvang zal er uitvoering gegeven worden aan structurele oplossingen, waarbij er ook gedacht kan worden aan het organiseren en borgen van sociale activiteiten in samenwerking met welzijnsorganisaties, zoals Stichting PUSH. Ook zal er m.b.t. het vluchtelingenschip gekeken worden naar een structurele oplossing m.b.t. eten en drinken of andere zaken. Momenteel wordt daar de catering nog verzorgd.

 

Wat ga je doen?

-         Als projectleider bouw je verder een aanpak op voor de gemeentelijke noodopvang rondom de instroom en begeleiding van vluchtelingen.

-         Je werkt samen met externe organisaties en met de gemeentelijke collega’s die vanuit verschillende taakvelden betrokken zijn bij de opvang en het welzijn van de vluchtelingen.

-         Je zorgt ervoor dat er verbinding, samenwerking en een gezamenlijke aanpak is waarin de gemeente Hellevoetsluis samen met de welzijnsorganisaties/uitvoeringsorganisaties voor de vluchtelingen een basis voor een zo normaal mogelijk leven creëert. Dit kan onder andere op het gebied van wonen, werk, levensmiddelen (leefgeld), zorgvragen of onderwijs zijn.

-         Je draagt zorg voor het ontzorgen van de locatiemanager op de gemeentelijke opvang, zodat de locatiemanager zich kan richten op haar kerntaken.

-         Je neemt wekelijks deel aan het GBT (Gemeentelijk Beleidsteam), TBZ (Team Bevolkingszorg) en Regionaal Overleg Opvang (Rotterdam Rijnmond)

 

Dit vraagt om creativiteit, flexibiliteit en aanpassingsvermogen.

De communicatie speelt in jouw rol een belangrijk onderdeel. Je bent een regisseur en een schakel tussen de uitvoering intern, het management en het bestuur en externe partners en opvanglocatie(s).

 

 

Competenties

Je bent analytisch sterk en je kunt schakelen tussen abstracte vraagstukken en concrete uitvoering. Ook heb je kennis van projectadministratie en het sturen op financiën. Je denkt in oplossingen en bent daarin creatief. Daarnaast ben je communicatief zeer strek. Het is een uitdagende rol die vraagt om zelfstandigheid, eigen initiatief, regie en ondernemerschap. Je houdt je bezig met vraagstukken m.b.t. huisvesting voor langere duur (advies, strategische keuzes, exploitatie- en beheer voorstellen, aangaan van overeenkomsten met partijen, borgen van continuïteit voor de langere termijn)

  

 Must haves (knockouts)?

  • Flexibiliteit
  • Doorzettingskracht
  • Creativiteit
  • Ervaring in begeleiding en leiding complexe projecten
  • Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring?  Gemiddeld 3 jaar, geen starter

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten