Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider ontwikkeling ouder-kind product (zzp)

Geplaatst 27 okt. 2023
Project ID: YIS 9142155
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
8 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 13 nov. 2023
Einde: 15 mei 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 8 nov. 2023 12:00

Duur: zsm tot medio mei 2024

Inzet: 8 uren per week

Schaal 11, CAO Gemeenten

Let op: Alleen ZZP'ers die een eenmanszaak of BV (zonder partners) hebben kunnen worden gecontracteerd

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Voor de gemeente Groningen, directie Maatschappelijke Ontwikkeling, zijn wij op zoek naar Projectleider voor de ontwikkeling van het ouder-kind product voor 8 uren per week tot medio mei 2024.

Beschrijving project

De Groninger gemeenten werken samen op het gebied van de inkoop van beschermd wonen en jeugdhulp. Dit doen zij vanuit twee organisaties. De Regionale Inkooporganisatie Groninger Gemeenten (RIGG) koopt regionaal en bovenregionaal de (hoog) specialistische jeugdhulp in namens de Groninger gemeenten. Voor de inkoop van beschermd wonen heeft de centrumgemeente Groningen die rol, waarbij het programma Beschermd Wonen en Opvang het orgaan is die hier uitvoering aan geeft.

Beide inkooporganen hebben de opdracht om gezamenlijk te zorgen voor eenduidige en integrale contractering van ouder- en kindzorg. Hiervoor is in 2022 en 2023 voorwerk gedaan. Door bewegingen in het zorglandschap en de markt zien wij nu urgentie om dit proces op korte termijn verder te brengen en af ronden door middel van contractering van een (dekkend) regionaal aanbod.

Wat houdt deze rol in?

Als projectleider ga je je bezighouden met de ontwikkeling van de noodzakelijke voorwaarden om te komen tot de contractering van een (dekkend) regionaal aanbod van ouder-kindzorg.

  • Voor de uitvoering van deze opdracht zoekt de gemeente Groningen iemand die het proces van inhoudelijke doorontwikkeling tot de contractering kan organiseren. Ze zoeken iemand die regie kan voeren op het proces en zelf ook een stevige participerende rol vervult, oftewel een meewerkend projectleider.

  • Van belang in deze rol is om samen te werken met verschillende partijen en betrokken personen en tegelijkertijd zoveel mogelijk te ontlasten met de tijdsinvestering die dit vraagt. Dit betekent onder meer het ontsluiten van de juiste benodigde informatie, samenbrengen en verwoorden van (beslis)informatie en het presenteren van (on)mogelijkheden ten behoeve van besluitvorming.

  • Het doel binnen de begeleiding van het proces is het optimaal faciliteren en organiseren van het kunnen maken van keuzes en overige besluitvorming en het creëren van noodzakelijke voorwaarden om de contractering te starten. Hierbij dient ook oog te zijn voor de uitvoerbaarheid en implementatie.



Waar wordt er naar toe gewerkt?

  • Een productomschrijving incl. passend tarief.

  • Een voorstel voor gecombineerde financiëring en systeemafhandeling (backoffice).

  • Inkoopadvies t.b.v. de manier van de inkopen.

  • Inkoopdocumenten t.b.v. de contractering.

  • Zorgdragen voor de realisatie van een ingevulde werkomgeving om de contractering te organiseren.

  • Beoordelingsmatrix, implementatieplan en voorstellen voor besluitvorming.

Wat wordt er gevraagd?

  • Bij voorkeur zo spoedig mogelijk beschikbaar voor 8 uren per week tot medio mei 2024.

  • Hbo werk- en denkniveau.

  • Kennis van (inkoop in) het sociaal domein.

  • Vergelijkbare werkervaring.

  • Als persoon ben je zelfsturend, hebt een zelfstartend vermogen, bent proactief met oog voor samenwerking, planmatig, kan overzicht houden, verbindend en ontzorgend/faciliterend.



Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?

  • Inschaling conform cao Gemeenten op basis van kennis en ervaring, schaal 11

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten