Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider omgevingswet (zzp)

Geplaatst 11 nov. 2022
Project ID: YIS 9123714
Plaats
Hardinxveld-Giessendam, Zuid-Holland
Uren
28 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 21 nov. 2022
Einde: 21 mei 2023
Tarief
85 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 18 nov. 2022 12:00

Start: liefst zsm, in overleg

Duur: tot 1 juli 2023, met optie op verlenging

Aantal uur per week: 28

Richttarief: €110, schaal 12

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Projectleider Omgevingswet gemeente Hardinxveld-Giessendam

Circa 28 uren per week, tot 1 juli 2023

 

Gemeenten door heel Nederland staan voor een grote opgave: hun organisatie voorbereiden op de rap naderende komst van de Omgevingswet. Ook de gemeente Hardinxveld-Giessendam gaat volgens deze Omgevingswet werken en denken. Onze huidige projectleider heeft een andere baan gevonden. Wij zoeken daarom een projectleider die ons verder meeneemt in deze grote verandering.

Op dit moment ligt de focus van onze inzet op de minimale acties. Binnenkort willen we starten met het werken aan een omgevingsvisie en een omgevingsplan.

 

Projectorganisatie en opdracht:

Als projectleider Omgevingswet werk je zelfstandig in onze netwerkorganisatie. Verderop lees je meer over deze organisatievorm. Je maakt deel uit van de stuurgroep Omgevingswet met daarin het college van burgemeester & wethouders en een aantal sleutelfiguren uit de projectgroep. Daarnaast geef je leiding aan de projectgroep. Onze eigen en ingehuurde medewerkers bemensen de projectgroep en deelprojectgroepen. We hebben bij onze medewerkers hier tijd voor vrijgemaakt omdat zij met het eindresultaat gaan werken. Zo werken ze dus aan hun eigen toekomstige werkwijze.

 

•    Je bent verantwoordelijk voor het (verder) implementeren en vormgeven van het project Omgevingswet, dit project loopt in ieder geval tot 1 juli 2023.

•    Je draagt de verantwoordelijkheid voor de inhoud, kwaliteit, budget en de voortgang van het project en de deelprojecten vanaf de planvorming tot de realisatie.

•    Je zorgt voor draagvlak bij zowel de medewerkers als college- en raadsleden. Je weet hen enthousiast te krijgen en te houden tijdens het hele proces.

•    Je zorgt voor verbinding tussen zowel de interne projectorganisatie als de externe samenwerkingspartners. We vinden het belangrijk dat je zichtbaar, benaderbaar en dichtbij bent.

 

Wat neem je mee?

•    Je beschikt over een afgeronde hbo- of wo-opleiding en je hebt ervaring in projectmanagement, bij voorkeur op het gebied van de Omgevingswet.

•    Je hebt een aantal jaar ervaring binnen het ruimtelijk-fysieke domein van de publieke sector en hebt de ontwikkelingen rondom de Omgevingswet dan ook op de voet gevolgd.

•    Je hebt inhoudelijke kennis van de gemeentelijke werkprocessen die met de Omgevingswet hebben te maken. Je kan daarmee de inhoud van deze werkprocessen met de inhoudelijke verandering van de Omgevingswet verbinden.

•    Je beschikt over een flinke dosis bestuurlijke sensitiviteit die je hebt opgedaan met ruime ervaring binnen Nederlandse gemeenten.

 

Gemeente Hardinxveld-Giessendam:

De gemeente Hardinxveld-Giessendam: een moderne en vernieuwende netwerkorganisatie

Wij zijn een ondernemende gemeente met een lange maritiem-industriële traditie en een groot bedrijvennetwerk. Als organisatie stellen wij de inwoners en bedrijven centraal en gaan we uit van de kracht van de samenleving.

Deze samenleving is een netwerk en onze gemeentelijke organisatie sluit daarop aan, doordat we deze hebben opgezet als een moderne en vernieuwende netwerkorganisatie. We hebben een platte structuur met korte lijnen en een hoog loyaliteitsgehalte. We kiezen voor persoonlijk leiderschap in plaats van hiërarchisch leiderschap: onze medewerkers nemen regie over hun werk en geven daarmee leiding aan zichzelf in plaats van zich te laten leiden door een ander. Dit doen onze medewerkers door hun talenten, drijfveren en valkuilen te kennen. Het Odin Development Compass (ODC) helpt hen daarbij.

We zijn een moderne, eigenzinnige organisatie, loyaal, informeel en hartelijk met een grapje op zijn tijd. De organisatie heeft een sterke band tussen de medewerkers. We werken vanuit vertrouwen en benaderen elkaar ook op die manier.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten