Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider Mentale Weerbaarheid (zzp)

Geplaatst 23 feb. 2023
Project ID: YIS 9128999
Plaats
Maasdam, Zuid-Holland
Uren
8 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 6 mrt. 2023
Einde: 1 sep. 2023
Tarief
67 - 77 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 2 mrt. 2023 12:00

Startdatum zsm

Opdracht tot en met 31-12-2023

8 uur per week

Standplaats is Maasdam.

Tarief: max €77,- Schaal 9-10

Auto is handig ivm bezoek op locatie. Kan met OV maar auto is handiger.

Gesprekken zullen waarschijnelijk digitaal plaatsvinden, datum en tijd is nog niet bekend.




Doel van de opdracht: Als de organisaties het thema mentale weerbaarheid oppakken en zelf borgen binnen de organisatie.

Omschrijving opdracht

Het doel van de opdracht is om in 2023 een impuls te geven aan de uitvoering van het advies en plan van aanpak Mentale Weerbaarheid Hoeksche Waard (2022).

Het adviesrapport mentale weerbaarheid is ontwikkeld in 2020 en 2021 door een werkgroep met een diverse afvaardiging van gemeente en partners uit het veld van de Hoeksche Waard.

 Er is daarna door een externe adviseur een plan van aanpak opgesteld met duidelijke resultaten voor de komende jaren. Tevens is hier de onderliggende opdracht uit voortgekomen. Hierbij ligt de nadruk om het advies verder te implementeren en te zorgen dat deze het eind van het jaar geborgd is bij de betrokken organisaties.

 

 Uitvoering van de opdracht

·        Aanjagen om de doelen uit het adviesrapport door geselecteerde partners op te pakken.

De projectleider is verantwoordelijk om de uitvoering van het plan van aanpak een dusdanige boost te geven dat de concrete benoemde resultaten worden behaald en geborgd bij de betrokken organisaties.

Dit alles in nauwe samenwerking met een reeds geselecteerd aantal partners vanuit jeugdgezondheidszorg, onderwijs en schoolmaatschappelijk werk. Er wordt gekozen voor een aantal geselecteerde partners om de focus te behouden op het thema en daardoor te zorgen voor een olievlekwerking.

·        Uitvoeren van de acties voor 2023 zoals aangegeven in het plan van aanpak.

De 6 doelen vanuit het adviesrapport met de scope vanuit het plan van aanpak voor dit jaar omvat het volgende:

1.     Benutten eigen kracht van kinderen

o  Onderhouden van contacten met Talentdenken over de bestaande inzet van talentlessen op de scholen en kinderopvang.

o  Onderwerp talent en growth & fixed mindset onder de aandacht brengen van ouders door initiëren van verbindingen met al bestaande projecten/ activiteiten, zoals de collectieve jaarprogrammering voor ouders, op de website oudershw, in de boekenbieb en het boekenpanel.

o  Onderwerp talent en growth & fixed mindset onder de aandacht brengen van professionals door afstemming over de training en hoe dit mee te nemen in reguliere gesprekken met ouders.

2.     We realiseren meer balans tussen ontspanning en inspanning voor kinderen.

o  Onderwerp , werking van het brein en creëren van rust en ruimte, onder de aandacht brengen van ouders door initiëren van verbindingen met al bestaande projecten/ activiteiten, zoals de website van oudershw, en zoeken naar ruimte en draagvlak voor het ontwikkelen van een toolkit.

3.     We geven meer tijd en aandacht aan het kind

o  Stimuleren van beschikbaarheid van ouder-kind activiteiten en ouder-kind gesprekken op de ontmoetingsplekken, oudershw en het laten participeren van partners op dit onderwerp.

o  Bespreekbaar maken met geselecteerde partners hoe een cultuur van tijd en aandacht geven aan het kind wordt/kan worden meegenomen op scholen en kinderopvang.

4.     We vergroten de kennis over emoties en over manieren van omgaan met emoties.

o  Onderzoeken of en welk basisaanbod voor kinderen er is en moet zijn voor alle kinderen in aanvulling op bestaand aanbod.

o  Kennis vergroten bij ouders door initiëren van verbindingen met al bestaande projecten/ activiteiten, zoals de website oudershw, jaarprogrammering, gespreksonderwerpen ontmoetingsplekken en een oudercomponent op basisaanbod en groepswerk.

 

5.     We vergroten kennis en vaardigheden bij ouders en professionals zodat ze beter toegerust zijn om kinderen te ondersteunen

o  Toezien op de samenwerking en de samenhang van het inzetten van de collectieve voorzieningen om de eerder benoemde onderwerpen te agenderen en een goede samenwerking met de geselecteerde partners .

6.     We realiseren in de hele keten voor kinderen meer samenhang en éénduidigheid in het aanleren van basisvaardigheden

o  Afstemming met de regisseur Opvoeden en Opgroeien over inbedding van het onderwerp bij bestaande structuren en overleggen. 

o  Zie verder bij bovenstaande doelstellingen.

·        Onder aandacht brengen en houden van de ouder-kind-professional driehoek bij partners

Alle doelstellingen zijn zoveel mogelijk uitgewerkt op de 3 doelgroepen ouder-kind-professional (o-k-p). Uitgangspunt blijft altijd dat kinderen sterke volwassenen om zich heen nodig hebben. Dus meer focus op ouder en professional dan alleen op kind. Bestaande interventies moeten getoetst worden op o-k-p elementen.

 

·        Samenhang creëren met bestaande projecten en beleidsvelden

Mentale Weerbaarheid heeft meer raakvlakken met andere projecten in de Hoeksche Waard zoals de aanpak relaties & scheiden, gezonde schoolaanpak, sportakkoord en een separate opdracht om te komen tot één opdracht voor het groepsaanbod mentale weerbaarheid. Het is belangrijk hier in de samenhang te zoeken als ook met de reguliere beleidsontwikkeling binnen de beleidsvelden onderwijs en jeugd. 

·        Terugkoppeling in eigen netwerk aanjagen ten behoeve van deskundigheidsbevordering en informatiespreiding

Bevorderen dat geselecteerde partners zich als ambassadeur op het thema opstellen en hun acties terugkoppelen en delen met het netwerk.

·        Borgen en bewaken van de doelen en voortgang

Zorgen dat het plan van aanpak geborgd wordt bij de partners en zij zich verantwoordelijk voelen voor de voortzetting hiervan. Hiervoor een advies voor de opdrachtgever opstellen om dit te bewerkstellingen en dit advies ook in 2023 uitvoeren.

Jij neemt mee:

  • HBO werk -en denk niveau.

  • Aantoonbare ervaring als projectleider op het snijvlak van beleid en uitvoering.

  • Verbinder die draagvlak kan creëren.

  • Mensen mee kunnen nemen en motiveren om zaken op te pakken.

  • Hands-on mentaliteit.

  • In staat dwarsverbanden te kunnen leggen met andere projecten en beleidsterreinen.

  • Kennis en affiniteit met het thema.

  • Doelgericht -en resultaatgerichte houding.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten