Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider LOO (zzp)

Geplaatst 4 nov. 2022
Project ID: YIS 9123360
Plaats
Lansingerland, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 21 nov. 2022
Einde: 21 mei 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 11 nov. 2022 16:45

Inschaling schaal 10

Tijdelijke inzet (12 maanden)

Incl. laptop en telefoon en aanvullende software

Project: Langdurige opvang Oekraïner

 

Je neemt de verantwoording over een belangrijk deel van de Opgave Opvang Oekraïners. 

Locatie Sporthoeklaan is de eerste locatie, voor langdurige opvang voor 150 ontheemde Oekraïners (LOO) en 78 flexwoningen voor spoedzoekers, die wij in samenwerking met woningcorporatie 3B Wonen realiseren(. 

Je geeft sturing aan en houdt toezicht op de uitvoering van het project flexwonen locatie Sporthoeklaan. Zo draag je zorg voor het proces van vergunningverlening, stem je af met de projectleider civiel en de woningcorporatie hoe de werkzaamheden op elkaar afgestemd worden en waak je voor een tijdige oplevering, inrichting en ingebruikname van de opvanglocatie.

De opgave kent een vast opgaveteam met onder meer projectleider. De uitvoering doen wij vanuit projectteams met daarin ook collega’s uit de lijnorganisatie. Je draagt zorg voor een adequate opvolging van acties en weet de collega’s te betrekken en sturing te geven aan hun werkzaamheden voor het project.

 

Welke verantwoordelijkheden krijg je

Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van dit project. Daarin ben je de schakel tussen het project en onze eigen organisatie, de omwonenden en de woningcorporatie. Meenemend dat dit een urgent project is dat bestuurlijke aandacht en publiciteit kent, bestaan jouw werkzaamheden uit:

· Je stuurt aan op het nakomen van gemaakte afspraken, zoals deadlines, het verlenen van vergunningen en tijdig opleveren van de benodigde rapportages en informatie;

· Je bewaakt de contractuele afspraken en draagt zorg voor de nakoming van kwaliteitseisen;

· Je verzorgt de ontwikkeling van de locatie en stemt de bredere gebiedsontwikkeling af met de betrokken stakeholders en;

· Je werkt aan de professionalisering van het project, zoals het vastleggen van project brede werkafspraken, stappenplannen en uitvoeringsagenda’s;

· Je werk aan deze opgave onder coördinatie van een senior projectleider die voor de fysieke kant van de LOO opgave verantwoordelijk is.

 

Waar ben je goed in

Je beheerst de vaardigheden van het projectleiderschap van een gebiedsontwikkeling. 

Zo maak je duidelijke afspraken om gestelde doelen te behalen en anticipeer je tijdig op mogelijke problemen. 

Met tegenstrijdige belangen weet jij een win-win situatie te creëren, door goed te luisteren en door te vragen. Als een win-win niet mogelijk is, weet je een goede afweging en advies op te stellen voor besluitvorming door de opdrachtgever. Je beheerst de zachte kant van het werk, door mensen te enthousiasmeren, ambassadeur te zijn van het project en positieve energie uit te stralen. 

Intern en extern bouw je aan draagvlak voor het project. 

Je wordt niet geacht op elk technisch onderdeel de kennis en ervaring te hebben, maar je weet wel de mensen te benaderen en mobiliseren die deze kennis wel bezitten. Met jouw communicatieve vaardigheden spreek je de juiste taal om de brug te slaan. Uiteraard schakel je in het gehele project op verschillende niveaus en beweeg jij je met tact in een complex project binnen een politiek bestuurlijk omgeving.

 

Op welke ervaring bouw je verder

Voor deze rol dien je stevig in je schoenen te staan. We zoeken iemand die leiding kan geven aan (deel-)projecten en het overzicht brengt én behoudt.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten