Gemeenteprojecten

Freelance Projectleider Life Critical

Geplaatst 17 aug. 2021
Project ID: YIS 9098203
Plaats
Dordrecht
Duur
3 maanden
(18 aug. 2021 - 17 nov. 2021)
Uren/week
16 hrs/week
Tarief
80 - 95 €/hr

Sollicitatie deadline: 30-8-2021 08:00

 

Description:

 

Projectleider Life Critical

Jij wordt enthousiast van klimaatadaptatie en ondersteunt citizen science waarmee je Dordrecht aantrekkelijker maakt.

 

Wat ga jij bij ons doen?

Als projectleider ga jij aan de slag met begeleiden van activiteiten voor een meerjarig Europees subsidieproject. Het project Life Critical gaat over het monitoren van de klimaatadaptatie maatregelen in het Wielwijk project. Dit gebeurt met het inzetten van burgerwetenschap (‘citizen science’). Daarbij wordt data gemonitord (e.g. temperatuur, neerslag, luchtkwaliteit) ter ondersteuning en bevordering van klimaatadaptatie maatregelen in stedelijke parken. Jij zorgt dat de kennis die wordt opgehaald in dit traject wordt gedeeld met de buitenlandse partners en de collega's binnen Dordrecht, met name binnen het opgaveteam groenblauw, waar je veel mee samen werkt.

 

Jij coördineert en bent de centrale spil voor het Life Critical project en citizen science in Dordrecht. Ook ben jij het eerste aanspreekpunt vanuit Dordrecht voor onze Europese partners en andere geïnteresseerde partijen. Voor het samenwerkingsproject werk je samen met partners uit Engeland, België en Noorwegen. In dit project ga je demonstreren hoe citizen science ingezet kan worden om meer draagvlak te creëren voor klimaatmaatregelen, kostenreductie en burgerparticipatie. Daarmee werk je uit hoe citizen science gebruikt kan worden voor stedelijke verbetering.

 

Binnen het project ga jij je onder meer de volgende werkzaamheden verrichten.

 • Algemeen projectondersteuning/ -management voor het EU project LIFE CRITICAL.
 • Als verbinding functioneren tussen de projecten en de bredere gemeentelijke organisatie.
 • Het verbeteren en uitwerken van een uitvoeringsplan voor Dordrecht’s activiteiten.
 • Het volgen en leren van het citizen science onderdeel in Dordrecht..
 • Het mede-begeleiden van de monitor werkzaamheden in het Wielwijkpark in samenwerking met stichting IMEC.
 • Het ondersteunen in het rapporteren van activiteiten, uitgaven en resultaten van de werkzaamheden in samenwerking met een advies en ondersteuningsbureau.
 • Het communiceren en verspreiden van de resultaten van het project (via onder andere meetings, websites, social media).
 • Het uitdragen van de kennis en ervaringen in het opgaveteam groenblauw, en hierin samenwerken aan verdere projecten in de stad.

 

Waar kom je te werken?

Je werkt verder binnen het opgaveteam groenblauw. Een team met medewerkers vanuit verschillende hoeken van de organisatie, die samen aan een groenblauwe stad werken. Hier vallen de onderwerpen klimaatadaptatie, biodiversiteit en gezondheid/bewegen onder. Vanuit het EU project en het team groenblauw deel je de kennis met de rest van de organisatie en daarbuiten.

 

Wie zijn wij?

Dordrecht. Niet zomaar een stad. Een eiland. Een stad met verborgen kwaliteiten. Een stad waar bijzondere dingen gebeuren. Maar waarover Dordtenaren niet opscheppen. Een stad waarvoor je moeite moet doen. Om te zien wat er is en te weten wat er allemaal kan. Voor wie dat ziet en voor wie dat weet, is Dordrecht een inspirerende stad.

 

In Dordrecht zetten we medewerkers in op hun talenten. Dat maakt energie los, energie die we kunnen inzetten om de ambities van de stad waar te maken.

 

Wat bieden we jou?

Wie bieden je een uitdagende functie met veel eigen verantwoordelijkheid en ontwikkelingskansen.

Het betreft een periode voor in eerste instantie 3 maanden, 16 uur per week. Het project duurt drie jaar, dus er is een grote kans op verlenging.

 

Wat neem je mee?

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau.
 • Minimaal 2 jaar ervaring op het gebied van projectmanagement.
 • Ervaring in het samenwerken met bewoners.

 

Je bent bekend met onderwerpen zoals citizen science, open source data, water, luchtkwaliteit en/of klimaatadaptatie. Het is voor ons een pre als je al ervaring hebt met (het begeleiden van) Europese samenwerkingsprojecten.

 

Je bent creatief in het bedenken en opzetten van nieuwe activiteiten. Jouw pro activiteit laat je zien door het nemen van initiatief. In deze rol verwachten we van jou dat samenwerken met partners en inwoners integraal deel uitmaakt van jouw manier van samenwerken. Dit alles weet je georganiseerd en planmatig vorm te geven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten