Gemeenteprojecten

Freelance Projectleider Life Critical

Geplaatst 8 apr. 2021
Project ID: YIS000596
Plaats
Dordrecht
Duur
11 maanden, 4 weken
(8 apr. 2021 - 8 apr. 2022)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
Unknown

Wat ga jij bij ons doen?

Als projectleider ga jij aan de slag met het opzetten en begeleiden van activiteiten voor een groot Europees subsidie project. Het project Life Critical gaat over het monitoren van de klimaatadaptatie maatregelen in het Wielwijk project. Dit doe je door het inzetten van inwonerswetenschap (‘citizen science’). Daarbij wordt data gemonitord (e.g. temperatuur, neerslag, luchtkwaliteit) ter ondersteuning en bevordering van klimaatadaptatie maatregelen in stedelijke parken. Jij bent hierbij de verbinding tussen de experts en de bewoners. De kennis over monitoring deel je ook in verdere projecten in Dordrecht en het opgaveteam groenblauw, waar je veel mee samen werkt.


Jij coördineert en bent de centrale spil voor het Life Critical project en citizen science in Dordrecht. Ook ben jij het eerste aanspreekpunt vanuit Dordrecht voor onze Europese partners en andere geïnteresseerde partijen. Voor het ene samenwerkingsproject werk je samen met partners uit Engeland, België en Noorwegen. In dit project ga je demonstreren hoe citizen science ingezet kan worden om meer draagvlak te creëren voor klimaatmaatregelen, kostenreductie en burgerparticipatie. Daarmee werk je uit hoe citizen science gebruikt kan worden voor stedelijke verbetering. 


Binnen het project ga jij je onder meer de volgende werkzaamheden verrichten.

 • Algemeen projectondersteuning/ -management voor het EU project LIFE CRITICAL.
 • Als verbinding functioneren tussen de projecten, en de bredere gemeentelijke organisatie.
 • Het verbeteren en uitwerken van een uitvoeringsplan voor Dordrecht’s activiteiten.
 • Het opzetten en begeleiden van activiteiten rondom citizen science in Dordrecht. Hieronder vallen voornamelijk het samenwerken met bewoners.
 • Het structureren en organiseren van de betrokkenheid van burgers (selectie, instructie, organiseren van bijeenkomsten).
 • Het mede-begeleiden van de monitor werkzaamheden in het Wielwijkpark in samenwerking met stichting IMEC.
 • Het ondersteunen in het rapporteren van activiteiten, uitgaven en resultaten van de werkzaamheden in samenwerking met een advies en ondersteuningsbureau.
 • Het communiceren en verspreiden van de resultaten van het project (via onder andere meetings, websites, social media).
 • Het uitdragen van de kennis en ervaringen in het opgaveteam groenblauw, en hierin samenwerken aan verdere projecten in de stad. 


Wat neem je mee?

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau.
 • Minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van projectmanagement.
 • Ervaring in het samenwerken met bewoners.


Je bent bekend met onderwerpen zoals citizen science, open source data, water, luchtkwaliteit en/of klimaatadaptatie. Het is voor ons een pre als je al ervaring hebt met (het begeleiden van) Europese samenwerkingsprojecten.


Je bent creatief in het bedenken en opzetten van nieuwe activiteiten. Jouw pro activiteit laat je zien door het nemen van initiatief. In deze rol verwachten we van jou dat samenwerken met partners en inwoners integraal deel uitmaakt van jouw manier van samenwerken. Dit alles weet je georganiseerd en planmatig vorm te geven.


Waar kom je te werken?

De Gemeente Dordrecht werkt, samen met (regionale) ketenpartners, aan een leefbare en aantrekkelijke stad en regio. Je komt te werken bij het intergemeentelijk projectmanagementbureau (iPM) in het cluster Management en Ondersteuning. Bij iPM werken circa 60 professionals (projectmanagers en -secretarissen) aan het realiseren van complexe, maatschappelijke en fysieke projecten. Ons werkveld is regionaal en wij opereren vanuit de standplaatsen Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Alblasserdam.


Je werkt vanuit je functie als projectleider Life Critical binnen het opgaveteam groenblauw. Een team met medewerkers vanuit verschillende hoeken van de organisatie, die samen aan een groenblauwe stad werken. Hier vallen de onderwerpen klimaatadaptatie, biodiversiteit en gezondheid/bewegen onder. Vanuit het EU project en het team groenblauw deel je de kennis met de rest van de organisatie en daarbuiten.


Wie zijn wij?

Dordrecht. Niet zomaar een stad. Een eiland. Een stad met verborgen kwaliteiten. Een stad waar bijzondere dingen gebeuren. Maar waarover Dordtenaren niet opscheppen. Een stad waarvoor je moeite moet doen. Om te zien wat er is en te weten wat er allemaal kan. Voor wie dat ziet en voor wie dat weet, is Dordrecht een inspirerende stad.


In Dordrecht zetten we medewerkers in op hun talenten. Dat maakt energie los, energie die we kunnen inzetten om de ambities van de stad waar te maken.


Sollicitatie deadline is 14-4 om 08:00 uur

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten