Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider legalisatie PAS-melders (zzp)

Geplaatst 24 jul. 2024
Project ID: YIS 9162688
Plaats
Leeuwarden, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 aug. 2024 17:00

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: t/m 31 december 2024

Aantal uren week: 32-36 uur p/w, mocht je deze uren niet geheel op locatie kunnen/willen uitvoeren, licht dit duidelijk toe bij je beschikbaarheid en hoe je dit zou inrichten. De opdrachtgever kan dit dan beoordelen.

Inschaling: 10 CAO Provincie

Terugkoppeling en Gesprekken: in overleg. We doen ons best om het zsm in te plannen, maar dit kan ivm vakanties iets langer op zich laten wachten.

Extra informatie: voor inhuur zijn geen vaste parkeerplaatsen beschikbaar in de parkeergarage. Voor eventuele sollicitatiegesprekken is er een uitzondering, omdat men dan als 'bezoek' geregistreerd wordt.



Provincie Fryslân en natuur

Provinsje Fryslân en natuer

De provincie is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de natuurregels in de omgevingswet. Als team verrichten wij taken op het gebied van houtopstanden, soorten, gebiedsbescherming en wadlopen. Onder gebiedsbescherming valt ook stikstof, binnen dit team is ook de legalisatie van de PAS-melders belegd. De Rijksoverheid en de provincies hebben zich gecommitteerd om via een 'legalisatieprogramma' zorg te dragen voor het legaliseren van de meldingen. Voor Fryslân zijn er circa 250 PAS-meldingen. Op dit moment zitten we midden in het legalisatietraject. Om dit in goede banen te leiden zijn we op zoek naar een projectleider.

Een functie met impact

In funksje mei impact

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van het legalisatieproces. Een onderwerp dat hoog op de agenda staat van ons college. Je stemt af met interne en externe stakeholders en initiatiefnemers. Als adviseur voor collega's, management en de gedeputeerde speel je een belangrijke rol in weloverwogen beslissingen. Je bent ook meewerkend voorman en zal ook een actieve bijdrage leveren aan het beoordelen van dossiers en schrijven van brieven en besluiten.

Kortom, een uitdagende functie en een mooie opdracht waarbij we jouw expertise goed kunnen gebruiken!

Het werk in de praktijk

It wurk yn de praktyk

​​​​​​​Wij zoeken een projectleider die zowel op inhoud mee kan praten als op het proces de regie pakt. Als projectleider coördineer je de werkzaamheden binnen het legalisatiedossier. Je denkt mee in de communicatiestrategie. Je schrijft PO stukken over dit onderwerp en brengt voorstellen naar GS.

Daarnaast spelen ook de politiek-bestuurlijke aspecten een rol in deze functie en is sprake van een dynamisch werkveld met veel verschillende belangen. Indien nodig ontwerp je kaders, richtlijnen of procedures om het werk soepel te laten verlopen. Tenslotte spar je als projectleider ook met de teamleider en collega’s hoe omgegaan wordt met de grote werkvoorraad en heb je hier een coördinerende rol in.

 

Verder kom je werken in een enthousiast, jong en gedreven team. Samen met collega vergunningverleners, juristen en beleidsmedewerkers werken je aan de uitvoering van het stikstofdossier. 

Wie ben jij?

Wa bist do?

We zijn op zoek naar een collega die moeiteloos opereert binnen een politiek/bestuurlijke omgeving die wordt gekenmerkt door verschillende partijen met sterk verschillende belangen, gecombineerd met uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht. Je bent een inspirerend projectleider. Jouw manier van sturen en communiceren haalt het beste uit je collega’s. Je verwerft snel het vertrouwen, doordat je snapt wat hij of zij nodig heeft en ze daar ongevraagd mee bedient. Een collega die goed kan omgaan met werkdruk, verantwoordelijkheid neemt en coördinerende vaardigheden bezit. Verder beschik je over:

 

·        Academisch werk en denkniveau;

·        In ieder geval 3 jaar relevante werkervaring;

·        Coördinerende en projectleiders ervaring is een pré;

·        Kennis van wet en regelgeving en ervaring met vergunningverlening, bij voorkeur op het gebied van stikstof.

 

 Extra aanvulling vanuit de klant: Het belangrijkste is dat we een kandidaat krijgen die kennis heeft van vergunningverlening. Dit zou een mooie stap kunnen zijn voor een vergunningverlener die graag richting projecten wil, of een projectleider die deze kennis al heeft.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten