Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider laaggeletterdheid (zzp)

Geplaatst 1 jun. 2023
Project ID: YIS 9134362
Plaats
Best, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 jul. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 23 jun. 2023 14:00

Start: 01-07-2023

Duur: 31-12-2023

Uren: 24 uur

Tarief: schaal 10

Werkdagen en tijden zijn in overleg flexibel in te vullen

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


De gemeente Best en de gemeente Oirschot vinden het belangrijk dat hun inwoners optimaal kunnen deelnemen aan de samenleving. Het niet goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen, of het beperkt beschikken over (digitale) basisvaardigheden vormen een belemmering om dit te doen. Mensen die laaggeletterd zijn hebben bijvoorbeeld meer moeite om werk te vinden en werk vast te houden. De kans op financiële problemen en armoede is ook groter aanwezig.

 

Om deze problematiek beter aan te pakken hebben de gemeente Best en de gemeente Oirschot besloten om de krachten te bundelen en zijn nu samen op zoek naar een Projectleider Laaggeletterdheid.

 

Wie zoeken we?

Wij zoeken een energieke, ervaren, en innovatieve professional met sterke communicatieve vaardigheden, die goed de weg weet binnen het maatschappelijke/sociale domein van een gemeente, intern en extern.

Kennis en ervaring inzake het onderwerp laaggeletterdheid is een belangrijke pré.

 

De kandidaat die wij zoeken is in staat om een strategie en een plan van aanpak te ontwikkelen hoe de beide gemeenten de laaggeletterdheid de komende jaren gaan terugdringen. De netwerkpartners in deze regio moeten hierbij intensief betrokken worden. Het is de bedoeling dat het plan van aanpak een gedragen – en lokaal plan is dat rekening houdt met de diverse belangen van de betrokken partijen en vooral met oog voor de mensen van de doelgroep. Kunnen netwerken, samenwerken, aanjagen, innoveren en realiseren zijn belangrijke kwaliteiten waarover deze kandidaat moet beschikken; kortom een daadkrachtige kartrekker.

 

Wat ga je doen?

De projectleider gaat een strategie op gebied van (de aanpak van) laaggeletterdheid ontwikkelen voor de beide gemeenten; Best en Oirschot, deze wordt vastgelegd in een meerjarig plan van aanpak. Wanneer dit plan van aanpak staat en er is een structuur ontworpen waarbinnen de uitvoering van dit plan kan plaatsvinden, dan kan de projectleider het stokje overdragen aan een taalnetwerkcoördinator.


Uitgangspunt is dat de projectleider in een half jaar deze klus kan klaren.

 

In 2024 moeten gemeenten de regie voeren op de aanpak van laaggeletterdheid en daarom willen we in 2023 flinke stappen zetten in het neerzetten en borgen van een goede structuur waardoor die regierol inhoud krijgt. Het uiteindelijke doel is natuurlijk het aantal laaggeletterde inwoners terugdringen, zodat méér mensen beter kunnen meedoen in de samenleving.

 

De projectleider werkt nauw samen met de beleidsmedewerkers van Best en Oirschot die zich met het onderwerp laaggeletterdheid bezighouden. Een mens die laaggeletterd is merkt dat dit invloed heeft op heel veel aspecten van zijn/haar leven. Dit zorgt ervoor dat ook het onderwerp laaggeletterdheid raakvlakken heeft met meerdere beleidsvelden binnen het gehele sociale domein. De projectleider moet daarom zowel in de gemeentelijke omgeving (intern) als in het maatschappelijke veld (extern) het contact en de verbinding zoeken.

 

Onze ideale projectleider:

·       Heeft een HBO werk- en denkniveau.

·       Heeft meerjarige werkervaring als projectleider.

·       Heeft zeer goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

·       Heeft kennis over en affiniteit met laaggeletterden en het onderwerp laaggeletterdheid in het algemeen.

·       Heeft ervaring in een gemeentelijke omgeving.

 

Competenties:

  • Zelfstandig en in opdracht kunnen werken.

  • Goed prioriteiten kunnen stellen.

  • Het vermogen om snel te kunnen schakelen in een werkveld waarin veel partijen en belangen een rol spelen.

  • Goed kunnen analyseren en verbanden zien.

  • Creatief denkvermogen dat het denken in oplossingen en kansen mogelijk maakt.

  • In staat zijn om initiërende en opbouwende rol te vervullen: het kunnen aanjagen van samenwerking tussen de verschillende partijen en mensen zodat er iets nieuws kan ontstaan.

 

Wat bieden we jou?

·       Een veelzijdige en zelfstandige functie als Projectleider Laaggeletterdheid voor 24 uur.

·       Schaal 10. Senior.

·       Werkdagen en tijden zijn in overleg flexibel in te vullen.

·       Een uitdaging om het thema laaggeletterdheid echt op de kaart te zetten.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten