Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider KRW (zzp)

Geplaatst 16 feb. 2023
Project ID: YIS 9128585
Plaats
Dordrecht, Zuid-Holland
Uren
16 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 22 feb. 2023
Einde: 15 nov. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 feb. 2023 15:00

Startdatum inzet: 15-2-2023

Opdracht: van 9 maanden (optie op verlenging van 6 maanden)

Schaal 12

Uren: 8-16 uur per week



Wij zoeken een ervaren projectleider die warm wordt van het realiseren van ruimtelijke vraagstukken en projecten. Projecten aansturen vind jij een uitdaging en je gaat voor het beste resultaat. Wil je mooie projecten, dan kom je bij ons werken.


Projectleider

Belangenbehartiger vanuit Dordrecht bij de opdracht van Rijkswaterstaat om tot een definitief ontwerp te komen voor het uitwerken van maatregelen voor de Kaderrichtlijn Water (KRW)

Dordrecht is de oudste stad van Holland met vele monumenten, schitterend gelegen aan De Biesbosch en omringd door prachtige rivieren. Het is een stad met ruim 120.000 inwoners. Dordrecht zet in op groei van het inwonersaantal en wil jongeren en gezinnen aan de stad verbinden. In deze college periode willen we 4000 woningen realiseren en nog eens 6000 woningen planvoorraad na 2022, en dat binnenstedelijk! Dit vraagt om integrale gebiedsontwikkelingen met oog voor alle stedelijke uitdagingen, zoals bereikbaarheid, duurzaamheid, welzijn en economie, en misschien wel de belangrijkste de Dordtse identiteit.



Wat ga je bij ons doen?

Als projectleider ben je verantwoordelijk de goede samenwerking en inbreng van de belangen van Dordrecht bij onderhandelingen met Rijkswaterstaat, om te komen tot een definitief ontwerp voor de Hel- en Zuilespolder, waar de gemeente mee in kan stemmen. Rijkswaterstaat heeft vanuit de Kaderrichtlijn water de opdracht om 60 hectare getijdennatuur te creëren. Ongeveer 35 hectare wil Rijkswaterstaat in de Hel- en Zuilespolder creëren. Deze polder is nu een agrarische polder, die omgevormd zal worden voor een substantieel deel in deltanatuur (eilanden en kreken in zoetwatergetijdengebied). De projectleider zal het aanspreekpunt worden voor Rijkswaterstaat vanuit Dordrecht. Onderdeel van de taak zal zijn de onderhandelingen om de ondernemers in het gebied zo goed als mogelijk vanuit de gemeente te ondersteunen.


Daarnaast loopt er een traject om een Programma Natuur en Recreatie op te stellen. Hiervoor is een bureau ingeschakeld om dit proces te begeleiden en het document ook op te stellen. Het is belangrijk dat de projectleider goed aangesloten is op dit traject.


Jij bent als projectleider onder meer verantwoordelijk voor het begeleiden en aansturen van een projectgroep waarin alle benodigde disciplines vanuit de gemeente zijn vertegenwoordigd. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het laten toetsen van de producten, het op elkaar afstemmen van de producten, advisering en besluitvormingsvoorstellen.


Je bent een stevige gesprekspartner op strategisch niveau en gewend om te werken in een complexe ambtelijke en bestuurlijke omgeving.


Wat neem je mee?

· Afgeronde relevante wo opleiding;

· Minimaal 6 jaar ervaring en ruime kennis en van project- en /of programmamanagement in (bij voorkeur) een gemeentelijke organisatie

· Kennis van landschap en ecologie

· Het maken van afspraken rondom beheer

· Politiek-gevoelige sensitiviteit

· Ruime ervaring met onderhandelen



Je bent een ervaren projectleider die van aanpakken weet. Coördineren, plannen en organiseren zit in je genen. Je hebt ervaring met onderhandelingstrajecten. Je bent autonoom, enthousiast, energiek en je brengt een bepaalde vorm van rust mee. Je hebt strategisch inzicht, bent zakelijk ingesteld en een collegiale teamspeler. Je beschikt over een gezonde dosis inlevingsvermogen, organisatiesensitiviteit en zelfreflectie. Je schakelt makkelijk en hebt overtuigingskracht. Je hebt een grote mate van verantwoordelijkheid en je werkt vanuit een verbindende rol, waarbij transparantie en leren van elkaar centraal staat.


Waar kom je te werken?

De Gemeente Dordrecht werkt, samen met (regionale) ketenpartners, aan een leefbare en aantrekkelijke stad en regio. Je komt te werken bij iPM in het cluster Management en Ondersteuning. Bij iPM werken circa 90 professionals (projectmanagers en -secretarissen) aan het realiseren van complexe, maatschappelijke en fysieke projecten. Ons werkveld is regionaal en wij opereren vanuit de standplaatsen Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Alblasserdam.


Procedure en planning

Het betreft een functie voor 8-16 uur per week voor een periode van in eerste instantie 9 maanden, met een maximale termijn van 6 maanden.

De kandidaten die voldoen aan de geschiktheidscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek. In het selectiegesprek wordt nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten