Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider klimaat en duurzaamheid (zzp)

Geplaatst 14 apr. 2023
Project ID: YIS 9132105
Plaats
Velsen, Hybride
Uren
12 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 24 apr. 2023
Einde: 30 sep. 2023
Tarief
75 - 89 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 19 apr. 2023 14:00

Startdatum inzet: 24-4-2023

Einddatum inzet: 30-9-2023

12 uur per week (1,5 dagen)

Schaal 11

Richtlijntarief: maximaal 89 euro per uur all in

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Inleiding

Gemeente Velsen heeft grote ambities op het gebied van Klimaat en Duurzaamheid. Er is een programma Klimaat en Duurzaamheid opgesteld. We werken naar de volgende resultaten toe in 2030 en 2050:

1.      CO2 besparen: 55% in 2030, 95% in 2050

2.      Volledige circulaire gemeente in 2050

3.      Klimaatbestendig en waterrobuust in 2050

Daarbij volgen we 3 sporen:

·        Voorbeeldrol: Wij nemen als gemeente onze voorbeeldrol serieus.

·        Buitenwereld: We zetten in op adviseren, stimuleren en faciliteren van onze inwoners, bedrijven, industrie, maatschappelijke organisaties om een versnelling te realiseren op de energietransitie.

·        Binnenwereld: We zetten in op adviseren en ondersteunen van onze collega’s om beide bovenstaande punten te bereiken.

We hebben hulp nodig om te versnellen bij het behalen van de resultaten.


Toelichting

Het programma heeft een kernteam, maar er is meer inzet nodig. In deze opdracht ligt de focus op de bewustwording creëren en eigen rol duidelijk maken van DT, MT en medewerkers van de duurzame opgave en hier is extra inzet op nodig. We zoeken een kartrekker/ projectleider. Het resultaat van deze opdracht is bewustwording in de organisatie creëren. Dit gaan we bereiken door te gaan DOEN en ervaren. De kapstok hiervoor zijn het CO2-reductieplan (dit is er al) en het nog te maken actieplan MVOI. We maken zoveel mogelijk gebruik van wat er al is. Denk hierbij aan bestaande overlegstructuren en vormen, maar ook documenten zoals het programmaplan, het CO2 reductieplan en het concept actieplan MVOI.


Eindresultaten

CO2 reductie

-         Inzicht in CO2 reductieplan

-         Top 5 acties uitwerken in een actieplan

-         Communicatie en bewustwording in organisatie

-         Gedragen actieplan

-         Voorstel voor monitoring en borging in de P&C cyclus

-   Inzicht in MVOI acties

-   Bepalen ambitie, doelstellingen en focus thema’s

-   MVOI actieplan, jaarplan opstellen en concrete acties

-   Voorstel voor jaarlijkse evaluatie en voortgang van MVOI in de P&C cyclus

Functie-eisen:

  • Jij weet als geen ander hoe je een project moet leiden om resultaten te behalen.

  • Je neemt iedereen mee in welke keuzes vandaag en morgen gemaakt moeten worden om nu en in de toekomst duurzame resultaten te bereiken.

  • Je beschikt over een HBO+ of academisch werk- en denkniveau. Ervaring in de overheidssector en ervaring met duurzaamheid zijn een pré, affiniteit met duurzaamheid is een must.

  • Je bent een inspirerende en verbindende collega die vertrouwen wekt en open staat voor innoverende strategieën en ideeën of hierin het voortouw neemt.

  • Je kunt goed samenwerken, bent communicatief vaardig, bewaart het overzicht, bent analytisch, oplossingsgericht en politiek-sensitief.

  • Je bent klantgericht en in staat om omgevingsbewust te handelen. Hierdoor weet je goed te anticiperen op de verwachtingen en de wensen van onze klanten en andere stakeholders.

  • Programmatisch werken, daadkracht en resultaatgerichtheid zijn jou vertrouwd en hierbij verlies je de menselijke kant niet uit het oog.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten