Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider Kindcentrum Zijdelwaard (zzp)

Geplaatst 19 aug. 2024
Project ID: YIS 9164130
Plaats
Uithoorn
Uren
16 uur/week
Periode
3 jaren , 6 maanden
Start: 1 okt. 2024
Einde: 31 mrt. 2028
Tarief
90 - 101.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 23 aug. 2024 14:00
  • Schaal 11

  • Tarief € 101,50

  • 16 uur per week

  • startdatum; 1/10/2024

  • einddatum; 31/03/2028 (Q1 2028) huidige planning oplevering Kindcentrum, na Q4 2026 een evaluatiemoment, over doorzetting opdracht in realisatiefase

Gemeente Uithoorn

Projectleider nieuwbouw maatschappelijk vastgoed

De projectleider is verantwoordelijk voor de realisatie van nieuwbouw Kindcentrum Zijdelwaard. Betreft een gebouw voor onderwijs, kinderopvang en een plek voor jeugd tot ca. 18 jaar. In dit uitdagende project vertegenwoordigt de projectleider de gemeente als opdrachtgever. De investering van het gehele project is meer dan € 15.000.000,- . In het budget is financiele ruimte voor duurzaambouwen (o.a. ENG) en circulariteit. De projectleider zorgt dat het ambitieniveau gehaald wordt.

De projectleider stuurt de de externe projectmanager aan die leiding geeft aan het ontwerpteam en aanbestedingen organiseert. Er vinden periodiek overleggen plaats met de ambtelijkopdrachtgever. De projectleider neemt samen met de wethouder en ambtelijk opdrachtgever plaats in de stuurgroep. In de stuurgroep worden besluiten genomen over o.a. de fase documenten, zoals voorlopig ontwerp en definitief ontwerp.

De projectleider neemt deel aan het projectteam. Hierin zitten o.a. de vertegenwoordigers van de toekomstige gebruikers van het Kindcentrum. Een aantal stuurgroepen worden georganiseerd met de bestuurders van het schoolbestuur, de kinderopvang, de taalklas en het jeugdwerk. Van belang is dat het reeds met de gebruikers opgestelde PvE wordt uitgevoerd en eventuele afwijkingen worden besproken.

De projectleider neemt plaats in beoordelingscommissies van diverse aanbestedingen. Als eerste wordt een extern projectmanagementbureau geselecteerd. Het Projectmangementbureau zal in overleg met de projectleider het ontwerpteam waaronder een architect selecteren, vervolgens wordt een aannemer geselecteerd die het technisch ontwerp verder uitwerkt en het werk gaat realiseren. De projectleider zorgt dat het college en raad worden geinformeerd over belangrijke mijlpalen en over eventuele afwijkingen ten opzichte van de kaders die de raad heeft gesteld.

De projectleider onderkent risico’s, anticipeert hierop en zorgt dat de maatregelen worden voorgesteld aan de ambtelijk opdrachtgever en stuurgroep. Daarnaast worden Geld, Organisatie, Tijd, Informatie, en Kwaliteit bewaakt en gerapporteerd aan de de ambtelijk opdrachtgever en stuurgroep.

Het eindresultaat dat van de projectleider verwacht wordt is een omgevingsvergunning, Technisch Ontwerp, UitvoeringsOntwerp en een contract met een aannemer die zorgt voor een toekomstbestendig gebouw dat volledig aansluit bij de wensen van de gemeente en gebruikers.

Voor deze rol gelden de volgende functie eisen;

  • HBO/WO opleidingsniveau.

  • De projectleider dient ervaring te hebben met maatschappelijke nieuwbouwprojecten. Denk hierbij aan nieuwbouwprojecten van scholen, kinderopvang, buurthuizen e.d.

  • Resultaatgericht

  • Bestuurlijk sensitief

  • Bedreven in het schrijven van college- en raadsvoorstellen

  • Daarnaast bent u een teamspeler, dat kan adviseren en weet mensen aan te sturen.

Let op ervaring in een soortgelijke rol is een must!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten