Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider jeugdzorg Almeerse Aanpak (zzp)

Geplaatst 19 dec. 2023
Project ID: YIS 9146441
Plaats
Almere
Uren
16 uur/week
Periode
2 jaren
Start: z.s.m.
Einde: 31 jan. 2026
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 31 jan. 2024 17:00

Uren: 8 tot 16 uur per week

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: De opdracht is voor 2 jaar, in eerste instantie wordt er voor 1 jaar afgesloten en daarna met nog 1 jaar verlengd

Schaal: 11

Benodigde devices (telefoon/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever.

Update 25/01/23: Het gaat echt om een strategische functie, belangrijk is gemeente ervaring, kennis jeugdzorg en ervaring met het verder brengen van complexe besluitvormingstrajecten.



Als Projectleider van het Almeerse waardemodel voor de Jeugdzorg ben je de drijvende kracht achter De Almeerse Aanpak, een innovatief initiatief om de jeugdzorg in Almere te hervormen en duurzaam te verbeteren.

In deze cruciale rol ben je het aanspreekpunt voor alle betrokkenen, waaronder raadsleden, griffie, portefeuillehouder, ambtelijke organisatie en externe partijen. Je draagt de verantwoordelijkheid voor het opstellen van concept initiatiefvoorstellen en organiseert en monitort nauwgezet de resultaten, doorlooptijden, middelen en rolverdeling binnen het project.

Het is van belang om een open en constructieve dialoog te voeren met alle primaire stakeholders, waarbij hun input serieus wordt genomen en waar mogelijk wordt geïntegreerd in de uitvoering van de Almeerse Aanpak. Door actieve communicatie en participatie creëer je draagvlak. Eventuele zorgen en knelpunten worden geïdentificeerd en de voorgestelde veranderingen kunnen beter afgestemd worden op de behoeften en wensen van de betrokkenen.


Taken

  • Je bent het centrale aanspreekpunt voor alle stakeholders en zorgt voor een soepele communicatie en samenwerking tussen betrokken partijen.

  • Verantwoordelijk voor het opstellen van concept initiatiefvoorstellen, waarbij je complexe materie vertaalt naar begrijpelijke adviezen.

  • Ondersteunen, organiseren en monitoren van de resultaten, doorlooptijden, middelen en rolverdeling binnen het project.

  • Zorgdragen voor het opstellen en vaststellen van resultaten, waarbij je continu de voortgang en resultaten afstemt met alle betrokkenen.



Je neemt mee:

  • Afgeronde HBO- of academische opleiding.

  • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie binnen een gemeentelijke context.

  • Ruime kennis van de jeugdwet en het werkveld binnen de jeugdwet.

  • Je hebt duidelijke kennis en affiniteit met jeugdzorg;

  • Politieke belangen weet jij goed in te schatten en mee om te gaan.

  • Vermogen om complexe materie te vertalen naar begrijpelijke adviezen.

  • Aantoonbare ervaring in complexe besluitvormingstrajecten en de vaardigheid om deze verder te brengen.

  • Ervaring met participatietrajecten en samenwerking met diverse partijen, waaronder raadsleden, griffie, portefeuillehouder, ambtelijke organisatie en externe partijen.

Wie ben je?

Als communicatief sterke en participatieve professional begrijp je het belang van betrokkenheid en draagvlak in het proces.

Je voert een open en constructieve dialoog met alle primaire stakeholders, waarbij je hun input serieus neemt en integreert in de uitvoering van De Almeerse Aanpak.

Jouw actieve communicatie en participatie creëren draagvlak, identificeren zorgen en knelpunten, en stellen je in staat om voorgestelde veranderingen af te stemmen op de behoeften en wensen van de betrokkenen.

Je bent sterk in het aansturen en bewaken van het proces en zorgt dat dit succesvol wordt afgerond.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten