Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider IT (zzp)

Geplaatst 17 feb. 2022
Project ID: YIS 9109441
Plaats
Helmond
Uren
24 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 mrt. 2022
Einde: 1 jun. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 23-02 17:00 uur

Startdatum inzet: 01-03-2022

Einddatum inzet: 31-05-2022

Tarief: schaal 11 CAO Gemeenten

Uren per week: 18- 24

 

Gemeente Helmond staat op de vooravond van een aantal mooie en uitdagende veranderingen op het gebied van informatisering en automatisering. In 2023 realiseert gemeente Helmond een ‘Huis voor de Stad’ met nieuwe werkconcepten en moderne IT-faciliteiten. De komende jaren zet deze modernisering zich door zodat gemeente Helmond aangesloten blijft op de digitale transformatie die gaande is. Als aanvulling op het team zoeken wij een

Als IT-Projectleider leid jij in dit brede spectrum omvangrijke informatiserings- als automatiseringsprojecten gericht op het realiseren van nieuwe of het verbeteren van bestaande producten en diensten.

 

De ideale senior IT-Projectleider

Je bent een enthousiaste en doorgewinterde projectleider die niet bang is om leiderschap te tonen en mensen weet te motiveren. Je weet wat er speelt op politiek en bestuurlijk niveau en bent je bewust van de dynamiek, ketenprocessen en verschillende belangen die dit met zich meebrengt. Zowel je opdrachtgever, je stakeholders als je projectteam weten je te vinden om te sparren of voor advies. Je onderhoudt contacten en zorgt dat de omgeving goed geïnformeerd is over voortgang en impact van de veranderingen. Je past daarbij je stijlflexibiliteit toe, bijvoorbeeld bij de coaching van je team, tijdens onderhandelingen of conflictsituaties.

 

Je schakelt snel tussen de verschillende niveaus, overziet het geheel en je houdt koers. Je zorgt dat de (deel)projecten in beheer worden genomen en faciliteert bij een vloeiende implementatie “in de lijn", dit volgens afgesproken kwaliteits- en acceptatiecriteria van opdrachtgever en stakeholders. 

 

Kortom, je ziet projectmanagement echt als jouw vak. Jij haalt je energie uit het uitvoeren van projecten en je kunt hierin echt het verschil maken. Je voert je projecten uit, binnen tijd en budget, en – nog belangrijker – levert deze succesvol op met een gouden randje.

 

Wat verwachten we van jou?

Als ervaren IT Projectleider weet jij de strategische doelen van onze gemeente om te zetten naar succesvol realiseerbare projecten en stuur jij binnen de kaders op de projectresultaten. Dat je die ervaring hebt opgedaan in een gemeentelijke organisatie is een pré maar niet noodzakelijk.

 

Afhankelijk van het type project werk je met teams van zowel medewerkers vanuit IT, de organisatie en leveranciers. Je hebt bij aanvang in kaart gebracht welke deskundigen je in het team nodig hebt. Je maakt gebruik van risicomanagement en je werkt met methoden als PRINCEII en Agile Scrum. Dit doe je pragmatisch en hands on waarbij je de resultaten goed voor ogen houdt. Het onderhouden van goede relaties met je team, de stakeholders en stuurgroep is vanzelfsprekend.

 

Je zorgt voor heldere rapportages ten behoeve van de stuurgroep, zodat zij tijdig de juiste besluiten kan nemen. Met al jouw kennis en ervaring heb je de drive om een voorbeeld te zijn op het gebied van projectmatig werken.

 

Wat vragen wij nog meer?

  • Een afgeronde HBO of WO opleiding;
  • Minimaal 3 jaar relevante IT projectmanagement werkervaring;
  • Een ijzersterke combinatie van natuurlijk overwicht en organisatorische vaardigheden. Je kunt knopen doorhakken, bent inventief en weet zaken gedaan te krijgen;
  • Stress komt niet in jouw woordenboek voor. Met jouw pragmatische aanpak verlies jij het overzicht en het doel nooit uit het oog. Jij weet als geen ander dat er voor iedere hobbel op de weg een oplossing te vinden is;
  • IJzersterke communicatieve en sociale skills. Je bent helder en overtuigend en kunt gemakkelijk schakelen tussen verschillende niveaus.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten