Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider isolatie woningen (zzp)

Posted Oct 27, 2022
Project ID: YIS 9122865
Location
Gouda, Zuid-Holland
Hours/week
36 hrs/week
Timeline
6 months
Starts: Dec 1, 2022
Ends: Jun 1, 2023
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Nov 4, 2022 12:00 PM

Startdatum: Uiterlijk 1 december 2022, liefst eerder

Aantal uur per week: 32-36

Gemeente schaal 11

Duur opdracht: 6 maanden met optie tot verlenging

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Werken bij de meest smaakvolle stad van Nederland

Gouda is van oudsher de stad van kaas en stroopwafels. Smaakvol en divers! Een leuke, middelgrote stad met grootstedelijke uitdagingen; want Gouda ontwikkelt zich volop. De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Daarom zijn we ook zoek naar #smaakmakers, want jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken! Welke smaak voeg jij toe aan Gouda? 

 

Projectleider isolatie woningen 

Als projectleider isolatie woningen ga je aan de slag met de ambitie van de gemeente Gouda om in 2040 CO2 neutraal en aardgasvrij te zijn. Met het vaststellen van de Transitievisie Warmte (TVW) is ook afgesproken dat Gouda via een Gouds Isolatieprogramma (GIP) een maximale inspanning gaat leveren om bewoners te ondersteunen in het isoleren van hun woningen. Het GIP wordt dit najaar aangeboden aan de gemeenteraad ter besluitvorming, en geldt als plan van aanpak voor jouw werk de komende jaren. Voor de uitvoering van het GIP zoekt Gouda een gedreven projectleider. Iemand die graag met en voor inwoners aan de slag gaat met de grote opgave die voor ons ligt. Zowel huur- als koopwoningen vallen onder het GIP. Voor ondersteuning van particuliere eigenaren werk je samen met de Energiecoöperatie Gouda. Daarnaast ontwikkel je een aanpak voor VvE’s en particuliere verhuurders. Belangrijk onderdeel van dit programma is de aanpak van energiearmoede. Daarvoor werk je o.a. intensief samen met de woningcorporaties.

 

Als projectleider isolatie woningen wordt je onderdeel van de afdeling Ruimtelijk Beleid en Advies (RBA). De afdeling heeft drie teams: Ruimte, Economie en Omgeving. Binnen het team Omgeving valt het programmateam energietransitie waar jij deel van gaat uitmaken. Binnen dit programma wordt gewerkt aan duurzame opwek van energie (vastgelegd in de RES), aardgasvrij maken van wijken via de wijkaanpak en een stads breed programma gericht op isoleren en besparen (vastgelegd in de TVW).

 

In Gouda werk je aan inhoudelijk uitdagende projecten binnen een organisatie met korte lijnen naar directie en bestuur. Door haar compacte omvang kent Gouda nog de menselijke maat en is iedereen dichtbij; het ene moment heb je contact met de wethouder, het andere moment heb je contact met inwoners, ontwikkelaars of belangengroepen.

 

Dit is jouw nieuwe baan als je op zoek bent naar een rol als projectleider waarin je eindelijk praktisch met energietransitie aan de slag kan. Je krijgt energie van het samenwerken met energiecoaches en met hen participeren met inwoners en andere stakeholders intern en extern samen werken aan concrete oplossingen voor isolatie van alle woningen in Gouda.

 

“Werken aan de energietransitie in Gouda betekent voor mij met een bevlogen team projecten vanaf het eerste idee uitwerken en vervolgens realiseren. Daarbij krijg je veel eigen verantwoordelijkheid om het op jouw manier en met de partners in de stad in te richten.”

Voor deze opgaven zoeken we een ervaren collega die graag praktisch en zelfstandig bezig is. Je regelt inkoopacties voor bewoners, zorgt dat isolatiemateriaal huis-aan-huis wordt uitgedeeld, regelt de bijbehorende campagnes, etc. Je schrikt niet terug van de vele dingen die gedaan moeten worden en weet een team van betrokken partijen om je heen te organiseren zodat iedereen zijn of haar steentje bij draagt. Daarnaast kan je ook overweg met de interne procedures en regelgeving waar een gemeente zich aan moet houden, denk bijv. aan de aanbestedingsregels.

 

Verder heb je:

·       Minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Werkervaring in de duurzaamheid is een pré. We horen graag meer over vergelijkbare projecten waar jij als projectleider aan hebt gewerkt. 

·       HBO werk- en denkniveau.

·       Affiniteit met verduurzaming en de energietransitie.

Voldoende kennis van de energietransitie en gevoel van urgentie bij de opgave om het gesprek te kunnen voeren met inwoners, ondernemers en adviseurs.

Similar projects

+ Search all projects