Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider Integratie Duurzaamheid in werkprocessen Ruimte (zzp)

Geplaatst 2 okt. 2023
Project ID: YIS 9140526
Plaats
Waddinxveen
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 2 apr. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 10 okt. 2023 14:00

Dit is een opdracht van 24 uur

Start zo snel mogelijk. Maar in ieder geval uiterlijk 1 januari.

De opdracht duurt naar verwachting 6 tot 9 maanden.




Onze duurzaamheidsmissie is: een circulair en groen Waddinxveen, met schone energie. Daarvoor is er binnen de gemeente Waddinxveen een transitieprogramma Duurzaamheid opgezet. Het programma geeft uitvoering aan het koersdocument Duurzaam Waddinxveen met onderliggende verdiepende studies op gebied van klimaatadaptatie, biodiversiteit, circulaire economie en de energietransitie.

We willen de opgaven structureel op pragmatische wijze inbedden in onze reguliere werkprocessen binnen Ruimte (gebiedsreconstructies en gebiedsontwikkeling).

Waddinxveen heeft steeds meer bevlogen projectmanagers die bij gebiedsontwikkeling en gebiedsreconstructies graag werken aan de opgaven van klimaatadaptatie, de energietransitie, circulaire economie en biodiversiteit in hun projecten.

We zien het Rijk op nationaal niveau steeds meer met convenanten en aankomende normeringen hun stempel drukken op de wijze waarop wij bijvoorbeeld moeten (gaan) bouwen. Binnen Waddinxveen is de wil en het enthousiasme aanwezig, we werken al hard aan de opgaven. We zoeken naar een projectleider die de vertaling kan maken van de strategische kaders naar de uitvoering en deze vastlegt in onze werkprocessen. We willen deze bevlogenheid en dynamiek verstevigen door de duurzaamheidsopgaven goed in te bedden in de reguliere werkprocessen- en organisatie, de ambtelijke en bestuurlijke besluitvormingsprocessen, de planning en control cyclus en leercyclus van medewerkers Ruimte. Zo willen wij bestuurders, opdrachtgevers en opdrachtnemers de instrumenten in handen geven om te bouwen aan een duurzame toekomst en de ambities uit het koersdocument waar te maken. Hierdoor worden we minder kwetsbaar wanneer onverhoopt een collega onze ambassadeur wordt in een andere organisatie. We beseffen ons dat de wereld van inzichten en ontwikkelingen niet stilstaat, dus we zullen ook daarop moeten inspelen.

We zoeken een projectleider die dit traject voor ons gaat realiseren.

Wat ga je doen

  • Je maakt een gedragen plan van aanpak voor de integratie en vertaling van onze duurzaamheidsmissie naar praktische handvatten voor de uitvoering.

  • Na goedkeuring ga je het plan van aanpak als projectleider uitvoeren.

Wat breng je mee

  • Je weet drukke mensen (projectleiders) op prettige wijze te betrekken bij het project en het voor hen leuk te maken.

  • Ervaring en kennis van deze duurzaamheidsvraagstukken

  • Ervaring met werkprocessen en stakeholders in gebiedsreconstructies, gebiedsontwikkeling.

  • Ervaring met verandertrajecten

  • Pragmatisch, dus liever aansluiten bij de kennis van een ander, dan alles zelf opnieuw uitdenken.

  • Hand-on dus als het moet steek je ook even zelf de handen uit de mouwen.

  • Ervaring/affiniteit met aanbestedingstrajecten is een grote pre

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten