Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider inkoop jeugd en wmo (zzp)

Geplaatst 14 feb. 2023
Project ID: YIS 9128534
Plaats
Gouda, Zuid-Holland
Uren
32 uur/week
Periode
2 jaren
Start: 27 feb. 2023
Einde: 14 feb. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 20 feb. 2023 11:00

Startdatum voorkeur: ZSM

Duur opdracht: duur van het project (2 jaar) Waarbij we starten met een inhuur periode van 6 maanden met verlenging van 18 maanden bij goed functioneren.

Aantal uren per week: 32 uur

Schaal: 12

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


De regio Midden-Holland (5 gemeenten) zoekt een projectleider voor het inkooptraject voor jeugd en Wmo. Het betreft contracten voor alle maatwerkvoorzieningen jeugd en Wmo (inclusief beschermd wonen, maar exclusief vervoer en hulpmiddelen). Op dit moment heeft de regio open house contracten met circa 230 aanbieders. Voor de nieuwe inkoop is de wens om de inkoopkeuzen meer te differentiëren naar segment. De huidige contracten lopen af per 1 januari 2025. 


We zoeken een projectleider die het project kan trekken van inkoopplan tot startdatum nieuwe contracten. In de regio is de inhoudelijke beleidsmatige kennis op de meeste onderwerpen goed op orde en centraal georganiseerd. Ook op bestuurlijk strategisch gebied kan de projectleider terugvallen op veel ervaring. Inkooptechnische en projectmatige kennis is minder beschikbaar. Een achtergrond en ervaring op dat vlak is daarom zeer gewenst. 


De projectleider doet zijn werkzaamheden vanuit de regionale werkorganisatie i.o. die is ondergebracht bij centrumgemeente Gouda. De besluitvorming loopt via de vijf colleges (er is nog geen GR).


We zoeken een projectleider:

-    Ervaring heeft met inkooptrajecten voor Jeugd en / of Wmo.

-    Projectmatig sterk is en daarmee overzicht en rust kan brengen.

-    Weet wat speelt in de wereld van inkoop sociaal domein en kennis actueel houdt.

-    Goed en positief kan samenwerken in een team, helderheid kan brengen in taak- en rolverdelingen en blijft sturen op de (haalbaarheid) van resultaten.

-    Een goed en stevig netwerk heeft om kennis van buiten naar binnen te halen.

-    Bestuurlijk sensitief is en helder kan communiceren. 

-    Die geen one size fits all oplossing brengt, maar wil kijken naar wat de specifieke wensen en behoeften van Midden-Holland zijn. 


De regio Midden-Holland kenmerkt zich als een kleinere regio tussen de grote randstadregio’s om ons heen. Dat geeft een unieke positie in de marktordening: enerzijds zijn we relatief afhankelijk van een aantal grotere aanbieders, anderzijds biedt onze regio een goed schaalniveau voor pilots en proeftuinen. Zo was onze regio een van de eerste regio’s met de beweging gewoon thuis, (volwassenen), zijn de gesloten jeugdplaatsingen al flink teruggebracht en wordt het concept mockingbird bij pleegzorg als eerste in Nederland in onze regio Midden-Holland uitgerold.De samenwerking en sfeer zijn informeel en de vijf gemeenten werken samen op basis van gelijkwaardigheid. Door de overzichtelijke schaal zijn er korte lijnen, zowel ambtelijk als bestuurlijk. Kenmerkend voor de regio is bovendien dat de taken voor jeugd en Wmo in samenhang opgepakt worden en dat contractmanagement en regionaal beleid centraal zijn georganiseerd. De samenwerking en verbinding leggen met lokale gemeenten zijn daardoor extra belangrijk.


Waar staat de regio nu

In 2022 zijn de eerste contouren voor de strategische kaders (wat willen we bereiken) op papier gezet in een consultatiedocument en afgestemd op hoofdlijnen en met aanbieders, maatschappelijke partners en de gemeenteraden. . Op dit moment vindt het bestuurlijk gesprek plaats rondom de haalbaarheid van de ambities in relatie tot het tijdpad. Daarna volgt vaststelling van de kaders. 


Het werk voor de projectleider ligt vooral in de vervolgstap: de ambities concretiseren naar een inkoopplan (hoe gaan we dat bereiken) en vervolgens inkoopdocumenten en het contracteringsproces om een goede manier vormgeven met aanbieders en partners. 



Taken projectleider;


  • Het contracteren van een passend zorgaanbod voor jeugd en Wmo per 1 januari 2025 en daarmee zorgen voor zorgcontinuiteit voor inwoners.

  • Concretiseren projectplan. In beeld brengen wat nodig is voor de realisatie. In overleg komen tot een reëel ambitieniveau.

  • Realisatie projectplan, houden van overzicht en bewaken van de planning & voortgang.

  • Inrichten en aansturen projectteam.

  • Afstemmen met de lokale gemeenten.

  • Communiceren over voortgang (zowel intern als extern)

  • Tijdig inzichtelijk maken en bespreken van knelpunten

  • Oog voor implementatie & uitvoering

  • Afstemming; zowel ambtelijk als bestuurlijk

  • Aansluiten op landelijke ontwikkelingen (o.a. standaardisatie van contracten)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten