Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider ICT (zzp)

Posted Feb 9, 2023
Project ID: YIS 9128354
Location
Venlo , Limburg
Duration
10 maanden
(Mar 1, 2023 - Dec 31, 2023)
Hours/week
24 hrs/week
Payrate range
0 - 100 €/hr
Application Deadline: Feb 17, 2023 12:00 PM

Startdatum: zo snel mogelijk

Einddatum: 31-12 met mogelijkheid tot verlenging van nog 1 jaar

Tarief: max €100

Functieschaal: 11

Aantal uur: 24

Ervaring: medior/senior

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

Aantoonbare ervaring als projectmanager voor inkoop-/ aanbestedings-trajecten en de vervanging van complexe IT systemen (bij voorkeur financiële systemen) in de lokale overheid is een grote pré.


Projectleider vervanging Financieel systeem (24 uur)

 

Heb jij affiniteit met ICT projecten, boek je graag resultaten en wil jij graag ervoor zorgen dat de interne ICT-dienstverlening wordt verbeterd?

 

De functie

De gemeente Venlo is op zoek naar een Projectleider vervanging Financieel Systeem

Recent heeft de Gemeente Venlo een vooronderzoek uitgevoerd naar de vervanging van haar financieel systeem inclusief de consequenties voor het financieel landschap en de financiële functie.

Het traject zal de volgende fasen doorlopen: voorbereiden, selecteren en contracteren, implementeren, nazorg. Naast de inhoudelijke kaders heeft Gemeente Venlo een duidelijke visie op de aanpak van het traject. De projectleider heeft een belangrijke rol in het inrichten, aansturen en uitdragen van deze aanpak.


De projectleider heeft als eerste de taak om de inhoudelijke conclusies, de adviezen en de voorgestelde aanpak uit het vooronderzoek verder uit te werken in een overall plan van aanpak, een detailaanpak voor de fase selecteren en contracteren en de startup van het project(-team) op de voor Gemeente Venlo beoogde wijze.

Taken

-       Per direct opstellen overall projectplan en faseplan.

-       Per direct verder inrichten van de programmaorganisatie en werkgroepen om te komen tot een duurzame werkwijze voor het totale project.

-       Op korte termijn starten van de fase ‘selecteren en contracteren’.

-       Stakeholders tijdig betrekken, knelpunten tijdig signaleren en besluitvorming organiseren via de stuurgroep.

-       Sturing geven aan het project samen met het projectteam, de werkgroepen en de organisatie.

-       Sturen op resultaten en middelen, mede sturen op de inhoud en sturen op de juiste ‘way of work’ in het project. Functie-eisen

-       Beschikking over een HBO/WO opleiding

-       Je bent resultaatgericht en een echte teamplayer, als teamgenoten je nodig hebben dan sta jij voor ze klaar. Je schakelt snel tussen verschillende afdelingen en organisaties en bent daarbij communicatief vaardig.

-       Jij hebt interesse in het functioneren van de lokale politiek en het lokale bestuur. Je houdt rekening met de verschillende belangen en hebt gevoel voor politiek-bestuurlijk gevoelige informatie. Je neemt collega’s en directieleden moeiteloos mee door jouw proactieve werkwijze.

-       Je bent een stevige onderhandelaar en behartigt de belangen van Venlo, met oog voor het gezamenlijk belang. Je hebt een cruciale rol als het gaat om het ophalen en delen van relevante informatie voor management, directie en waar nodig ons college. Je werkt vanuit de kernwaarden waar gemeente Venlo voor staat, namelijk professioneel, betrokkenheid en vitaal. In de dagelijkse praktijk geef je hier, vanuit je ambtelijk vakmanschap zelf de juiste invulling aan.

-       Aantoonbare ervaring als projectmanager voor inkoop-/ aanbestedings-trajecten en de vervanging van complexe IT systemen (bij voorkeur financiële systemen) in de lokale overheid

-       Kennis en ervaring van financiële systemen en processen in gemeentelijke organisaties

-       Aantoonbare kennis en ervaring in het meenemen van een gemeentelijke organisatie in deze organisatieverandering

-       Ervaring met de opzet en implementatie van financiële informatielandschappen en -systemen.

Competenties

We zoeken een enthousiast persoon die het uitdagend vindt om deze vernieuwing van begin tot eind in goede banen te leiden. Dit betekent dat je tenminste de volgende competentie nodig hebt:

-       Resultaatgerichtheid

-       Proactief

-       Enthousiasmerend

-       Omgevingssensitiviteit

-       Ervaring met projectmanagement (traditioneel en agile)

-       Verbindend vermogen tussen verschillende disciplines en ‘lagen’ in de organisatie

Similar projects

+ Search all projects