Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider hybride werken (zzp)

Posted Oct 21, 2022
Project ID: YIS 9122637
Location
Zuidplas, Zuid-Holland
Hours/week
24 hrs/week
Timeline
5 months
Starts: Nov 7, 2022
Ends: Apr 20, 2023
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Nov 6, 2022 2:00 PM

Startdatum zsm

Duur opdracht: 8 maanden

Aantal uur per week: 24 uur per week

Indicatie uurtarief: 90 - 100 euro

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Ben jij iemand met kennis & kunde op het gebied van hybride werken? Vind je het leuk om de nieuwe manier van werken vanuit de Coronatijd naar een hoger niveau te tillen? Heb je affiniteit met het inrichten van het ICT-landschap op het hybride werken, het veranderen van de functie van bestaande kantoorruimtes, en als belangrijkste, sturen op gedragsverandering?

Word dan projectleider hybride werken bij de gemeente Zuidplas!

 

Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 11 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

 

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

 

Door corona is de verandering van onze manier van werken in een stroomversnelling geraakt. Waar thuiswerken vóór de Coronatijd vooral sporadisch gebeurde, is dat nu de norm geworden. We kunnen inmiddels alweer een tijdje op kantoor werken en daar wordt gebruikt van gemaakt, maar er is iets fundamenteels veranderd.

 

Eén ding lijkt zeker, we gaan niet meer terug naar het ‘oude normaal’. We werken thuis waar het kan en komen naar kantoor als dat nodig is. Niet de hele dag maar door slim te plannen en na te denken over wat gevraagd wordt, werken we elke dag hybride. 

De afgelopen jaren heeft iedereen, zij het gedwongen, ervaring opgedaan met de nieuwe realiteit van het hybride werken. Dit willen wij als gemeente Zuidplas vasthouden, verankeren en doorontwikkelen.

Hybride werken is een manier van werken die we inzetten voor een optimaal resultaat.

Het gaat daarbij om de cultuur, gedragsverandering en leiderschapsstijl die nodig zijn om succesvol samen te werken. Het vraagt ook om een aanpassing van het werkconcept, de werkomgeving, huisvesting, ICT en overige randvoorwaarden. Het is een manier van werken die ons in staat stelt om te werken waar en wanneer dat nodig is, fysiek of digitaal, om zo de beste resultaten te behalen voor onze mooie gemeente en haar inwoners.

 

Als projectleider hybride werken ben je verantwoordelijk voor het realiseren van drie deelprojecten. Deze deelprojecten gaan over

1)   Gedragsverandering & bijbehorende leiderschapsstijl

2)   Aanpassingen aan de werkomgeving en onderliggende ICT-systemen

3)   Actualiseren van het werkconcept

 

Dit doe je niet alleen, maar samen met een team en deelprojectleiders. 

 

Je (dagelijkse) activiteiten bestaan onder meer uit:

·        Verbinding met de organisatie maken en te behouden door middel van gesprekken, sessies en het helder maken van verwachtingen en afspraken;

·        Het leiden van het projectteam en het coachen van de teamleden;

·        Het toepassen van verwachtingsmanagement en informeren van de verschillende stakeholders over het project;

·        Het overzicht behouden op het algehele project en de verschillende deelprojecten;

·        Het bewaken van de kwaliteit, planning en budget;

·        De verschillende resultaten met elkaar verbinden en aanvullende adviezen geven richting de opdrachtgever;

 

Functievereisten:

·        Je hebt ervaring in een soortgelijke functie;

·        Je combineert je strategische blik met een hands-on mentaliteit en pakt de regie;

·        Je brengt energie en enthousiasme mee en bent resultaatgericht, daadkrachtig en communicatief vaardig;

·        Je kunt je goed bewegen in een (complexe) bestuurlijke omgeving en dito krachtenveld;

·        Jouw ‘DNA’ past goed bij onze kernwaarden Verbindend, Open, Energie en Lef;

 

Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen;

 Similar projects

+ Search all projects