Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider herijking Pact van Westfriesland (zzp)

Geplaatst 21 okt. 2024
Project ID: YIS 9168118
Plaats
Hoorn NH
Uren
16 uur/week
Periode
8 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 30 jun. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 28 okt. 2024 12:00
  • Tariefindicatie: max €108,50

  • Gemiddeld 16 uur per week;

  • Startdatum: 1 november 2024

  • Einddatum: 30 juni 2025

  • Hybride werken: beperkt > Het is belangrijk om gezien de aard van de opdracht regelmatig op locatie aanwezig te zijn

Gemeente Hoorn

Projectleider herijking Pact van Westfriesland

We zijn voor de herijking op zoek naar een regionaal projectleider die het project in nauwe samenwerking met de projectgroep en de stuurgroep uitvoert. 

De doelen van het project zijn in het kort (zie verder de bijgevoegde projectopdracht):

-   Een herijkt Pact met een uitvoeringsprogramma en een breed gedragen strategische agenda waarin de regionale ambitie, doelen en prioriteiten zijn bepaald.  

-   Een organisatie die in staat is om de in het Pact afgesproken ambitie en doelen te kunnen verwezenlijken, de agenda uit te voeren en het Westfriese belang goed naar buiten uit te dragen (o.a. in NHN).

Eind 2024 loopt de uitvoeringsagenda van de huidige samenwerkingsagenda af: het Pact van Westfriesland 7.1. Regio Westfriesland ziet dit als een goed moment om het Pact te herijken - dat wil zeggen actualiseren en aan te scherpen - en de prioriteiten en koers voor de komende jaren te bepalen. De herijking bouwt voort op het huidige Pact en bestaande regionale agenda’s en (thematische) visies.

De opgaven die op de regio afkomen zijn de afgelopen jaren complexer en omvangrijker geworden. Er worden steeds meer taken overdragen aan gemeenten, waarbij steeds meer wordt gevraagd en verwacht van een (sterke) regionale samenwerking ten aanzien van strategie, organisatie en financiën. Denk bijvoorbeeld aan het gezamenlijk opstellen van een Ontwikkelperspectief NHN en het uitvoeren van de Regio Deal NHN (samen met ondernemers en het onderwijs), de uitvoering van de klimaattaken, de Hervormingsagenda Jeugd en de nieuwe wet Inburgering. Mede hierdoor is er een omslagpunt bereikt waarbij de voordelen van de informele en losse samenwerking in Regio Westfriesland niet meer opwegen tegen de kwetsbaarheden die dit model met zich meebrengen en het belang om met een eenduidig en krachtig verhaal naar buiten te treden. 

In de regio wordt hard gewerkt aan de doorontwikkeling van de samenwerking en er zijn verschillende ontwikkelingen waarop we in de herijking kunnen aanhaken en kunnen voortbouwen. De herijking is erop gericht om deze ontwikkelingen bij elkaar te brengen en keuzes te maken om tot een meer strategische onderlegger en een gemeenschappelijk kader te komen voor de regionale samenwerking. Het is van belang om met elkaar prioriteiten te stellen en keuzes te maken waar we onze regionale capaciteit op willen inzetten, zowel voor de komende jaren (in een uitvoeringsprogramma) als voor de langere termijn 2030 e.v. (in een strategische agenda). In de herijking bepalen we ook met elkaar waar extra inzet nodig is.

Een (ervaren) projectleider/programmamanager met het volgende profiel/de volgende competenties:

•   Zelfstandig in staat om (complexe) processen te organiseren en om binnen de aanpak waar dat nodig en gewenst is bij te sturen. Het geven en uitvoeren van opdrachten en het bewaken en realiseren van de in de opdracht afgesproken doelen en resultaten.

•   Geeft leiding aan en werkt intensief samen met (regionale) medewerkers in een projectteam.

•   Ervaring met het schrijven van collegevoorstellen en het opstellen van een (regionale) visie.

•   Is een (belangrijke) adviseur en sparringpartner voor de ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgevers en ambtelijk en bestuurlijk betrokkenen in de regio. 

•   Heeft bij voorkeur affiniteit met en kennis van regionale samenwerking en ervaring met het werken in een (netwerk)samenwerking.

Beschikt over:

-   Analytisch vermogen

-   Besluitvaardigheid

-   Schrijfvaardigheid

-   Leiderschap

-   Planning en organisatievermogen

-   Innovatie- en vernieuwingsgerichtheid

-   Overtuigingskracht

-   Netwerkvaardigheid

-   Politieke en bestuurlijke sensitiviteit

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten