BIZOB

Freelance projectleider grip op jeugd en Wmo (zzp)

Geplaatst 17 okt. 2024
Project ID: YIS 9167985
Plaats
Son
Uren
32 uur/week
Periode
2 jaren
Start: 1 dec. 2024
Einde: 1 dec. 2026
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 22 okt. 2024 14:00
  • Wij zoeken voor de gemeente Son en Breugel een senior projectleider voor het project Grip op jeugd en WMO voor 28-32 uur per week voor de duur van 2 jaar

  • Start: 1-12

  • Duur: 2 jaar tot 31-11-2025

  • Schaal 12

  • Met aantoonbare ervaring in een dergelijke functie

  • Thuiswerken: in overleg

  • Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



We zoeken iemand die binnen het bestuurlijke en ambtelijke krachtenveld samenwerking zoekt met partnerorganisaties en die tot (financiële) resultaten kan komen. De nadruk blijft liggen op verbinding, waarbij een kritische opstelling naar externe partners niet uit de weg wordt gegaan. Je vindt het leuk om de raad, het college en diverse externe partijen te adviseren en je bent goed in het onderhouden van de contacten met hen. Ook ben je op de hoogte van de financiële cyclus van de gemeente.

 

Wat ga je doen?

Als projectleider wordt je verantwoordelijk voor de uitvoering van het Plan van aanpak Grip op Jeugd en Wmo. Dit plan geeft grotendeels invulling aan de Hervormingsagenda Jeugd. Belangrijkste doel van dit plan is om specialistische jeugdvoorzieningen alleen in te zetten waar het echt niet anders kan en groepsgewijs aanbod in het kader van de Wmo te ontwikkelen. Dit plan ligt in concept klaar, maar we dagen je uit om hierin waar nodig nog verdere aanscherping aan te brengen.


Als projectleider ga je je (zonder andere werkzaamheden uit te sluiten) richten op:

·        De ontwikkeling van een (aanvulling op het bestaande) palet aan laagdrempelige lokale voorzieningen voor Jeugd en Wmo. We noemen dit “het hoofdveld“ waarbinnen het welzijn van onze inwoners wordt behouden en bevorderd. Je sluit zoveel mogelijk aan bij het bestaande, maar jaagt ook nieuwe initiatieven aan als hieraan behoefte bestaat. Je doet dit in samenspraak met betrokken inwoners en organisaties in de lokale samenleving.

·        Het opzetten van groepsgewijze vormen van begeleiding bij lichte ondersteuningsvragen van inwoners (zowel Jeugd als Wmo), in samenwerking met professionele aanbieders. Het bevorderen van lotgenotencontact en “elkaar helpen“ staan hierin centraal.

·        Het opnieuw inrichten en herschikken van werkafspraken met de huisartsen, de praktijkondersteuners jeugd en de jeugdarts, met als doel het CMD meer positie te geven in de toegang tot jeugdvoorzieningen via de medische verwijzers.

·        Een kwaliteitsimpuls voor de casusregisseurs jeugd in het CMD, waarbij deze casusregisseurs beter in positie komen ten opzichte van zorgaanbieders. De casusregisseur werkt idealiter vanuit een leidende rol, waarbij de zorgaanbieder zich ook realiseert dat de casusregisseur (en niet de zorgaanbieder) leidend is bij het bepalen van de noodzakelijk interventie of combinatie van in te zetten ondersteuning.

·        Het aanscherpen van de criteria rondom omvang en volume van in te zetten specialistische jeugdvoorzieningen zoals opgenomen in de Producten en Diensten Catalogus (PDC). Je zoekt hierin het overleg met de regio, maar gaat weerstand en discussie hierbij niet uit de weg en zet zo nodig door als regionale afspraken hiertoe de ruimte bieden.

Het verhelderen en beter inrichten van procesafspraken over in te zetten jeugdvoorzieningen met het onderwijsveld, waarbij de casusregisseurs van het CMD beter in positie komen ten opzichte van de begeleiders in het onderwijs.

Wie zijn wij?

Son en Breugel is een groene, Brabantse gemeente met ruim 17.000 inwoners waar het goed wonen, werken en verblijven is. De ligging van bedrijvenpark Ekkersrijt binnen de gemeentegrenzen zorgt ook voor stedelijke bedrijvigheid en bijpassende (milieu)uitdagingen.

 

De organisatie

Binnen de gemeente Son & Breugel werken we met ongeveer 80 collega’s samen met bewoners, bedrijven en maatschappelijke partners aan onze lokale en regionale opgaven op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, economie, duurzaamheid, wonen, milieu, welzijn, veiligheid en mobiliteit. Wij staan voor een veilige werkomgeving waarin je mede jouw groei- en ontwikkelpad zelf kunt bepalen. We omarmen een goede werk-privé balans en hebben aandacht voor jouw ontwikkeling en vitaliteit. Denk bijvoorbeeld aan de Dommelvallei academie, wandelend vergaderen en iedere dag vers fruit. Het team waar jij in terecht komt bestaat uit zo’n 25 collega’s?

 

Het Team Beleid Sociaal Domein

Als Projectleider Grip op Jeugdhulp werk je binnen het Team Beleid Sociaal Domein van gemeente Son en Breugel. Samen met de beleidsadviseurs werken we aan thema’s als: jeugdgezondheidszorg, preventief jeugdbeleid en de inkoop van jeugdzorg. Jij bent iemand die oprecht geïnteresseerd is in deze thema’s en je wilt hier ook maatschappelijk aan bijdragen net zoals ons team dat doet.

 

Het CMD

Bij het CMD kunnen inwoners terecht met al hun vragen over welzijn, (jeugd)zorg en participatie. Het CMD is een netwerkorganisatie waarmee de gemeente de inwoners een duurzame, houdbare en toekomstgerichte ondersteuning wil bieden. Speerpunten zijn hoge kwaliteit van de dienstverlening tegen betaalbare kosten, effectiviteit en efficiëntie alsmede een hoog niveau van maatschappelijke deelname binnen de eigen omgeving van de inwoner. Het CMD wordt bemenst door medewerkers van de gemeente en netwerkpartners. In je opdracht ga je samenwerken met de coördinator, de kwaliteitsadviseurs en de casusregisseurs jeugd van het CMD.


Wie ben jij

  • Je hebt Academisch werk- en denkniveau.

  • Je bent een stevige projectleider die een goede gesprekpartner kan zijn voor bestuur en management.

  • Je bent creatief, denkt in oplossingen en je kunt collega’s, maatschappelijke partners en zorgaanbieders “meenemen in je verhaal”.

  • Je bent vertrouwd met financiën en data en kunt vanuit deze gegevens inhoudelijke analyses maken en duiden.

  • Je stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de dienstverlening en komt de gemaakte afspraken na.

  • Je bent resultaatgericht en je deinst niet terug voor een resultaat in termen van financiële doelstellingen.



Jij bent/hebt

·        analytisch sterk;

·        van nature nieuwsgierig en kan goed luisteren, doorvragen en samenvatten;

·        de kracht om anderen te overtuigen;

·        ervaring als projectleider binnen de lokale overheid en in regionale samenwerkingsverbanden;

·        aantoonbare affiniteit en ervaring met projecten binnen een bestuurlijk krachtenveld;

·        uitstekende communicatieve en adviserende vaardigheden;

·        flexibel en anticipeert op situaties.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten