Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider glasvezelnetwerk (zzp)

Geplaatst 3 okt. 2022
Project ID: YIS 9120608
Plaats
Zwijndrecht, Zuid-Holland
Uren
20 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 17 okt. 2022
Einde: 3 apr. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 31 okt. 2022 12:00

Aantal uur: 20 uur max

Start: z.s.m, afhankelijk van de kandidaat.

Opdracht: voor 1,5 jaar (tot bouwvak 2024)

Tarief: Schaal 11

 

 

Projectleider Glasvezelnetwerk – Gemeente Zwijndrecht

 

Waar is de opdracht?

Zwijndrecht is met bijna 45.000 inwoners een levendige en aantrekkelijke gemeente in de Randstad.

Het raadsprogramma “Krachtig Zwijndrecht” omvat een stevige ambitie. De opgaven waar de gemeente Zwijndrecht voor staat, vragen om een grotere mate van samenlevingsgericht werken en het handelen vanuit één organisatie met een integrale aanpak. In opgaveteams bestaande uit collega's van alle afdelingen zoeken we samen met onze partners en inwoners naar oplossingen. Ook jij levert daar vanuit jouw expertise of talent een bijdrage aan! Gemeente Zwijndrecht is een platte, informele en open organisatie. Een prettige werksfeer, vakmanschap, talentontwikkeling en resultaat staan centraal. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers en geven dat vorm door hun talent in te zetten voor het realiseren van onze opgaven.

 

Je thuisbasis is de afdeling realisatie. Deze afdeling circa 110 medewerkers groot. De rol van projectleider civiel valt binnen het team beheer openbare ruimte. Een belangrijke taak van de afdeling is het beheren en onderhouden van de openbare ruimte. De afdeling is daardoor erg zichtbaar voor de samenleving. Van het realiseren van gebiedsontwikkelingen tot de vernieuwing van riolering. Van het herstructureren van wijken tot het onderhouden van al ons groen. Van het (strategisch) beheren van het gemeentelijk vastgoed tot het onderhouden en beheren van de begraafplaatsen bestaat op dit moment uit vijf verschillende teams:

 

·        Team Beheer Openbare Ruimte (BOR)

·        Team Uitvoering

·        Team Projecten/grondbedrijf

·        Team Vastgoed, Accommodaties en Begraafplaatsen

·        Team Toezicht en Handhaving

 

Het team

Het team BOR bestaat uit een enthousiast en vakkundig team van beheerders en adviseurs (25 fte). Het team zet zich in voor een schoon, heel, veilig en bereikbaar Zwijndrecht. Vanuit het team heb je veel contact met de medewerkers van team Projecten.

 

Opdracht:

In januari 2023 begint de uitrol van een glasvezelnetwerk binnen de grenzen van de gemeente Zwijndrecht. De verwachte uitvoeringsduur is ca. anderhalf jaar. Er zijn twee externe partijen die gelijktijdig starten en twee afzonderlijke netwerken aanleggen. De partijen hebben beide een eigen fasering van de werkzaamheden. Als projectleider ga je aan de slag met de aansturing van deze partijen. Je treedt op als intermediair tussen het bestuur, opdrachtgever, aannemende partij, bewoners, nutsbedrijven en overige belanghebbende partijen.

 

De projectleider is binnen onze gemeente het centrale aanspreekpunt voor het glasvezel project. Je voert als projectleider de regie op de interne procedures zoals het tijdig verstrekken van de vergunningen en inhoudelijke beoordelingen. Je bent verantwoordelijk voor het borgen van de gemaakte contractafspraken. Overige taken:

 

·       Bewaken van de planning, budget en voortgang en rapporteert hierover naar de interne opdrachtgever;

·       Je stuurt de toezichthouders aan die dagdagelijks de werkzaamheden van de aannemers controleren;

·       Je zit de bouwvergaderingen voor;

·       Je monitort op kwaliteit en afhandeling van de administratie, ook klachtafhandeling;

·       Je zorgt voor interne afstemming met overige projecten en werkzaamheden binnen de gemeente;

·       Samen met afdeling communicatie ben je verantwoordelijk voor de externe communicatie op website, stadsnieuws etc. 

 

Wat neem je mee?

Wij zoeken een zelfstandig projectleider met ervaring in glasvezelprojecten en kennis van procedures omtrent de aanleg van kabels en leidingen. Hiernaast beschik je over:

 

  • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding op het gebied van Civiele Techniek of een ander toepasselijk gebied;
  • Binnen het vakgebied beschik je over werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Je bent een sterke projectleider en beschikt daarbij over kennis van bestekadministratie, RAW-systematiek en UAV;
  • Als persoon ligt je kracht in je verbindende vaardigheden. Je bent communicatief vaardig en schakelt makkelijk met bestuur, bewoners, collega’s en wethouder.

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten