Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider exploitatie en beheer (zzp)

Geplaatst 26 sep. 2022
Project ID: YIS 9121322
Plaats
Dordrecht, Zuid-Holland
Uren
16 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 31 okt. 2022
Einde: 26 mrt. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 25 okt. 2022 12:00

Inzet: De gemiddelde inzet bedraagt 8-16 uur binnen de gemeente Dordrecht. 

Startdatum inzet: zsm

Periode inzet 3 maanden met optie tot verlenging. 

Schaal 11, richttarief €90

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Huis van stad en regio – Inrichting en gebruik

Senior adviseur/werkgroepleider Facility management/adviseur facilitaire beheerorganisatie Dordrecht

 

In opdracht van Gemeente Dordrecht zijn wij voor een juiste afstemming van het ontwerp van inrichting en gebruik van de dienstverleningszone van het ‘Huis van Stad en Regio’ op zoek naar een ervaren facilitair adviseur/werkgroepleider. De Gemeente Dordrecht heeft een uitdagende visie ontwikkeld voor de transformatie van de Spuiboulevard en het omliggende gebied waarbij het nieuwe duurzame stadskantoor een belangrijke aanjager voor deze ontwikkeling is. Door de nieuwe visie van de gemeente wordt het gebied een moderne kantorenlocatie én een aantrekkelijke woonwijk. Door de perfecte combinatie van bereikbaarheid, gedurfde gebiedsontwikkeling en aantrekkelijke mix van wonen en werken, vormt het gebied in de toekomst een uitgelezen plek voor de moderne kenniswerker. De gemeente neemt het voortouw door haar eigen vastgoed gericht in te zetten als aanjager voor de gebiedsontwikkeling. Het project bestaat uit verschillende ruimtelijke deelprojecten (het Huis, de parkeergarage en de commerciële invulling) met een totaal van 20.000 m2 bvo die na de oplevering door meerdere gebruikers zal worden ‘bewoond’ te weten: Gemeente Dordrecht, Sociale dienst Drechtsteden De Bibliotheek en Dordrecht Marketing.

 

Wij zoeken een ervaren facilitair adviseur/projectleider die met betrokkenen (de toekomstige gebruikers) zorgt voor het specificeren, verwerven en organiseren van de facilitaire- en beheervoorzieningen ten behoeve van het Huis van Stad en Regio (16 -24 uur per week). De adviseur brengt advies uit over het passend inrichten van de facilitaire organisatie binnen de gemeente Dordrecht en levert een bijdrage aan de gewenste harmonisatieslag in de facilitaire dienstverlening (8-16 uur per week).

 

Functieomschrijving

De adviseur geeft leiding aan een werkgroep Exploitatie en beheer, onderdeel van het deelproject Inrichting & Gebruik Huis van Stad en Regio. Deze werkgroep heeft als opdracht om in samenspraak met de gebruikers en de facilitaire organisatie een toets uit te voeren op het bouwkundig voorlopig ontwerp ten aanzien van de facilitaire randvoorwaarden voor het gebruik en het gebouwbeheer. Vervolgens het nader detailleren van deze voorzieningen als voorbereiding voor eventuele aanbesteding, en het leveren van input voor het opstellen van budgetten en kostenverdeelsleutels voor de exploitatiekosten voor de facilitaire- en beheervoorzieningen.

 

De adviseur rapporteert als werkgroepleider aan de Procesmanager Inrichting & Gebruik Huis van Stad en Regio. Voor de rol van adviseur facilitaire beheerorganisatie is de Clustermanager, GDD/AO/VBO van de gemeente Dordrecht de opdrachtgever.

 

Onderwerpen die in de komende periode moeten worden uitgezocht zijn onder andere:

·       Inrichting van beveiliging en toegangscontrole;

·       Inrichting van horecavoorzieningen;

·       Concrete afspraken maken over: openen en sluiten, regeling van technische installaties, inzet van AV-hulpmiddelen, logistiek, hygiëne/gezondheid, veiligheid, etc. Als voorbereiding op een in de toekomst in te richten beheerplan;

·       Analyse van lopende contracten en ontwikkelen van een strategie ten aanzien van Inkoop/lease van diensten en producten.

 

De raakvlakken met digitalisering, dienstverlening en het hybride werken worden afgestemd met de werkgroepen die zich hierop richten.

 

Profiel

Wij zijn op zoek naar een senior-adviseur met ruime ervaring (tenminste 5-7 jaar) in het inrichten van facilitair beheer en onderhoud van dienstverleningsruimten en kantooromgevingen.

Daarnaast heb/ben je:

  • Afgeronde WO of hbo-opleiding bij voorkeur richting Logistiek, Facility of Vastgoedbeheer.
  • Goede projectmanagement vaardigheden;
  • Kennis van en ervaring met het aansturen van aanbestedingsprocessen;
  • Kennis van en ervaring met contractmanagement;
  • Ervaring met financiële aspecten van nieuwbouw en multi-tenant beheer, zoals servicekosten- structuren
  • Conceptueel sterk (analyseren van processen/cijfers en het signaleren van verbeteringen);
  • Ervaring met het begeleiden van facilitaire inrichting van nieuwbouwprojecten;
  • Organisatiesensitief;
  • Ervaring binnen een gemeentelijke shared serviceorganisatie is een pré;
  • Ervaring met het inrichten/beheren van een activiteiten-gerelateerde/hybride werkomgeving is een pré.

 

Taken:

·       Deelname aan/afstemming in projectteam Inrichting en Gebruik;

·       Leidinggeven aan de werkgroep en afstemming met andere werkgroep leiders (Dienstverlening en klantbeleving, Werken en vergaderen, Exploitatie en Beheer);

·       Actief betrekken van experts uit facilitaire organisatie van Dordrecht en haar partners bij dit proces;

·       Verantwoordelijk voor het in samenspraak met de werkgroep detailleren van facilitaire voorzieningen die noodzakelijk zijn om dienstverlening, werken en vergaderen in het nieuwe Huis te ondersteunen;

  • Het (laten) vastleggen in PvE of uitvraag van nog aan te schaffen facilitaire voorzieningen;

·       Het opstellen van een facilitair- en gebouwbeheerplan;

·       In samenspraak met betrokkenen opstellen van besluiten om de kaders van facilitaire dienstverlening binnen Dordrecht en aan partners vast te leggen (in een met gebruikers afgestemde DVO).

·       Het in aansluiting op lopende organisatieontwikkelingen en in samenspraak met betrokkenen maken van een conceptontwerp voor een in te richten facilitaire serviceorganisatie binnen de gemeente en bijbehorende processen, procedures en afspraken.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten