Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider energietransitie-agrarische sector (zzp)

Posted Mar 14, 2023
Project ID: YIS 9130266
Location
Maasdam , Zuid-Holland
Duration
9 maanden
(Mar 27, 2023 - Dec 31, 2023)
Hours/week
32 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Mar 21, 2023 12:00 PM

Zsm starten, opdracht t/m 31-12-23

- In principe 36 uur per week, maar 28-32 kan ook volstaan

- Hybride werken. Standplaats is Maasdam. In de eerste periode zal men meer op kantoor werken ivm samenwerken.

-Auto is noodzakelijk, zakelijke km's kunnen gedeclareerd worden.

- Schaal 10; tarief marktconform

- Voor deze rol is het belangrijk dat men affiniteit heeft met de agrarische sector en de taal hiervan spreekt.

-Kandidaten worden doorgezet op volgorde van binnenkomst. Bij positieve reactie op cv, zal er zo snel mogelijk een gesprek plaatsvinden. Een tweede gesprek vormt onderdeel van de selectieprocedure.De Hoeksche Waard wil in 2040 energieneutraal zijn. Dat is 1 van de doelstellingen in het programmaplan Duurzaamheid van gemeente Hoeksche Waard. Om dit te kunnen bereiken hebben wij een uitvoeringsprogramma ‘Hoeksche Waard richting energieneutraal’ opgesteld, waarin vele projecten en activiteiten zijn opgenomen om dit doel te bereiken. Hierbij werken wij nauw samen met vele overheidspartijen, maatschappelijke organisaties, ondernemers en natuurlijk onze inwoners.

 Houd jij van een dynamische werkomgeving, pionieren, een breed takenpakket en heb je een passie voor duurzaamheid en de energietransitie? Dan ben jij de tijdelijke Projectleider Energietransitie – agrarische sector binnen het programmateam Duurzaamheid die wij zoeken.

 

Werkomgeving

Als Projectleider Energietransitie – agrarische sector werk je binnen het programmateam Duurzaamheid. Wij werken vanuit verschillende (veelal participatieve) projecten en activiteiten aan de doelstellingen voor een energieneutrale, klimaatadaptieve, biodiverse en circulaire Hoeksche Waard. We werken vanuit het programmaplan Duurzaamheid en verschillende uitvoeringsprogramma’s. Dit doen we in samenwerking met de andere teams binnen de gemeentelijke organisatie en met diverse externe (overheids)partners.

 

Wat ga je doen?

 • Je gaat zelfstandig aan de slag met verschillende projecten en activiteiten op het gebied van de energietransitie, gericht op de agrarische sector. De ene dag werk je bijvoorbeeld aan het stimuleren van zonnepanelen op daken van agrarische ondernemers of aan een pilot-project Energiepolder. De andere dag ben je bezig met het organiseren van kleinschalige inspiratiesessies voor agrarische ondernemers of ga je bedrijfsgericht aan de slag in samenwerking met partijen zoals Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, Ondernemersvereniging Hoeksche Waard, Stedin en Energieke Regio Hoeksche Waard.

 • Je werkt nauw samen met projectleiders van andere duurzaamheidsprojecten en -activiteiten, de Adviseurs Communicatie, Programmaondersteuners Duurzaamheid en de Regisseur Energietransitie. Hierbij heb je een integrale blik en zoek je de samenwerking op. Je legt verbanden tussen verschillende dossiers om zo nog meer resultaten te boeken.

 • Je hebt veel contact met agrarische ondernemers, maar indien nodig ook met inwoners, maatschappelijke organisaties en betrokken overheidspartijen.

 • Jouw focus is gericht op ontwikkelingen van buiten (vanuit de agrarische sector gericht op de energietransitie) naar binnen en je maakt ook concreet de vertaalslag in actiepunten;

 • Je geeft als projectleider uitvoering aan diverse beleidsdossiers en projecten op het gebied van de energietransitie binnen de agrarische sector. Zo draag je bij aan het realiseren van het uitvoeringsprogramma ‘Hoeksche Waard richting energieneutraal’ en de programmadoelen.


Jij neemt mee:

 • Je hebt kennis/ervaring met de agrarische sector en bent in staat een goede relatie te onderhouden met ondernemers. We zoeken iemand die affiniteit heeft met de agrarische sector en de juiste taal weet te spreken, maar aan de andere kant ook gemeentelijke ervaring heeft.

 • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie binnen de agrarische sector.

 • Je hebt ervaring in de rol van projectleider Duurzaamheid/Energietransitie en bent bekend met programma’s en/of projecten.

 • Je bent een ‘doener’, die goed kan plannen en organiseren en snel kan schakelen.

 • Je hebt ervaring in een projectleiders- en/of adviserende rol waarbij je te maken hebt met bestuur/politiek.

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.

 • Af en toe werk je ook in de avonden en moet je hiervoor beschikbaar zijn.

 • Je hebt goede communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

 • Je bent een enthousiast persoon, stressbestendig, ondernemend en resultaatgericht.

 • Je hebt oog voor details en hebt een integrale blik.

 • Je hebt (uiteraard) een passie voor duurzaamheid en de energietransitie.

Similar projects

+ Search all projects