Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider energietransitie (zzp)

Geplaatst 31 okt. 2023
Project ID: YIS 9142327
Plaats
Maasdam, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 30 apr. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 23 nov. 2023 09:00
  • Zsm starten, opdracht voor 1 jaar

  • 36 uur per week, aanbieden kan vanaf 28 uur per week

  • Hybride werken 50/50, standplaats is Maasdam

  • Schaal 11; marktconform tarief

  • Geschikte kandidaten worden direct doorgezet naar de inhurend manager.


Update profiel (15/11/23):

-We zoeken echt een stevige projectleider die ervaring heeft met het aansturen van grotere projectteams vanuit een soortgelijke rol, maar die tegelijkertijd ook nog zelf met de voeten in de klei staat. De opdrachtgever moet er van overtuigd zijn dat de kandidaat de belangen van de gemeente kan verdedigen. Het is een pré als iemand ook beschikt over technische kennis op gebied van Duurzaamheid. We zoeken dus een combinatie van stevigheid en kennis.


-We zoeken iemand die ervaring heeft met het sturen op projecten van A tot Z, zelf ook als aanspreekpunt kan fungeren van ondernemers, kennis heeft van Energietransitie, kennis van energie infrastructuur / netcongestie een pre.



De Hoeksche Waard wil in 2040 energieneutraal zijn. Dat is 1 van de doelstellingen in het programmaplan Duurzaamheid van gemeente Hoeksche Waard. Om dit te kunnen bereiken hebben wij een uitvoeringsprogramma ‘Hoeksche Waard richting energieneutraal’ opgesteld, waarin vele projecten en activiteiten zijn opgenomen om dit doel te bereiken. Hierbij werken wij nauw samen met vele overheidspartijen, maatschappelijke organisaties, ondernemers en natuurlijk onze inwoners.

Houd jij van een dynamische werkomgeving, pionieren, een breed takenpakket en heb je een passie voor duurzaamheid en de energietransitie? Dan ben jij misschien wel de Projectleider Energietransitie die wij zoeken. 

Waar kom je te werken?

Als Projectleider Energietransitie werk je binnen het team Omgeving dat bestaat uit circa 45 medewerkers. Binnen het team werk je samen met collega’s op het gebied van ruimtelijke ordening, mobiliteit, volkshuisvesting, landschap- en stedenbouw, erfgoed en milieu. Op inhoud werk je vanuit een programmaplan Duurzaamheid aan projecten en doelstellingen voor een energieneutrale, circulaire, biodiverse en klimaatadaptieve Hoeksche Waard. Het programmaplan Duurzaamheid en verschillende uitvoeringsprogramma’s zijn hierbij leidend. Dit doen we in samenwerking met de andere teams binnen de gemeentelijke organisatie en met diverse externe (overheids)partners. Je vindt het leuk om zelfstandig te werken en je mouwen op te stropen. Ook ben je intrinsiek gedreven om onze gezamenlijke doelen te bereiken. 

Wat ga je doen?

  • Je gaat zelfstandig aan de slag met verschillende projecten en activiteiten op het gebied van de energietransitie. De ene dag werk je bijvoorbeeld aan het stimuleren van zonnepanelen op bedrijfsdaken of energiebesparende maatregelen. De andere dag ben je bezig met het organiseren van kleinschalige inspiratiesessies voor ondernemers of ga je aan de slag in samenwerking met partijen zoals Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, Ondernemersvereniging Hoeksche Waard, Stedin en Energieke Regio Hoeksche Waard;

  • Je werkt nauw samen met projectleiders van andere duurzaamheidsprojecten en -activiteiten, de Adviseurs Communicatie, Programmaondersteuners Duurzaamheid en de Regisseur Energietransitie. Hierbij heb je een integrale blik en zoek je de samenwerking op. Je legt verbanden tussen verschillende dossiers om zo nog meer resultaten te boeken;

  • Je bent het aanspreekpunt voor verduurzaming bij bedrijven, zowel intern als extern, en hebt veel contact met ondernemers, maar in sommige dossiers ook met inwoners, maatschappelijke organisaties en betrokken overheidspartijen;

  • Jouw focus is gericht op ontwikkelingen van buiten (vanuit het bedrijfsleven gericht op de energietransitie) naar binnen en je maakt ook concreet de vertaalslag in actiepunten;

  • Je geeft als projectleider uitvoering aan diverse beleidsdossiers en projecten op het gebied van de energietransitie. Zo draag je bij aan het realiseren van het uitvoeringsprogramma ‘Hoeksche Waard richting energieneutraal’ en de programmadoelen.



Functie-eisen:

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;

  • Je hebt ervaring in de rol van projectleider Duurzaamheid/Energietransitie en bent bekend met programma’s en/of projecten;

  • Je bent een ‘doener’, die goed kan plannen en organiseren en snel kan schakelen;

  • Je hebt ervaring met advisering aan bestuur/politiek;

  • Je bent in staat een goede relatie te onderhouden met ondernemers;

  • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie;

  • Je hebt goede communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;

  • Je bent een enthousiast persoon, stressbestendig, ondernemend en resultaatgericht;

  • Je hebt oog voor details en hebt een integrale blik;

  • Je hebt (uiteraard) een passie voor duurzaamheid en de energietransitie.

  • Je vindt het leuk om zelfstandig te werken en je mouwen op te stropen. Ook ben je intrinsiek gedreven om onze gezamenlijke doelen te bereiken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten