Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider energieprojecten (zzp)

Geplaatst 28 apr. 2023
Project ID: YIS 9132905
Plaats
Helmond, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 15 mei 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 4 mei 2023 17:00

Startdatum inzet: 15-5-2023

Einddatum inzet: 31-12-2023

Uren per week: 36

Schaal 11

Let op: - Beschikbaarheid, bijzonderheden en eventuele motivatie in het cv opnemen.



Helmond wil in 2035 klimaatneutraal zijn. Daarnaast groeit Helmond als stad snel en hebben zowel de nieuwbouw als bestaande wijken duurzame elektra, warmte en koude nodig. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het beleid voor toekomstige zonnevisie, warmtevoorziening, op ruimtelijk, technisch en organisatorisch vlak.

 

Jij gaat aan de slag om dit beleid uit te voeren voor diverse gebieden, met name rond de nieuwbouwontwikkelingen in het centrum en de bestaande gemeentelijke warmtevoorziening of bijvoorbeeld initiatief rondom zon. Sommige projecten zijn heel concreet en gaan richting een vergunning aanvraag (vaak door derden) en bij andere projecten is het nog pionieren. Deze rol vervul je binnen de afdeling Ondernemen & Ontwikkelen van de gemeente.

 

Je werkzaamheden bestaan uit:

• Het realiseren van beleidsadvies en het leiden van pionier projecten op het gebied van duurzame energie;

• Het voorbereiden van samenwerkingsovereenkomsten voor energievoorzieningen tussen vastgoed-ontwikkelaars, de gemeente, eventuele publieke en/ of private financiële partners;

• Het uitvoeren van samenwerkingsovereenkomsten, bijvoorbeeld door het onderbrengen van de investeringen en exploitatie binnen bestaande of nieuwe entiteiten;

• Het voorbereiden van besluitvormingsdossiers over de energieprojecten waar je aan werkt;

• Het formuleren van voorwaarden of uitgangspunten voor energievoorzieningen in anterieure overeenkomsten voor vastgoedontwikkelingen;

• Het coördineren van gemeentelijke contacten met publieke partners. Het begeleiden van vergunningstrajecten.


Je komt te werken binnen de afdeling Ondernemen & Ontwikkelen (O&O) van gemeente Helmond. Een afdeling die bestaat uit energieke en dynamische teams van professionals, die met enthousiasme werken aan de ontwikkeling van de stad Helmond.

Als gemeente wordt gezorgd voor de juiste randvoorwaarden, zodat inwoners en ondernemers optimaal kunnen ondernemen, wonen en leven. Dat wordt gedaan samen met partners en stakeholders, integraal en vraaggericht: van buiten naar binnen. Het netwerk staat centraal en de behoeften en ontwikkelingen in de markt en de omgeving geven richting. Er wordt met trots vanuit verbinding, vertrouwen en waardering gewerkt. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten