Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider economische samenwerking Zuidplas (zzp)

Geplaatst 10 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130044
Plaats
Nieuwerkerk aan den IJssel, Zuid-Holland
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 apr. 2023
Einde: 1 okt. 2023
Tarief
75 - 88.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 16 mrt. 2023 13:00

Startdatum 1 april, of eerder

Duur opdracht: 6 maanden, te verlengen tot maximaal 2 jaar

Aantal uur per week: 16 uur per week

Schaal: 10

Indicatie uurtarief: 88,50

Wij werken Hybride waardoor variabele werktijden en thuiswerken tot de mogelijkheden behoord. Wel is het gewenst een deel van de tijd samen met het team op kantoor te zijn voor inhoudelijk overleg. Je krijgt in eerste instantie een opdrachtovereenkomst van 6 maanden.

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Voor het project “Economische Samenwerking Zuidplas” is het Team Economie op zoek naar een projectleider (16 u.p.w). Doel van het project is om de samenwerkingsmogelijkheden in Zuidplas tussen de ondernemers onderling en met de gemeente te onderzoeken en vorm te geven. In de eerste fase ligt de focus op netwerken en de behoeften van ondernemers in kaart brengen. Je gaat actief en gestructureerd op bezoek bij bedrijven en inventariseert wat er mogelijk speelt, welke netwerken (formeel en informeel) er reeds zijn en op welke manier de samenwerking in Zuidplas verbetert kan worden. 

Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 11 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

Samen met Team Economie bepaal jij op welke gebieden (bedrijventerreinen) of buitengebied je je als eerste gaat richten. Als accountmanager werk je zelfstandig aan het project. Je bepaalt de fases van het project en zet je heldere doelstellingen neer. Je hebt een actief verbindende en uitvoerende rol. 

 

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

Om de samenwerking op bedrijventerreinen in kaart te brengen en samen met de ondernemers ambities te formuleren ben je dagelijks te vinden op de bedrijventerreinen. Je brengt per bedrijventerrein in kaart waar de kansen liggen. Het verhogen van de organisatiegraad op een bedrijventerrein is je grootste ambitie. Dit is van grote meerwaarde voor onder andere de veiligheid op de terreinen, het tegengaan van ondermijning en het verduurzamen van bedrijventerreinen. 

Als projectleider Economische Groei Zuidplas heb je veel contact met ondernemers en naast het onderwerp samenwerking komen er vast nog veel onderwerpen op tafel. Met jouw kennis en kunde ben je een gedegen gesprekspartner en weet je, mocht dit nodig zijn, de vragen bij de juiste collega neer te leggen. Je bespreekt regelmatig de voortgang met je collega’s van Team Economie en stuurt bij wanneer dit nodig is. 

Je (dagelijkse) activiteiten bestaan onder meer uit:

·        Contact met ondernemers op de bedrijventerreinen

·        Inventariseren samenwerkingsthema’s van individuele ondernemers

·        Inventariseren wensen en behoeften ten aanzien van samenwerking op het bedrijventerrein.

Per bedrijventerrein bepalen mogelijke ambitieniveau van samenwerking. 

Functie-eisen:

  •  Je hebt HBO-WO werk- en denkniveau;

  • Je bent een verbinder gericht op samenwerking, je werkt resultaat- en doelgericht en planmatig

  • Je kent Zuidplas en de regio, of bent in staat om snel een beeld van de markt te krijgen

  • Je begrijpt dat er complexe vraagstukken en verhoudingen kunnen zijn tussen gemeente en bedrijfsleven en bent sensitief voor de historie. 

  • Jij kent de wereld van ondernemers en hebt ervaring met:

    • samenwerkingsvormen voor ondernemers zoals KVO, BIZ.

    • samenwerking met ondernemersverenigingen

    • het opstarten van een nieuwe BIZ

  • Je hebt een zelfsturend karakter.

  • Je hebt ervaring met het starten en/of uitvoeren van projecten op het gebied van samenwerking tussen Onderwijs, Ondernemers en Overheid.

  • Je hebt ervaring met CRM systemen;

  • Een brede kennis van (gemeentelijk) beleid, procedures en besluitvormingsprocessen is een pre;

  • Je brengt energie en enthousiasme mee en bent resultaatgericht

  • Verklaring omtrent gedrag (VOG)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten