Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Projectleider Economie (Foodlab) (zzp)

Posted Sep 23, 2022
Project ID: YIS 9121305
Location
Maasdam, Zuid-Holland
Timeline:
6 months
Starts: Oct 10, 2022
Ends: Apr 10, 2023
Hours/week
22 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Oct 4, 2022 10:00 AM
 • Zsm starten. Opdracht t/m eind jaar, mogelijkheid tot verlenging in 2023.
 • 20-24 uur per week. Liefst verdeeld over 3 dagen, bij voorkeur ma, di, do - maar alles is bespreekbaar
 • Hybride werken (je gaat ook bij boeren langs, ongeveer de helft van de tijd ben je bezig om met hen de verbinding te leggen). Standplaats Maasdam
 • Qua zwaarte ligt deze functie in schaal 9/10. Hoewel de term projectleider wellicht anders doet vermoeden, zoeken we echt een uitvoeringsgericht type. Denk ook aan een junior projectleider die goed zelfstandig kan werken of juist een senior ondersteuner. (Graag wel alleen serieuze aanbiedingen en geen trainees/starters zonder relevante ervaring).
 • Tarief max €78,50


 

Werken aan een unieke regio met ruim 87.000 inwoners aan de rand van de Randstad, waar de vergezichten altijd dichtbij zijn? Een gebied met kreken, polders, dijken, ruimte, karakteristieke dorpen met hechte gemeenschappen. Maar ook ondernemerszin, duurzame en innovatieve landbouw. Een gebied waar je trots op mag zijn! Landelijk en vooruitstrevend, je vindt het in de Hoeksche Waard.


 

Het nieuwe college van B&W is net gestart en hun ambities worden de komende maanden uitgewerkt in een uitvoeringsprogramma. Ondertussen lopen de projecten door en sommige bevinden zich in een afrondende fase. 

Daarom is gemeente Hoeksche Waard op zoek naar extra daadkracht voor de uitvoering voor het project Foodlab Hoeksche Waard. 

Ben jij die projectleider die de verschillende activiteiten van de uitvoeringsagenda Foodlab naar concrete resultaten weet te brengen en weet te brengen tot een goede afronding? Kun jij met jouw doorzettingsvermogen en organisatiekracht partijen (in- en extern) verbinden aan deze acties om de resultaten samen met bedrijfsleven en onderwijs te halen? Houd je hierbij het grotere plaatje en het politieke belang goed voor ogen? 

En ben jij ook nog op korte termijn beschikbaar en bereid sturing te geven aan een verzameling van mooie activiteiten? Dan zoeken we jou!  

Achtergrond

 

In gemeente Hoeksche Waard werkt Team Ondernemen hard aan de belangrijke thema’s binnen de opgave Economie en het college uitvoeringsprogramma. Een belangrijke pijler in onze aanpak is Agrifood. Deze sector is belangrijk voor onze regionale economie, maar ook vanwege de relaties die er liggen met gebiedsmarketing en het herstel van de biodiversiteit in ons gebied.

 

De afgelopen jaren zijn er al mooie successen behaald, maar een aantal activiteiten bevindt zich nog in de uitvoering. Zo ligt er een complete uitvoeringsagenda voor het project Foodlab Hoeksche Waard. Deze agenda is begin 2021 na een participatief proces met stakeholders door het college vastgesteld. De agenda bevat concrete acties die we tot eind 2022 willen uitvoeren. In de uitwerking van het college uitvoeringsprogramma denken we na over het vervolg van Foodlab Hoeksche Waard. 

Wat ga je doen?
 

De projectleider is verantwoordelijk voor verschillende activiteiten die onderdeel zijn van het project Foodlab Hoeksche Waard, namelijk:
 

 • Het coördineren en uitvoeren van lopende activiteiten, waar onder:
     
  • het onderwijsproject waarmee de verbinding tussen deelnemende ondernemers/organisaties en scholen wordt versterkt ten behoeve van onderwijs- en voedseleducatie;
  • het opstellen van een beknopt afwegingskader voor deelnemers van Foodlab Hoeksche Waard;
  • het aanvragen van een omgevingsvergunning namens het collectief van deelnemende ondernemers/organisaties.
 • Relatiebeheer van samenwerkingspartners (w.o. Gebiedsmarketing Hoeksche Waard, Natuurmonumenten, provincie Zuid-Holland) huidige en potentieel nieuwe deelnemers van Foodlab Hoeksche Waard.
 • Het afsluiten van samenwerkingsconvenanten met nieuwe deelnemers.
 • Het verkennen van andere activiteiten die in samenwerking met de deelnemers onder de vlag van Foodlab kunnen worden uitgevoerd (zoals een event of kennissessie). 

De projectleider vertaalt de doelen naar concrete projectplannen, coördineert de uitvoering en legt verantwoording af over de resultaten richting teammanager, college en gemeenteraad. In de uitvoering bewaakt de projectleider de samenhang met andere projecten in het programma economie. De winsten die worden geboekt weet de projectleider samen met de collega’s van team Communicatie en de gebiedsmarketeer op een effectieve wijze te communiceren. 

De projecteider heeft tot slot de verantwoordelijkheid voor de Planning en Control van de eigen projecten.

 

Jij neemt mee:

 • Je bent resultaatgericht, neemt het voortouw in de samenwerking met diverse partners en hebt een hands-on mentaliteit. 
 • Je hebt ervaring in en/of affiniteit met de agrifood- / landbouwsector. Dit kan bijvoorbeeld ook zijn dat je bent opgegroeid op een boerderij. Je begrijpt de sector en spreekt de taal van de boeren.
 • Je bent meer een doener dan een denker.
 • Je schaakt op meerdere borden tegelijk en je bent in staat het overzicht te behouden.
 • Je bent een verbinder: jij weet anderen te motiveren, je maakt gemakkelijk contact en je staat open voor de inbreng van anderen.
 • Je werkt accuraat en oplossingsgericht en hebt talent om werkzaamheden te organiseren. Door je hands-on mentaliteit ben je goed in staat zelfstandig te werken.
 • Je hebt een goed ontwikkelde politieke antenne, je doorziet de bestuurlijke belangen en bent in staat om te schakelen tussen verschillende abstractieniveaus.
 • Affiniteit met / thuiszijn in de Hoeksche Waard is een pré.

Similar projects

+ Search all projects