Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider EA digitalisering subsidiezaken (zzp)

Geplaatst 6 apr. 2023
Project ID: YIS 9131748
Plaats
Leeuwarden
Uren
16 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 1 mei 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 14 apr. 2023 12:00

Startdatum: 1 mei 2023 (zsm)

Duur opdracht: 31-12-2023 eventueel met verlenging

Aantal uren week: 16 uur

Inschaling: 12 provincie CAO

Bereid 1 dagen per week vanuit het provinciehuis in Leeuwarden te werken


De provincie Fryslân werkt aan de vernieuwing van de digitale infrastructuur. 

De afdeling Subsidiezaken maakt daar een zeer substantieel deel van uit. Concreet wordt de komende jaren ingezet op:

  • Het inrichten en implementeren van een subsidievolgsysteem

  • Het inrichten en implementeren van een e-loket

  • Datagedreven werken

  • Oprichten van een digitaal platform voor interactie met betrokkenen

Uitwerking conform de toekomstvisie Subsidiezaken (november 2021) en uitwerking daarvan vwb het onderdeel digitalisering (april 2022). Daarnaast heeft een marktverkenning (maart 2023) plaatsgevonden ten behoeve van de vervangingsscenario’s voor het subsidievolgsysteem. Op grond van de marktverkenning is besloten om een Europese aanbesteding voor te bereiden, waaronder het opstellen van een programma van eisen.

De verantwoordelijkheid van de vernieuwing van de gehele provinciale digitale infrastructuur ligt bij de afdeling informatievoorziening (IFZ). Maar om de transitie voor Subsidiezaken effectief en efficiënt te laten verlopen zoeken wij een verbindend projectleider, met ervaring met Europese aanbestedingen in het IT/applicatie-domein.

De projectleider is onder verantwoordelijkheid van het afdelingshoofd Subsidiezaken verantwoordelijk voor eerste acties (subsidievolgsysteem). De projectleider stelt het programma van eisen op en begeleidt de aanbesteding, inclusief selectie en contractvorming. Optioneel is ook (na gunning) de projectleiding van de implementatie van het geselecteerde systeem onderdeel van de opdracht.

De projectleider leidt en draagt zorg voor de projectorganisatie.

Daarnaast is de projectleider de linking pin tussen IFZ en subsidiezaken waar het de twee andere lijnen betreft. 

Wij vragen:

  • De betreffende projectleider heeft een HBO of Academische opleiding op het gebied van Informatiemanagement en met ervaring met applicatie-selectietrajecten waarin een volwaardig programma van eisen is opgesteld.

  • Ervaring met het proces van Europese aanbesteding in de rol van projectleider is een pré.

  • Heeft daarnaast het vermogen om in verbinding met de business en met IT te komen tot een digitaal subsidieproces dat voldoet aan de wens om overzicht te hebben en grip te krijgen op alle uitgaande subsidiestromen van de provincie Fryslân.

  • Aantoonbare en ruime ervaring met vergelijkbare implementatieprocessen in vergelijkbare organisaties.

  • De projectleider luistert goed, zowel naar de wensen van de interne organisatie (ICT vereisten en procesvoorwaarden Subsidiezaken), als naar de wensen van de business (beleidsafdelingen) en de mienskip (de maatschappelijke instanties) en weet de aansluiting met IFZ goed te bewaken. Onderliggende informatie is te vinden in het betreffende visiedocument uit 2021.

  • In het bezit van de organisatorische, technische en praktische kennis die nodig is om tot een doelmatige en integrale inbedding van het SVS te komen.

  • Luistervaardigheid en creativiteit om alle eisen en wensen een plek in het proces te kunnen geven. Verbindende vaardigheden.

  • Informatietechnisch onderlegd ten behoeve van de technische doorvertaling. Contactpersoon voor het bedrijf dat het product levert. Onderhandelingsvaardig en oplossingen mee kunnen brengen.

  • Planmatig, gestructureerd en leiding kunnen nemen. Resultaatgericht. Heldere projectplanning, onderzoek naar de vorm van aanbesteding, periodieke communicatie naar alle stakeholders, legt verantwoording af aan de programmamanager en het afdelingshoofd Subsidiezaken binnen de door de provincie Fryslân gekozen projectstructuur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten