Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider duurzame mobiliteit (zzp)

Geplaatst 31 mrt. 2022
Project ID: YIS 9112197
Plaats
Barendrecht
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar, 7 maanden
Start: 13 jun. 2022
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 9 jun. 2022 12:00

Startdatum inzet: zsm

Periode inzet: + 1,5 jaar

Uren per week: 36

 

Wat ga je doen?

Vervoer minder afhankelijk maken van fossiele bronnen. Mensen minder afhankelijk laten zijn van de eigen auto. En tegelijkertijd de bereikbaarheid voor inwoners en ondernemers waarborgen. Die opdrachten spelen vrijwel overal in Nederland. 

Bij de BAR-organisatie krijgen ze nog een extra dimensie. Onze drie gemeenten liggen in een verkeersintensief gebied. Als groeikernen van oudsher hebben we veel inwoners die voor hun werk op Rotterdam zijn georiënteerd. Snelwegen A15, A16, A29 en A38 doorsnijden ons grondgebied.

Onlangs zijn voor onze gemeenten de Klimaatvisies vastgesteld. Hierin is het programma Mobiliteit opgenomen met als doelstelling: ‘de uitstoot van de transportsector te reduceren, focussen we op ruimte voor fietser en voetganger, hoogwaardig openbaar vervoer en een dekkende laadinfrastructuur voor elektrische mobiliteit.’ Voor dit onderdeel zoeken we een Projectleider Duurzame Mobiliteit die ook een aantal deelprojecten voor zijn of haar rekening kan nemen.

 

De volgende deelprojecten moeten worden uitgewerkt en geïmplementeerd om uitvoering te geven aan de Klimaatvisies voor Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk:

·       Verduurzaming van werkgerelateerde mobiliteit en het wagenpark binnen de BAR-organisatie;

·       Verduurzaming van mobiliteit van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties (in samenwerking met regionale partijen), zowel op gedrag als op technische innovaties;

·       Dekkend netwerk van elektrische oplaadpalen (deels vanuit Laadvisies van de gemeenten);

·       Deelname aan MRDH brede werkgroep Duurzame Mobiliteit;

·       Ontwikkelingen op deelmobiliteit volgen en waar mogelijk implementeren in onze gemeenten – breder blijven kijken dan alleen het bestaande programma.

 

Funtie-eisen

-           Je hebt een opleiding gericht op verkeer & mobiliteit, duurzaamheid of sociale geografie op hbo of wo niveau met minimaal enkele jaren werkervaring.

-            Het is belangrijk dat je dit programma kunt aansturen, waarbij het mogelijk is om diverse projecten uit te besteden aan marktpartijen. Maar het is ook goed om zelf enkele deelprojecten uit te voeren, waar nodig met afstemming vanuit de team VKM en EKA.

-            Met de integrale aanpak die we voorstaan, bekijk je vragen met een brede blik. Je weet wat er landelijk speelt in je vak en je trekt die ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en duurzaamheid door naar de BAR-gemeenten.

-            Verder vinden we het erg belangrijk dat je goed kan prioriteren en verwachtingen kunt managen, zowel richting andere teams als richting het bestuur of inwoners.

-            Uiteraard communiceer je makkelijk, zowel op schrift als mondeling.

-            In de BAR-organisatie houden we van mensen die actief, ondernemend, inlevend en resultaatgericht te werk gaan.

-            Jouw enthousiasme moet onze teams EKA en VKM nog verder inspireren.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten