Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider DSO ca. 16 uur (zzp)

Geplaatst 20 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130548
Plaats
Valkenswaard, Noord-Brabant
Uren
16 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 30 mrt. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 24 mrt. 2023 13:00

Start: zsm

Eind: 31-12-2023

Uren: Ze denken nu ongeveer 16 uur per week, maar dat kan ene week anders zijn dan de andere en moet blijken wat nodig gaat zijn. Is flexibel mee om te gaan dus.

Schaal: 10

De A2 Samenwerking werkt in een samenwerkingsverband voor de gemeenten Cranendonck, Valkenswaard en Heeze-Leende. We bundelen hiermee onze krachten en zorgen hierdoor voor meer efficiency en een optimale dienstverlening op het gebied van advies en beleid, administratie en belastingen, techniek en gegevens, ondersteuning bestuur/organisatie én werk en inkomen. Met collega’s afkomstig van de drie gemeenten bouwen wij samen aan een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening voor de drie gemeenten.

Binnen onze organisatie werken we met plezier, trots en enthousiasme voor onze klanten. Onze kernwaarden dragen we uit door samen sterk te staan, waarderend betrokken te zijn, een deskundig resultaat te leveren en durven te vernieuwen. Samen willen we bouwen aan een organisatie en een samenwerkingsverband waar medewerkers trots op zijn en met plezier werken.

Wij bieden je veel vrijheid en flexibiliteit in werkinhoud, werkomstandigheden en werktijden. Je krijgt de ruimte om mee te denken en nieuwe werkwijzen vorm te geven. Daarnaast heb je de kans om je kennis te verbreden doordat je met verschillende mensen uit verschillende organisaties samenwerkt. We ondersteunen je hierin ook graag bij je verdere ontwikkeling.

Wat ga je doen?

Binnen de drie A2- gemeenten wordt hard gewerkt aan de implementatie van de Omgevingswet.

De komst van de Omgevingswet betreft een gigantische wetswijziging met als doel meer oog voor de omgeving en inwoners. Hiermee veranderen ook de (bestuurlijke) werkprocessen en de digitale dienstverlening. Er is nog veel werk te doen op deze ontwikkelgebieden.

 

Eén van de belangrijkste bouwstenen van de Omgevingswet is een digitaal stelsel (het Digitaal Stelsel Omgevingswet –DSO). Dit omvat o.a. een digitaal loket waarin regels van Rijk, provincie, waterschap en gemeenten worden getoond, waarin een vergunningencheck zit, waar aanvragen en meldingen kunnen worden ingediend en waar overheden plannen en besluiten kunnen toevoegen.  Alle gemeenten in Nederland moeten hun systemen aansluiten op dit DSO. Voor vergunningverlening, toezicht & handhaving is in alle gemeenten binnen Zuid Oost Brabant de applicatie Powerbrowser in gebruik genomen. De procesinrichting is gebaseerd op de Wabo-processen en de GEMMA-zaaktypen-catalogus. De drie A2-gemeenten zitten in een gedeelde laag met 21 deelnemers in de regio Zuid Oost Brabant. Het beheer van de gedeelde laag in de applicatie Powerbrowser, (wijzigings)afspraken, updates en het inbrengen van issues richting leverancier verdienen continu aandacht en op dit vlak is een aantal verbeterpunten geformuleerd.

 

Het technisch beheer van de applicatie Powerbrowser ligt bij de leverancier en functioneel beheer bij de Samenwerking A2-gemeenten. De inrichting van toepasbare regels en gebruik/beheerplansoftware wordt uitgevoerd door de gemeenten.

 

De A2-gemeenten moeten bij de invoeringsdatum van de Omgevingswet klaar zijn om vergunningverlening en toezicht en handhaving te kunnen uitvoeren volgens de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging. En er ligt een aantal mooie uitdagingen. In deze functie coördineer je de issues vanuit de A2 gemeenten richting leverancier, A2-gemeenten, A2-organisatie, de regio, provincie en landelijk. Dat houdt o.a. het volgende in.

-       Deelname aan in het regionale overleg/stuurgroep DSO i.s.m. functioneel beheerder Powerbrowser;  

-       Organisatie en deelname aan het stuurgroep-/werkoverleg DSO tussen de 3 A2 gemeenten, je hebt hier een adviserende en coördinerende rol.

-       Bewaken dat de benodigde procesinrichting tijdig wordt gerealiseerd; 

-       Zorgen voor het overzicht/coördinatie van lopende issues met Powerbrowser en overige DSO-software;  

-       Coördinatie van het testen van aanvragen vanuit het DSO intern en met ketenpartners;

-       Zorgen dat de noodzakelijke koppelingen met het DSO en het zaaksysteem voor elk van de A2-gemeenten en de snelbalie voor Cranendonck en Valkenswaard in de productieomgeving tijdig gelegd zijn; 

 

Functie-eisen coördinator

·       HBO-opleiding op het gebied van IT of een vergelijkbare richting dan wel relevante werkervaring die is opgedaan;

·       Ervaring met implementatie/inrichting van processen in het omgevingsdomein/DSO.

·       Ervaring met het organiseren en leiden van ICT-projecten in het omgevingsdomein.

·       Je hebt kennis van en inzicht in beheers- en supportprocessen (kennis van ISM processysteem is een pré);

·       Je bent goed in het analyseren van de behoefte van gebruikers en weet deze te vertalen naar oplossingen (trendanalyse/vertaalslag);

·       Je hebt de juiste contactuele/communicatieve vaardigheden om:

o  Met zowel management en medewerkers binnen de A2 Samenwerking en met stakeholders van de drie opdrachtgevers (Valkenswaard, Cranendonck en Heeze-Leende) over de inrichting van de informatievoorziening en automatisering te komen tot afstemming en coördinatie.

o  Met leveranciers van hard- en software en (netwerk)diensten over de aanschaf van producten en diensten te onderhandelen over prijzen, leveringsvoorwaarden en contracten voor te bereiden en dergelijke en de uitvoering van de werkzaamheden aan te sturen.

·       Je bent daarnaast qua persoonlijkheid flexibel, pro-actief, enthousiast, servicegericht en ondernemend van aard.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten