Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider doorstroomvoorziening (zzp)

Geplaatst 6 sep. 2024
Project ID: YIS 9165149
Plaats
Horst, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 okt. 2024
Einde: 30 sep. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 12 sep. 2024 14:00

Startdatum: oktober 2024

Einddatum: de opdracht kan maximaal 3 jaar duren

Aantal uur: 24 uur

Functieschaal: 11

Tarief: €80 - €110 afhankelijk van ervaring

Gesprekken zullen plaatsvinden op onderstaande data. Gelieve hier rekening mee te houden.

Dinsdag 17 sept 09.00-11.00

Woensdag 18 sept 14.30-16.30


Wil jij bijdragen aan een innovatief project dat statushouders helpt bij hun integratie in Nederland?

De gemeente Horst aan de Maas is op zoek naar een projectleider voor de Doorstroomvoorziening (DSV). Dit unieke concept stelt statushouders in staat om hun inburgering te starten terwijl ze zich voorbereiden op regulier wonen en een actieve rol in de samenleving. Dit is een tijdelijke functie voor een periode van minimaal 1 en maximaal 3 jaar. 

Wat ga je doen?

Als projectleider DSV ben je verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van het project in samenwerking met deelnemende gemeenten, werkgevers, de provincie en het Rijk.

Jouw taken en verantwoordelijkheden omvatten:

• Leidinggeven aan het project: Je bent voorzitter van de ambtelijke Taskforce DSV en zorgt voor een soepele uitvoering van het project.

• Integratie van de Taskforce: Je ontmantelt de Taskforce en zorgt ervoor dat de taken terug worden gebracht in de reguliere lijn.

• Leidinggeven aan de locatiemanager: je bent aanspreekpunt en sparringpartner voor de dagelijkse gang van zaken op locatie.

• Conceptontwikkeling: Samen met collega's en partners werk je aan de verdere ontwikkeling van de Doorstroomvoorziening, inclusief nieuwe integratievormen, zoals ondersteuning bij werk, wonen en maatschappelijke begeleiding.

• Voortgang van de doorstroomvoorziening, hiervoor voer je gesprekken in de regio en op landelijk niveau met o.a. het ministerie van J&V. Het gaat hierbij om het afstemmen van financiering, bezetting en randvoorwaarden. Je bent daarbij ook verantwoordelijk voor het bestuurlijk proces richting college(s).

• Coördinatie en aanspreekpunt: Je bent het centrale aanspreekpunt voor de deelnemende gemeenten en coördineert de activiteiten binnen de regio. Het gaat hierbij onder andere over de realisatie van vervolghuisvesting en het signaleren en begeleiden van nieuwe ontwikkelingen. 


Jouw werkweek

Het werk van een projectleider DSV is divers en uitdagend. Je bent voortdurend bezig met het aansturen van het project, het onderhouden van contacten met samenwerkingspartners, het oplossen van knelpunten en het monitoren van de voortgang. Daarnaast zul je regelmatig overleggen met de deelnemende gemeenten, werkgevers en andere belanghebbenden om de beste resultaten te behalen.

Kennis & kwaliteiten

• Projectmanagement ervaring: Bekend met het opzetten, aansturen en afronden van complexe projecten.

• Samenwerkingsgerichtheid: In staat om effectief te communiceren en samen te werken met diverse partijen zoals gemeenten, werkgevers, provincie en het Rijk.

• Leiderschap: Leidinggeven aan een taskforce, teams aansturen en coördineren.

• Probleemoplossend vermogen: Vaardigheid in het identificeren en oplossen van knelpunten binnen een project.

• Communicatieve vaardigheden: Sterke mondelinge en schriftelijke communicatie, zowel intern als extern.

• Conceptontwikkeling: In staat om nieuwe ideeën te genereren en verder te ontwikkelen binnen het doorstroomconcept.

• Ervaring met integratievraagstukken: Kennis van sociale en integratiekwesties die relevant zijn voor statushouders.

• Flexibiliteit en aanpassingsvermogen: Bereid om te werken in een dynamische en veranderlijke omgeving.

• Affiniteit met sociale vraagstukken: Passie voor het helpen van mensen bij hun inburgerings- en integratieproces.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten