Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider doorontwikkeling jeugd- en jongerenwerk (zzp)

Geplaatst 23 okt. 2023
Project ID: YIS 9141801
Plaats
Sliedrecht
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 23 apr. 2024
Tarief
86 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 26 okt. 2023 12:00

Aantal uren: 8-16 uur gemiddeld

Deadline: 26 oktober 12.00 uur

Schaal: 11 (all-in tarief inclusief reiskosten, excl. BTW)

Maximaal tarief: 104,-


Projectleider doorontwikkeling Jeugd-en jongerenwerk.

Duur: 3 maanden met optie tot verlenging van 2 keer 3 maanden

Sliedrecht is een gemeente met enerzijds een dorpskarakter en anderzijds met stedelijke problematiek. Werken in Sliedrecht betekent werken in een kleine organisatie met korte lijnen en een goede sfeer. Sliedrecht is onderdeel van de Drechtsteden en werkt regionaal intensief samen.

We hebben veel ambities. We werken opgavegericht en maken slimme verbindingen tussen het fysieke en sociale domein en kijken hoe we het meeste meerwaarde kunnen bieden voor onze inwoners.

Het college heeft de ambitie om de huidige organisatie van het jongerenwerk via Stichting SOJS (Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht) anders de organiseren. Op dit moment voert Stichting SOJS het jongerenwerk en activiteiten rondom een poppodium. Het college wil beide functies los van elkaar organiseren om zo het jongerenwerk beter te kunnen sturen en doorontwikkelen. En de podiumactiviteiten te kunnen verbreden. Wij zoeken binnen Team Samenleving een Projectleider die het proces begeleidt om samen met Stichting SOJS afspraken te maken over de doorontwikkeling en deze vervolgens te implementeren.

Het team bestaat verder uit 15 collega-beleidsmedewerkers. In onze portefeuille hebben we onder andere de Participatiewet, de Jeugdwet, de Wmo, onderwijs, sport, cultuur, subsidies en openbare orde en veiligheid.

De opdracht

  • Je verkent in samenspraak met het bestuur van SOJS op welke wijze het invulling kan en wil geven aan de ambities van het college;

  • Je werkt toe naar een intentieovereenkomst met SOJS over de wijze van organiseren en de route van doorontwikkeling;

  • Je stelt een plan van aanpak op om van de huidige naar de gewenste situatie te komen. Bij het opstellen betrek je de relevante stakeholders, zoals maatschappelijke partners en diverse beleidsmedewerkers;

  • Je adviseert, gevraagd en ongevraagd, de ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgever, vanuit je expertise en houdt rekening met de politieke omgeving.

  • Je organiseert overleg, bewaakt de voortgang, draagt zorg voor adequate in- en externe communicatie en bespreekt proactief aandachtspunten met de opdrachtgever.

  • Je schrijft bestuurlijke adviesnota's die voorgelegd moeten worden aan college en raad.

  • Je borgt dat voldaan wordt aan de kwaliteitseisen van de opdracht.

Jouw profiel

  • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo-niveau en minimaal 5 jaar werkervaring als Projectleider;

  • Je hebt organisatiekundige kennis, bij voorkeur van wijzen waarop gemeenten samenwerken met maatschappelijke organisaties;

  • Je bent bekend met het Sociaal Domein, bij voorkeur op het gebied van jongerenwerk, welzijnswerk en cultuur;

  • Je bent overtuigend in je mondelinge en schriftelijke communicatie, pragmatisch ingesteld en initiatiefrijk;

  • Daarnaast ben je gericht op samenwerking en dialoog en bent in staat te onderhandelen;

  • Je hebt een goed politiek-bestuurlijk bewustzijn en bent in staat op meerdere (bestuurlijke) niveaus gelijktijdig te kunnen werken en handelt daarbij met besef van de politiek-bestuurlijke gevoeligheid van onderwerpen;

  • Je kan strategisch en conceptueel denken, schakelt snel in dynamische situaties en overziet het speelveld.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten