Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider digitale toegankelijkheid

Geplaatst 10 nov. 2021
Project ID: YIS 9104239
Plaats
Dordrecht
Uren
24 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 10 nov. 2021
Einde: 31 jan. 2022
Tarief
70 - 87 €/uur

Sollicitatie deadline: 15-11 12:00

Start: zsm, Aantal uur per week: 16-24

Duur van de opdracht: tot 31-1-2022 met optie tot verlenging

Deadline aanbieden van kandidaten: maandag 15 november 12.00 uur

 

Heb jij ervaring als projectleider op het gebied van Webdiensten, affiniteit met publieke digitale dienstverlening en wil je dit combineren in een functie binnen een complexe omgeving?

 

Projectleider Digitale Toegankelijkheid

voor het project Digitale Toegankelijkheid Overheid (DTO)

 

Wat ga je doen?

Digitale toegankelijkheid heeft per 1 juli 2018 een juridische grondslag in Nederland (als uitwerking van de Europese Toegankelijkheidsrichtlijn): Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid (Bdto).

 

In het Besluit is bepaald dat websites en mobiele apps van Nederlandse overheidsinstanties moeten voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Hierover moet verantwoording worden afgelegd in een toegankelijkheidsverklaring. Om te zorgen dat binnen de Drechtsteden ook wordt voldaan aan de gestelde eisen zoeken we voor een nieuw project een projectleider Digitale Toegankelijkheid.

 

Eerste onderdeel van de opdracht bestaat uit het opleveren van een analyse middels een inventarisatie bij elke Drechtsteden-organisatie in hoeverre de digitale dienstverlening en informatie aan de BDTO voldoet en hieraan kan blijven worden voldaan, gecombineerd met een advies over de vervolgstappen. Afhankelijk van de uitkomsten van de analyse en het advies is mogelijk het tweede onderdeel van de opdracht een regionale / lokale implementatie van de Bdto.

 

Je werkt bij deze opdracht samen met het SCD-team Functioneel beheer Webdiensten', wat de technische werking van websites verzorgt. De scope van Bdto raakt echter de gehele digitale dienstverlening (m.b.t. websites, apps, extranet en intranet, digitale documenten) binnen organisaties. Je zal dus ook de breedte op gaan zoeken in deze opdracht door ook te kijken naar wat  zowel management- en beleidsfuncties en bedrijfsvoeringfuncties zoals juristen, inkopers, communicatie en ICT professionals kunnen betekenen bij de naleving van Bdto, als ook bij alle functionarissen bij burgerzaken en die in het fysieke en sociale domein.

 

Je fungeert hierbij tegelijkertijd als sparringpartner op het gebied van digitale toegankelijkheid voor het team Functioneel Beheer, de Informatiemanager en Opdrachtgever. En je weet de behoeften te analyseren en te vertalen naar adviezen voor oplossingsrichtingen.

In algemene zin draag je integraal zorg voor organisatie, tijd, kwaliteit, informatie en communicatie. Je toetst en begeleidt alle processtappen in het project en je bent in staat om een vertaalslag te maken naar de doelgroepen en de mogelijke projectactiviteiten te begeleiden waar meerdere belanghebbenden en vakgebieden betrokken zijn. Hierin heb je een richtinggevende en sturende rol.

 

Je bent een verbinder, houd je einddoel voor ogen en komt met pragmatische oplossingen.

Als gebaande paden niet naar het gewenste resultaat leiden, vind en creëer je nieuwe wegen richting het resultaat. Je dicht het gat tussen de praktijk en de doelen van het project en scheidt daarbij hoofd- van bijzaken.

 

Met jouw energieke persoonlijkheid weet je als volwaardig gesprekspartner te fungeren binnen het project. Je legt verantwoording af aan de Informatiemanager en Opdrachtgever over voortgang en resultaten en je zorgt voor de benodigde input voor (tussentijdse) rapportages en besluitvorming.

 

Wat neem je mee?

·        HBO / Academisch werk- en denkniveau;

·        Kennis en ervaring met (Publieke) Digitale Dienstverlening;

·        Aantoonbare ervaring met realiseren van Webdiensten;

·        Tenminste 3 jaar ervaring met succesvolle (deel)projectrealisatie binnen een complexe omgeving en/of een omgeving;

·        Ervaring als (deel) projectleider, bij voorkeur op het gebied van publieke dienstverlening;

·        Kennis en ervaring met het besluit digitale toegankelijkheid overheid (Bdto) is een pré.

·        Kennis van en ervaring met project- en procesmanagement en de relevante methodieken;

·        Resultaatgerichte oplossingsgerichte houding

·        Energieke persoonlijkheid met het vermogen anderen te inspireren en motiveren;

·        In staat om mensen te (ver)binden;

·        Ondernemend en slim;

·        Analytische vaardigheden en conceptueel denkvermogen.

 

Waar kom je te werken?

Het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) levert aan zeven Drechtstedengemeenten en drie regionale organisaties kwalitatief hoogwaardige en efficiënte diensten op het gebied van Financiën, Informatisering, Automatisering, Documentaire Informatievoorziening, Communicatie, Inkoop, Facilitaire Zaken, Juridische Zaken en Personeel & Organisatie. Wij voeren niet alleen uit. Wij zijn het eerste servicecentrum binnen de Nederlandse overheid dat de partners ook op het gebied van advies en beleidsvorming samenbrengt.

 

Wat bieden we jou?

Een interessante functie voor 16 - 24 uur per week. Het betreft een opdracht tot 31/1/2022. Dit is ook de termijn waarbinnen de analyse en het advies van het project afgerond moet worden.

 

Deze opdracht wordt ingeschaald in schaal 11 gemeente CAO op basis van een 36-urige werkweek.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten