Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider Digital Twinning (zzp)

Geplaatst 19 feb. 2024
Project ID: YIS 9150739
Plaats
Dordrecht
Uren
20 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 19 aug. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 11 mrt. 2024 12:00

Startdatum: z.s.m.

Uren: tussen 16-20

Duur: 6 maanden, met optie op verlenging

Schaal: tarief conform schaal 11

Opdrachtomschrijving inhuur projectleider  

Digital Twinning 

De gemeente Dordrecht heeft de ambitie om Digital Twinning in te zetten voor de diverse opgaven in het fysieke en sociaal-fysieke domein. Een voorbeeld hiervan is het programma StadsAs Dordt. De gemeente wil in de eerste plaats de 2D/3D-functionaliteiten van de huidige GIS-oplossing optimaal gaan benutten voor de vraagstukken waar dit voldoende voor is. Daarnaast is de wens om de ambities die er binnen Dordrecht zijn op het gebied van Digital Twinning te actualiseren, te concretiseren en vervolgens te beoordelen voor welke use cases eventueel andere of nieuwe functionaliteit nodig is.

Dordrecht is ook één van de gemeentelijke koplopers binnen het landelijke DMI-ecosysteem, waarbij o.a. samen met andere gemeenten, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Geonovum gekeken wordt naar het verder standaardiseren van Digital Twin-producten en services. De gemeente wil de verschillende initiatieven en projecten zoveel mogelijk aan elkaar verbinden.  

 

Onderdeel van het programma ‘Naar een datagedreven en digitale organisatie, stad en regio’ is een project ‘Digital Twinning’. Dit project beoogt Digital Twinning stapsgewijs zowel technisch als organisatorisch te implementeren, met StadsAs Dordt als primaire use case voor de korte termijn. Hiervoor zijn we op zoek naar een projectleider. 

 

Werkzaamheden 

  • Het aansturen van een nog te vormen multidisciplinair projectteam. 

  • Het verbinden van de verschillende initiatieven, interne spelers en aansluiting namens Dordrecht binnen de DMI-use case Digital Twinning. 

  • Het opstellen van een praktisch plan voor realisatie behoeften voor de korte termijn 

  • Het realiseren van de behoeften voor de korte termijn 

  • Namens Dordrecht aansluiten in het DMI-project Digital Twin 

  • Actualiseren en concretiseren van Dordtse ambities voor de middellange en lange termijn op het gebied van Digital Twinning (organisatiebreed) 

 

 Competenties, kennis en kunde 

  • Praktisch 

  • Verbindend 

  • Inhoudelijke kennis van GIS en Digital Twinning 

  • Ervaring met/in fysieke domein is een pré 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten