Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider digitaal samenwerken (zzp)

Geplaatst 26 jun. 2024
Project ID: YIS 9160726
Plaats
Assen, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 15 jul. 2024
Einde: 15 jan. 2025
Tarief
85 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 2 jul. 2024 18:00

Startdatum: 15.07.2024

Duur: 31.12.2024 (met optie verlengen)

Inzet: 24-32 uur per week

Inschaling: Schaal 11A CAO Gemeenten

Richtlijntarief: € 105,00 (senior)


Opdracht

Ben jij de gedreven en enthousiaste projectleider die wij zoeken voor de gemeente Assen? Kom onze gemeente dan tijdelijk versterken en speel een sleutelrol in het succes van ons project Digitaal Samenwerken!

Jij

Als projectleider help je gemeente Assen bij het succesvol realiseren van het project Digitaal Samenwerken. Met dit project willen we medewerkers van de gemeente Assen maximaal faciliteren in het digitaal, tijd- en plaat onafhankelijk kunnen samenwerken en de vindbaarheid en toegankelijkheid van documenten en informatie vergroten. Een ambitie die aansluit bij de wens van Assen om verder te ontwikkelen richting een netwerkorganisatie, waarin onder andere digitaal samen kunnen werken van groot belang is. Gemeente Assen beschikt hiervoor al over de noodzakelijke tools (Microsoft 365) en wil het gebruik en beheer hiervan beter organiseren en faciliteren met een trainings- en adoptietraject. Als projectleider werk je hiervoor samen met diverse collega’s uit het primair proces,de I(CT) teams en een externe partner voor de training en adoptie.

In de functie Projectleider Digitaal Samenwerken heb je de volgende taken:

  1. Opstellen van een projectplan, bewaken van de projectplanning, inclusief mijlpalen en deadlines.

  2. Coördineren van projectactiviteiten en -resources om ervoor te zorgen dat de projectdoelstellingen tijdig worden behaald.

  3. Identificeren en beoordelen van risico's en ontwikkelen van risicobeheersplannen.

  4. Communiceren met en beheren van verwachtingen van stakeholders door hen regelmatig op de hoogte te houden van de voortgang, wijzigingen en eventuele problemen.

  5. Toewijzen van middelen en beheren van teamleden om ervoor te zorgen dat taken tijdig en efficiënt worden uitgevoerd.

  6. Voorbereiden van de projectafsluiting, uitvoeren van een eindevaluatie en opstellen van een gedetailleerd afsluitingsrapport.

  7. Het vieren van successen!

 

Jouw competenties

-      Communicatieve vaardigheden: Je kunt helder en effectief communiceren met diverse stakeholders, zowel mondeling als schriftelijk, en weet hun verwachtingen te beheren.

-      Leiderschap en verbinder: Je hebt sterke leiderschapskwaliteiten en kunt een team motiveren en aansturen om gezamenlijk projectdoelstellingen te bereiken.

-      Luistervaardigheden: Je bent in staat met aandacht te luisteren naar de ander vanuit de oprechte behoefte de ander te willen begrijpen en de ruimte te bieden aan verschillende ideeën en perspectieven.

-      Organisatorisch vermogen: Je bent uitstekend in het plannen en organiseren van werkzaamheden en middelen om een project efficiënt te laten verlopen.

-      Probleemoplossend vermogen: Je bent analytisch sterk en kunt snel en effectief problemen identificeren en oplossen.

-      Resultaatgericht: Je hebt een sterke focus op het behalen van resultaten binnen de gestelde tijd, scope en budget.

-      Flexibiliteit: Je bent in staat om je aan te passen aan veranderende omstandigheden en weet effectief om te gaan met onverwachte situaties en uitdagingen.


Team

Je komt te werken binnen het programma ICT verhaal van Assen en bent als projectleider daarnaast onderdeel van het team Informatiemanagement van de gemeente Assen. Dit team bestaat onder andere uit (strategisch) informatiemanagers, projectleiders, service- en changemanagers, de gemeentelijke FG, onze CISO en security officers

Wij vragen

-      Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als projectleider.

-      Je hebt kennis van en ervaring met methodieken en frameworks voor project- en verandermanagement, zoals Agile, Scrum, Prosci, IPMA en Prince2.

-      Je beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau en bent opgeleid in de richting informatica, bedrijfskunde of een gelijkwaardige studierichting. 

-      Je bent goed bekend met de oplossingen van Microsoft 365 (waaronder Teams en Sharepoint) en hebt een beeld van hoe deze slim ingezet kunnen worden binnen organisaties.

-      Je hebt kennis van en/of ervaring met gehanteerde standaarden en richtlijnen binnen de Nederlands (lokale) overheid (GEMMA, BIO, etc.).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten