Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider crisisopvang vluchtelingen Oekraïne (zzp)

Geplaatst 24 mrt. 2022
Project ID: YIS000753
Plaats
Papendrecht
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 4 apr. 2022
Einde: 1 aug. 2022
Tarief
Onbekend

Aantal uren per week: 32-36 uur

Schaal: 11, richttarief: €85,-

Deadline sollicitatie: 1 april 2022 12:00 uur --> aangeboden op basis van binnenkomst!

Startdatum: zsm (in overleg). 

Duur opdracht minimaal 4 maanden, met optie tot verlenging.

 

Let op: Op deze opdracht is Bring Your Own Device van toepassing.

 

Je komt te werken in een tijdelijke en nieuwe organisatie gericht op het opvangen van vluchtelingen uit Oekraïne. Dit vraagt ondernemerschap en zelfstandigheid van jou! Daarnaast vraagt het werk analytisch vermogen, accuratesse, integriteit en flexibiliteit. Je bent makkelijk aanspreekbaar en gaat zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie.

 

Waar kom je te werken?

In de regio Zuid-Holland Zuid wordt net als in andere Veiligheidsregio's ingezet op het opvangen van vluchtelingen uit Oekraïne. Ook in de gemeente Papendrecht wordt ingezet op gemeentelijke opvang van vluchtelingen. Onze focus is vooralsnog gericht op het inzetten van grotere opvanglocaties, maar we sluiten de inzet van kleinschalige woonvoorzieningen niet uit. Wij hebben een locatiemanager aangesteld die zich exclusief bezighoudt met alles wat met de opvanglocatie(s) te maken heeft (en de contacten met de teams daartoe onderhoudt). Uiteraard is het duidelijk dat daar een heleboel coördinatie en voorbereiding aan vooraf gaat. In dat krachtenveld kom je te werken.

 

 

Wat ga je doen?

              Je directe taken kennen vijf hoofdelementen:

1.    Als voorzitter van het projectteam zorg je dat het projectteam de juiste beslissingen neemt op basis van adequate informatie en sluis je die beslissingen weer terug naar de teams.

2.    Als projectleider stuur je de in de projectorganisatie opgenomen teams aan, met uitzondering van het team opvanglocaties (dit valt onder de locatiemanager).

3.    Als projectleider onderhoudt je een communicatieve hotline met de locatiemanager. Jullie zijn voortdurend van elkaars werkzaamheden en afspraken die je maakt op de hoogte.

4.    Je onderhoudt contacten met relevante externe actoren, zoals uiteraard de niet limitatieve lijst van VRZHZ, de eigenaren van de panden waar opvang plaatsvindt, maatschappelijke instellingen, Vluchtelingenwerk, etc. In feite onderhoud je contacten met alle relevante actoren in dit kader.

5.    Je legt verantwoording af aan het kernteam en in het bijzonder het aangewezen DT-lid en informeert de burgemeester, het college van B&W en het kernteam met enige regelmaat en op verzoek over het verloop van de opvang.

Je maakt je snel de werkprocessen eigen m.b.t. de inhoud van de teams die je aanstuurt. Je komt in een werkomgeving terecht waarin veel zaken nieuw en onbekend zijn en voor het eerst geregeld en ingericht moeten worden. Dit vraagt creativiteit en flexibiliteit.

Verder vraagt de functie om veel aanpassingsvermogen met als belangrijkste doel de crisisopvang van de vluchtelingen uit de Oekraïne op een zo adequaat mogelijke manier voor te bereiden.

 

Wat neem je mee?

·       Je beschikt over tenminste HBO werk- en denkniveau met aantoonbare leidinggevende ervaring (het liefst binnen een gemeentelijke omgeving).

·       Je houdt van hectiek en veranderende werkprocessen en bent in staat dit te vertalen.

·       Je kunt snel schakelen en bent communicatief zeer vaardig.

·       Je kunt richtlijnen vertalen en je kunt mensen aansturen.

·       Je kunt knopen doorhakken.

·       Je beheerst het kunnen schakelen tussen abstracte vraagstukken en concrete uitvoering, je weet abstracte vraagstukken beheersbaar te maken.

·       Je begrijpt de noodzaak onderscheid te moeten maken tussen wat in de teams kan worden besloten en afgehandeld en wat bij het kernteam op de tafel moet komen.

Je bent in staat jezelf in een zeer chaotische omgeving met onbekende vraagstukken overeind te houden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten