Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider-coördinator implementatie grondstoffenbeleid

Geplaatst 15 okt. 2021
Project ID: YIS 9102489
Plaats
Zwijndrecht
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 nov. 2021
Einde: 1 mei 2022
Tarief
80 - 95 €/uur

Sollicitatie deadline: 21-10 11:00

Aantal uur: minimaal 12 tot maximaal 20 uur per week, dit in overleg

Start: z.s.m., liefst rond 1 november

Duur: oplevering is 1 januari 2023

Belangrijke eis: Een kandidaat moet politiek sensitief zijn. Degene is de schakel tussen HVC en de gemeente, iemand moet hierin een goede relatie kunnen opbouwen en snel kunnen schakelen.

 

Jij bent verantwoordelijk voor de implementatie van het grondstoffenbeleid en draagt er zorg voor dat op 1 januari 2023 alles in gereedheid is om het recycle-tarief te kunnen invoeren. Niet alleen op technisch en organisatorisch vlak, maar ook in de communicatie naar onze inwoners toe. We bieden jou een tijdelijke baan, waarin je de schakel bent tussen de gemeentelijke organisatie, het bestuur en HVC. Ga jij deze uitdaging aan?

 

Projectleider-coördinator implementatie grondstoffenbeleid (tijdelijk)

 

Wat ga je doen?

De gemeente Zwijndrecht staat, net als veel andere gemeenten, voor de opgave om de hoeveelheid huishoudelijk restafval terug te dringen. In ons Grondstoffenbeleidsplan 2022-2025 is beschreven hoe we daar de komende jaren mee aan de slag gaan. De hoofdlijn van dat beleid is de invoering van recycle-tarief per 1 januari 2023. Met deze prijsprikkel op restafval willen we de hoeveelheid restafval fors reduceren om daarmee de kosten voor onze inwoners te kunnen beheersen.

Het komende jaar staat in het teken van de voorbereiding op recycle-tarief, zowel technisch en organisatorisch als in onze communicatie en voorlichting naar onze inwoners. Vooruitlopend op recycle-tarief starten we per 1 januari 2022 met grof afval tegen betaling. Daarnaast brengen we de laatste delen van onze voorzieningen op orde met de plaatsing van 160 GFE cocons bij hoogbouwcomplexen en de realisatie van de laatste 32 ondergrondse containers voor restafval.

Als projectleider zorg jij voor de uitvoering van het grondstoffenbeleidsplan. Je zorgt er samen met onze inzamelaar HVC voor dat op 1 januari 2023 alles in gereedheid is om recycle-tarief te kunnen invoeren. Je verzorgt de aansturing van het ambtelijk kernteam dat jou daarbij helpt en bent verantwoordelijk voor de coördinatie, voortgang en afstemming van de verschillende opgaven (grof afval tegen betaling, plaatsing GFE cocons hoogbouw, realisatie 32 ondergrondse containers en de voorbereiding op en invoering van recycle-tarief) . Je vormt een schakel tussen de gemeentelijke organisatie, het bestuur en HVC.

 

Waar kom je te werken?

Organisatie

Je komt te werken bij de gemeente Zwijndrecht. Zwijndrecht is ambitieus. De komende periode werken we onder andere aan het versterken van groenblauwe structuren, het behalen van de duurzaamheidsambities en aan nieuwe banen en woningen. Deze opgaven worden integraal opgepakt met collega's van verschillende afdelingen.

Onze duurzaamheidsambities hebben we beschreven in het Programma Duurzaamheid, waarin de ambitie "Zwijndrecht Circulair" één van de pijlers is. Met het uitvoeren van het grondstoffenbeleidsplan dragen we bij aan die ambitie. Onze organisatie is in ontwikkeling. We geloven dat de rol van de overheid verandert en stimuleren daarom de samenwerking met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners bij de uitvoering van ons werk. We gaan uit van de kracht van de samenleving bij het beantwoorden van maatschappelijke vraagstukken.

 

De afdeling

De afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling wordt jouw thuisbasis binnen onze organisatie. Onze werkzaamheden beslaan de volle breedte van het ruimtelijk domein. We zijn zowel verantwoordelijk voor (strategische) beleidsontwikkeling als voor een deel van de uitvoering daarvan.

Onze afdeling bestaat uit twee teams: Ruimtelijke Ordening en Beleid & Accounts. Het grondstoffenbeleidsplan 2022-2025 is een product van het team Beleid & Accounts. Als projectleider/-coördinator implementatie grondstoffenbeleid val je ook onder dit team en werk je intensief samen met de collega's die betrokken zijn bij het grondstoffenbeleid en het account HVC.

 

Wat neem je mee?

· Aantoonbare ervaring in de wereld van (huishoudelijk) afval;

· Kennis van en ervaring bij een gemeentelijke organisatie (bij voorkeur in een soortgelijke functie) of bij een afvalinzamelaar/-verwerker;

· Minimaal HBO werk- en denkniveau;

· Affiniteit met werken in een politiek-bestuurlijke omgeving; Je hebt ervaring in de wereld van (huishoudelijk) afval.

 

Bij voorkeur heb je je sporen al verdiend bij de overheid of een afvalinzamelaar/-verwerker. Vanuit jouw kennis en ervaring ben je in staat om direct in te stappen. Je hebt een stevige persoonlijkheid en bent een overtuigende gesprekspartner voor zowel ons bestuur als HVC. Je bent een teamplayer en in staat om mensen te enthousiasmeren. Ook ben je communicatief vaardig, in zowel woord als schrift. Het dossier huishoudelijk afval is een politiek zeer gevoelig dossier. Je bent dan ook politiek sensitief en in staat om snel te kunnen schakelen mocht de situatie daar om vragen. Je bent resultaatgericht en weet dit te combineren met een flexibele houding.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten