Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider coördinatie asielopvang (zzp)

Geplaatst 28 feb. 2023
Project ID: YIS 9129495
Plaats
Leeuwarden, Friesland
Uren
32 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 13 mrt. 2023
Einde: 13 mrt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 7 mrt. 2023 13:00

Voor de Provincie Fryslân zijn wij op zoek naar een Projectleider coördinatie asielopvang

Uren: 32-36 uur

Schaal: 11

Duur: opdracht is voor 1 jaar (met optie tot verlenging) per 13 maart 2023.

VOG: Deze functie kent een VOG plicht.




Inhoud van de functie

De onderlinge coördinatie van de wettelijke taak en de (wettelijke) opgave van de gemeenten om vluchtelingen op te vangen vindt plaats aan de Provinciale Regietafel Migratie en Integratie waarvan de Commissaris van de Koning (CdK) als Rijksorgaan voorzitter van is. Dit betreft de opvang van vluchtelingen, waaronder reguliere opvang en noodopvang, jongeren alsmede de voortgang/uitwisseling van de huisvesting vergunninghouders.

Wat ga je doen?

Als projectleider/secretaris zorg jij voor de essentiële verbinding en ondersteuning richting de gemeenten die samenwerken middels sub regio’s en coördineer je informatiestromen en monitor je de voortgang. De uitvoering van de gemaakte afspraken ligt bij (een samenwerking van) de gemeenten. Je gaat werken bij de afdeling Omgevingszaken waar je tevens samenwerkt met de toezichthouder huisvesting statushouders en van waaruit je een goede samenwerking opbouwt met het kabinet van de CdK.

Wij zijn op zoek naar een collega die deze nieuwe rol op kan bouwen én het interessant vindt om de onderlinge samenwerking in Fryslân op dit urgente vraagstuk te bevorderen. Daarbij zul je samenwerken met de toezichthouder huisvesting statushouders en het kabinet van de CdK om overzicht te behouden wat betreft de opvangcapaciteit in goed overleg met de gemeenten te bevorderen.

Je werkzaamheden zullen bestaan uit de volgende taken:

  • Vormgeven aan een plan van aanpak (regionaal plan) voor de asielopvang en een bestuursopdracht richting de sub regio’s. Je doet dit in afstemming met je collega’s die gaan over het toezicht huisvesting statushouders en de provinciale regietafel migratie en integratie.

  • Je bent aanspreekpunt voor de gemeenten en provinciale bestuurders. Daarnaast ben je gesprekspartner voor het IPO, de ministeries van J&V en BZK en het COA.

  • Je bent aanspreekpunt/deelnemer/ondersteuner voor de (ambtelijke) overleggen van de sub regio’s;

  • Je bent een vraagbaak voor vragen aangaande de ontwikkelingen op het terrein van de asielopvang en bereid overleggen voor;

  • Je monitort de voortgang van de opvangcapaciteit bij de gemeenten en rapporteert hierover richting o.a. de CdK, die dit deelt met de Provinciale Regietafel evenals met de Landelijke Regietafel en de minister van J&V op grond van de Spreidingswet.

Wat vragen wij

Je bent als projectleider zelfstandig in staat om vorm te geven aan deze nieuwe rol en weet hierbij intern en extern de juiste mensen te betrekken en met hen samen te werken.

  • Je hebt een heldere manier van communiceren en het lukt het je om de belangen van de diverse partners, in het bijzonder de gemeenten, een evenredige plek te geven. aan de regietafel.

  • Je bent in staat om je nieuwe materie snel eigen te maken en deze in praktische zin om te zetten.

  • Je maakt daarbij op een natuurlijke manier gebruik van een bestaand netwerk dat je zelf weet uit te breiden.

  • Je bent bestuurlijk sensitief, een verbinder, actiegericht en beschikt je over de nodige overtuigingskracht.

  • Je bent in staat om overzicht te bewaren in een dynamische omgeving en zoekt afstemming om de samenwerking te versterken.

Hiernaast beschik je over:

  • Hbo werk- en denkniveau;

  • Minimaal 5 jaar werkervaring in een ambtelijke organisatie;

  • Ervaring met het adviseren van bestuurders en samenwerken met meerdere partners is gewenst.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten