Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider Civiel (zzp)

Geplaatst 7 apr. 2022
Project ID: YIS 9112617
Plaats
Zwijndrecht
Uren
20 uur/week
Periode
1 jaar, 1 maand
Start: 18 apr. 2022
Einde: 1 jun. 2023
Tarief
Onbekend

Aantal uur: 16-20 uur 

Periode: voor 1,5 jaar, met optie op verlenging.

Start: In overleg, gewenste start april/mei

Tarief: schaal 11 , richttarief €90

 

Projectleider Civiele Techniek – Gemeente Zwijndrecht

Waar kom je te werken?

Zwijndrecht is met bijna 45.000 inwoners een levendige en aantrekkelijke gemeente in de Randstad.

Het raadsprogramma “Krachtig Zwijndrecht” omvat een stevige ambitie. De opgaven waar de gemeente Zwijndrecht voor staat, vragen om een grotere mate van samenlevingsgericht werken en het handelen vanuit één organisatie met een integrale aanpak. In opgaveteams bestaande uit collega's van alle afdelingen zoeken we samen met onze partners en inwoners naar oplossingen. Ook jij levert daar vanuit jouw expertise of talent een bijdrage aan! Gemeente Zwijndrecht is een platte, informele en open organisatie. Een prettige werksfeer, vakmanschap, talentontwikkeling en resultaat staan centraal. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers en geven dat vorm door hun talent in te zetten voor het realiseren van onze opgaven.

 

Je thuisbasis is de afdeling realisatie. Deze afdeling circa 110 medewerkers groot. De rol van projectleider civiel valt binnen het team beheer openbare ruimte. Een belangrijke taak van de afdeling is het beheren en onderhouden van de openbare ruimte. De afdeling is daardoor erg zichtbaar voor de samenleving. Van het realiseren van gebiedsontwikkelingen tot de vernieuwing van riolering. Van het herstructureren van wijken tot het onderhouden van al ons groen. Van het (strategisch) beheren van het gemeentelijk vastgoed tot het onderhouden en beheren van de begraafplaatsen bestaat op dit moment uit vijf verschillende teams:

 

·        Team Beheer Openbare Ruimte (BOR)

·        Team Uitvoering

·        Team Projecten/grondbedrijf

·        Team Vastgoed, Accommodaties en Begraafplaatsen

·        Team Toezicht en Handhaving

 

Het team

Het team BOR bestaat uit een enthousiast en vakkundig team van beheerders en adviseurs (25 fte). Het team zet zich in voor een schoon, heel, veilig en bereikbaar Zwijndrecht. Vanuit het team heb je veel contact met de medewerkers van team Projecten.

 

Wat ga je bij ons doen?

Als projectleider civiele techniek ben je verantwoordelijk voor het van A tot Z realiseren van civieltechnische projecten waaronder de Pilotenbuurt en Verzetsheldenbuurt. Centraal hierbij staat het complexe speelveld met vele verschillende belangen en ideeën. Jij gaat koersgericht en enthousiasmerend aan de slag om gestelde doelen te realiseren. De samenwerking zoeken met diverse betrokkenen is voor jou vanzelfsprekend. Jij bent een verbinder. Tevens heb je een open vizier voor alle ontwikkelingen die er momenteel zijn en zoek je naar mogelijkheden om deze met een breed draagvlak toe te passen. Je geeft vorm aan de projecten vanaf het begin tot aan het eind. Je draagt daarbij de verantwoordelijkheid voor de voortgang, kwaliteit, communicatie en financiën.

 

Functie

  • Als Projectleider ben je verantwoordelijk voor integrale projecten op civieltechnisch vlak in zowel de plan-, voorbereiding- als uitvoeringsfase;
  • Je geeft leiding aan grote wijkgerichte rioolvervangingsprojecten, zoals de Pilotenbuurt en Verzetsheldenbuurt. Dit zijn beide projecten van ruim € 3 miljoen die zich in het beginstadium beginnen. Samen met de omgevingsmanager ga jij invulling geven aan het participatie- en ontwerptraject;
  • Binnen de projecten draag je zorg voor de voortgang, kwaliteit, communicatie en financiën. Je werkt hierin nauw samen met zowel interne- als externe partners en krijgt daarbij de ruimte om zelfstandig vorm te geven aan de projecten;
  • De ontwerpfase inclusief aanbesteding duurt ongeveer 1,5 jaar, daarna wordt de uitvoering gestart. Ook daarin blijft de projectleider integraal verantwoordelijk. Een optie tot verlening is mogelijk als onze samenwerking bevalt.

 

 

Functie eisen

  • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding op het gebied van Civiele Techniek of een ander toepasselijk gebied;
  • Binnen het vakgebied beschik je over minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
  • Je bent een sterke procesmanager en beschikt daarbij over kennis van bestekadministratie, RAW-systematiek en UAV;
  • Als persoon ligt je kracht in je verbindende vaardigheden. Je bent communicatief vaardig en schakelt makkelijk met bewoners, collega’s en wethouder.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten