Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider businessplan horeca duurzaamheidscentrum Assen (zzp)

Geplaatst 23 okt. 2024
Project ID: YIS 9168099
Plaats
Assen, Hybride
Uren
13 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 18 nov. 2024
Einde: 1 mrt. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 29 okt. 2024 17:30
  • Startdatum: 18.11.2024

  • Duur: 01.03.2025

  • Inzet: 10-16 uur uur per week

  • Inschaling: Schaal 11 CAO Gemeenten

  • Richtlijntarief: € 98,00 (senior)

  • Let op! Aangeboden uurtarief is een bedrag all-in, exclusief btw. Dit tarief geldt voor de duur van de opdracht inclusief eventuele verlengingen

  • Beleid gemeente Assen voor externe inhuur 'bring your own devices', tenzij voor de uitvoering van de opdracht, anders noodzakelijk is

  • Alleen ZZP'ers die een Eenmanszaak of een BV zonder partners hebben kunnen gecontracteerd worden

  • Gesprekken staan gepland op donderdag 7 november tussen 14.00 en 16.00 uur



Opdracht:

Het Duurzaamheidscentrum Assen (DCA) bestaat negen jaar en heeft zich in die tijd enorm ontwikkeld. Met mooie resultaten, zoals de groeiende bezoekersaantallen, de belangrijke bijdrage aan educatie over duurzaamheid voor (basisschool)kinderen en de steeds verdere verbreding van het activiteitenaanbod. De inzet van het DCA voor een duurzame wereld wordt gezien en erkend, zoals ook blijkt uit de toekenning van het SDG-predicaat.

Ondanks deze ‘mijlpaal’ is er ruimte voor/behoefte aan verdere doorontwikkeling. In de loop van de tijd zijn verschillende keuzes gemaakt voor en door het DCA, die met de kennis van nu niet meer vanzelfsprekend zijn. Als je daar nog bij ‘optelt’ dat de contracten voor beheer, schoonmaak en horeca in het DCA medio 2025 eindigen, is een momentum ontstaan om eens goed na te denken over de toekomst van het DCA.

Het college van B&W heeft hier ‘richting en ruimte’ voor gegeven met het besluit een toekomstplan te laten ontwikkelen. Eind februari ‘24 is het DCA met deze opdracht gestart. Inmiddels heeft het college ingestemd met het plan ‘Toekomst Duurzaamheidscentrum Assen’.  

Zoals hierboven geschetst wordt, heeft de gemeente de horeca van het Duurzaamheidscentrum op dit moment uitbesteed aan een externe partij. Nu de einddatum (1 september 2025) van het contract in zicht komt, beraadt het DCA  zich op het anders organiseren van de horeca, waarmee het horecadeel zich beter verenigt met de doelstellingen van het DCA. Voor het DCA is het aanbieden van horeca een middel om haar doelstellingen te realiseren, geen doel op zich. Wij willen dan ook zoveel mogelijk SDG’s zichtbaar laten zijn, vertalen in het nieuwe concept Horeca DCA.

De opdracht is om in een businesscase meerdere opties te verkennen (incl. financiële onderbouwing) voor het anders en beter organiseren van de horeca van het DCA. 

Deze opties moeten aansluiten bij:

-         De educatieve en maatschappelijke doelstellingen van het DCA

-         Ander gemeentelijk beleid, zoals wijkgericht werken, dierenwelzijn en groenbeheer

-         Samenwerkingsmogelijkheden met strategische partners, zoals het Onderwijs

-         Arbeidsparticipatie vanuit een sociale invalshoek (inzet van vrijwilligers, mensen die werken vanuit de Participatiewet)

 

Wij vragen 

  • Ervaring met het opstellen van een businessplan, waarbij maatschappelijk rendement een belangrijke factor is

  • Kennis van financiën en duurzaamheid voor de onderbouwing van de businesscase

  • Onderkennen van verschillende belangen en deze vertalen in gedegen adviezen

  • Je hebt een proactieve en ondernemende werkstijl en je denkt in mogelijkheden.

  • Je bent goed in plannen, faseren en procesregie

  • Je hebt Hbo/Wo werk- en denkniveau

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten