Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider beschermd wonen (zzp)

Geplaatst 23 feb. 2023
Project ID: YIS 9129151
Plaats
Groningen, Groningen
Uren
16 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 6 mrt. 2023
Einde: 1 aug. 2023
Tarief
0 - 95 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 2 mrt. 2023 12:00

Startdatum: zsm

Duur: tot 1 aug. 2023

Inzet: 16 uren

Schaal 11, CAO Gemeenten.


Voor de gemeente Groningen, directie Maatschappelijke Ontwikkeling, zijn wij op zoek naar een Projectleider Beschermd Wonen en Opvang voor 16 uren per week tot 1 augustus 2023.

Achtergrondinformatie

Het programma Beschermd Wonen en Opvang werkt voor alle Groninger gemeenten. Het programma werkt samen met de Groninger gemeenten aan veranderingen op het gebied van beschermd wonen. Daarbij is de ambitie om dit zoveel mogelijk in de eigen leefomgeving te organiseren met de focus op herstel. Dit noemen we de transformatie van beschermd wonen naar beschermd thuis. Daarnaast wekt het programma aan preventie en creëren van toekomstbestendige opvang.

De Groninger gemeenten werken vanuit het programma onder meer samen op het gebied van de inkoop van Beschermd Wonen 2023-2025. De afgelopen 2 jaren is gewerkt aan de voorbereiding op deze nieuwe inkoop, die inmiddels op 1 januari 2023 van start is gegaan. De inkoop betreft een Open House systematiek waarin gedurende de looptijd nog wijzigingen in kunnen worden aangebracht.

In het inkoopproces kwamen een viertal vraagstukken, oftewel ontwikkelopgaven, naar voren die de gemeente wil onderzoeken. Na onderzoek kan er bepaald worden of en zo ja, op welke manier ze de inkoop hierop aan kunnen passen. De ontwikkelopgaven zijn gericht op het realiseren van de transformatie van beschermd wonen naar beschermd thuis. Dit is een landelijke ambitie, waarbij het gaat om het zoveel mogelijk realiseren van passende hulp en ondersteuning in de eigen leefomgeving.

Voor de uitwerking van de vier ontwikkelopgaven zoeken ze twee projectleiders. Op 1 januari 2023 is al een projectleider gestart met twee van de ontwikkelopgaven. Ze zoeken nog een projectleider om de andere twee ontwikkelopgaven op te pakken. Deze ontwikkelopgaven hebben betrekking op de overgang tussen Beschermd Wonen en reguliere WMO en op de overbruggingsproducten, inclusief time-out voorzieningen. 

Resultaat

Het resultaat van de opdracht bestaat uit het opleveren van een inventarisatie, analyse en aanbevelingen. Op basis hiervan kan er een vervolg worden gegeven aan de uitkomsten. 

Plek in de organisatie

De projectleider valt binnen het programmateam. Dit team werkt in opdracht van alle Groninger gemeenten en bestaat uit onder meer beleidsadviseurs, contractmanagers en een regioadviseur voor de toegangen. Verder is er een nauwe relatie met de commissie inkoop die zich buigt over het vervolg rondom de inkoop. 

Rol van de projectleider

Samen met de stakeholders onderzoeken wat er speelt op het gebied van de ontwikkelopgaven en hierover een adviesrapport opstellen. Hierin verwachten ze de rol van meewerkend voorman.



Wat vragen wij van jou?

  • Academisch werk- en denkniveau.

  • Aantoonbare werkervaring in soortgelijke processen en projecten in het sociaal domein.

  • Affiniteit met het sociaal domein, en meer specifiek inkoop, Bescherm Wonen en/of WMO, is zeer wenselijk. De opdracht kan ook goed vervult worden door een junior, onder meer onder begeleiding van de projectleider die met de andere twee ontwikkelopgaven bezig is. 

  • Kennis van wet- en regelgeving, op de hoogte van de WMO, Jeugdwet en Participatiewet.

  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

  • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en omgeving sensitief.

  • Verdere competenties: makkelijk contact maken, mensen kunnen betrekken en draagvlak weten te creëren met mensen binnen en buiten de organisatie. Verder een positieve en creatieve houding hebben en je weg vinden in tegenstrijdige belangen. Vasthoudend, doorzetter, analytisch vermogen. Financieel en juridisch inzicht.

Werklocatie: Kreupelstraat - Verder behoort thuis werken tot de mogelijkheden. De leden van het programmateam werken in principe elke maandag op kantoor en vullen de rest van de week in op basis van de agenda.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten