Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider begroting 2024 (zzp)

Geplaatst 23 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130709
Plaats
Leeuwarden, Friesland
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 3 apr. 2023
Einde: 30 sep. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 29 mrt. 2023 17:00

Startdatum inzet: 3-4-2023

Einddatum inzet: 30-9-2023

Uren: 32 uur per week

Schaal: 12

Duur: opdracht is voor een half jaar

VOG: Deze functie kent een VOG plicht.


Projectleider begroting 2024 

Lijkt het je uitdagend mee te werken aan een compacte, leesbare en informatieve begroting? Heb jij een allesziend oog, leg je snel verbanden en heb je een heldere manier van communiceren? Dan is de rol van projectleider begroting wellicht iets voor jou!

Ynhâld fan de funksje

Inhoud van de functie

De afdeling Financieel Beleid en Advies is verantwoordelijk voor de coördinatie van Planning & Control cyclus (P&C) en de doorontwikkeling van de informatievoorziening. Dit gaat over de bestuurlijke cyclus richting GS en PS maar ook over de interne cyclus waarbij de informatievoorziening aan de directie en het management voorop staat. Dit met als doel om te zorgen dat we onze provinciale doelen halen (volgens planning, binnen de budgetten en volgens wet- en regelgeving). Het is een uitdagende klus die de warme belangstelling heeft van verschillende managementlagen in de organisatie.

Wat giesto dwaan

Wat ga je doen

Je gaat werken binnen het team Financieel Beleid en werkt daarbij nauw samen met mensen in de organisatie die een rol hebben in de P&C-cyclus zoals de Business Controllers, portfoliosecretarissen, de strategisch financieel adviseur, managers en de directie. Je gaat werken in een rol waar veel ruimte voor eigen inbreng is en opereert binnen een dynamisch politiek-bestuurlijke omgeving.

Wij staan voor de uitdaging om de huidige bestuurlijke P&C-producten door te ontwikkelen, te beginnen met de begroting 2024. We gaan toewerken naar een meer compacte begroting om deze leesbaarder te maken en de informatiewaarde te verhogen zodat PS haar kader stellende en controlerende rol optimaal kan uitvoeren. De focus in de werkzaamheden ligt o.a. op het organiseren van bijeenkomsten, uitwerken van formats, monitoren van de voortgang en het afstemming met de belangrijkste stakeholders.

Voor de komende begroting hebben we de volgende uitdagingen:

·    De omvang beperken van circa 250 pagina’s tot maximaal 50-75 pagina’s;

·    Het aantal doelen, resultaten en prestatie-indicatoren fors reduceren en tegelijkertijd de bestuurlijke relevantie te vergroten;

·    Voor de zomervakantie is een 1e concept van de begroting gereed voor afstemming in de directie en het college

·    Uiteraard komen de uitkomsten van de coalitieonderhandelingen in deze begroting terug.

 

Wat freegje wy

Wat vragen wij

Een projectleider die affiniteit heeft met bestuurlijke P&C-producten, weet hoe je beleid kunt vertalen naar meetbare doelstellingen en in staat is om zelfstandig vorm te geven aan deze rol. Je weet hierbij de juiste mensen te betrekken en met hen samen te werken. Je bent bestuurlijk sensitief, een verbinder, actiegericht en beschikt over de nodige overtuigingskracht. Je hebt een heldere manier van communiceren, het lukt je om de belangen van de diverse stakeholders een evenredige plek te geven en je bent in staat om het overzicht te bewaren in een dynamische omgeving. Verder hebt je affiniteit met de P&C-cyclus en bijbehorende producten, waaronder de begroting, en zoek je brede afstemming om de P&C-producten verder door te ontwikkelen.

Hiernaast beschik je over:

·    Minimaal een hbo of academisch werk- en denkniveau;

·    Minimaal 5 jaar werkervaring in een ambtelijke organisatie.​​​​​​​

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten