Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider/adviseur vastgoedexploitatie (zzp)

Geplaatst 27 nov. 2023
Project ID: YIS 9144522
Plaats
Gouda
Uren
24 uur/week
Periode
5 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 1 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 4 dec. 2023 12:00

Startdatum voorkeur: zsm

Het gaat om 2 opdrachten, de looptijd van de beide opdrachten verschilt. We gaan uit van 24 uur per week zolang beide opdrachten gelijktijdig lopen. Na afronding van de eerste opdracht gaan we uit van 16 uur per week tot uiterlijk 1 juni 2024.




Teaser: Ben jij een projectleider met adviesvaardigheden om de gemeente Gouda te helpen de exploitatie van fietsenstallingen en parkeergarages/terreinen op orde te brengen? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor jou.

Wat ga je doen?

Als projectleider/adviseur vastgoedexploitatie krijg je twee opdrachten. De eerste opdracht is het werven een exploitant voor de gemeentelijke fietsenstalling op de Nieuwe Markt die in april 2024 open gaat.

De tweede opdracht houdt in dat je een advies opstelt over de organisatie van de taken voor de exploitatie van deze fietsenstalling, de fietsenstallingen bij de stations, de stationsparkeergarage en de parkeerterreinen in de stad. Een deel van deze taken is op dit moment uitbesteed en een deel doet de gemeente zelf en is verdeeld over verschillende afdelingen.

De gemeente werkt aan actualisering van het parkeerbeleid en wil in dat kader ook de uitvoeringsorganisatie verhelderen en tegelijkertijd invulling blijven geven aan de afspraken met NS. Jij inventariseert, verbindt en verduidelijkt taken, contracten en opdrachten en adviseert het management zodat de organisatie voor de komende jaren vooruit kan.

Met wie ga je werken? 

Je werkt nauw samen met de projectleider realisatie fietsenstalling voor de eerste opdracht en met één van de beleidsadviseurs mobiliteit voor de tweede opdracht, die je dagelijkse aanspreekpunt is binnen het team Omgeving.

Dit team is onderdeel van de afdeling Ruimtelijk Beleid en advies. Bij de verschillende afdelingen in de organisatie ga je in gesprek met de collega’s die in het dagelijks werk taken uitvoeren die verband houden met het onderwerp, zoals de afdeling Cultuur, Vastgoed en Ontwikkeling (vastgoedbeheer), de afdeling Beheer Openbare Ruimte en de afdeling Stadstoezicht.

Je benut de expertise van de juridische afdeling waar het gaat om contractvorming en inkoop en de afdeling Financiën voor de financiële kaders voor de toekomst.

Waarom is dit de baan voor jou? 

Je snapt dat voor het dagelijks werk, het beheer van de budgetten, en het zorgen voor een goed functionerende stad van groot belang is dat taken en verantwoordelijkheden op de juiste plaats belegd zijn en werkprocessen zijn ingericht. Je kunt een visie op de organisatie vertalen naar praktische afspraken die helpen het werk goed uit te voeren.

Wat heb jij in huis? 

Voor deze opgaven zoeken we een ervaren collega die graag praktisch en zelfstandig bezig is. Je regelt o.a. het constructieve overleg waarin afspraken worden gemaakt intern en de onderhandelingen met externe partijen die taken namens de gemeente (gaan) uitvoeren. Je schrikt niet terug van de vele dingen die gedaan moeten worden, maar je begint in je hoofd meteen te plannen.

Ook weet je een team van betrokken partijen om je heen te organiseren zodat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt. Daarnaast kun je ook overweg met de interne procedures en regelgeving waar een gemeente zich aan moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de aanbestedingsregels.

Je specifieke inhoudelijke kennis op het gebied van vastgoedexploitatie is up to date, en je hebt ervaring met stallingsgarages voor fiets en auto en parkeren/parkeerbeleid.

Verder heb je:

 Relevante werkervaring als projectleider, in het domein van vastgoedexploitatie en parkeerbeheer. We horen graag meer over vergelijkbare projecten waar jij als projectleider aan hebt gewerkt. 

 HBO werk- en denkniveau. Een opleiding of cursus gericht op projectmanagement is een pré.

 Affiniteit / ervaring met de gemeentelijke organisatie en de specifieke afstemming van vastgoedexploitatie op openbare ruimte

 Kennis en/of ervaring om over de opdracht het gesprek te kunnen voeren met collega’s, interne en externe adviseurs.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten