Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Projectleider Aanpak Ondermijning bedrijventerreinen en havengebieden (zzp)

Geplaatst 12 jan. 2022
Project ID: YIS 9107575
Plaats
Dordrecht
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 11 jan. 2022
Einde: 11 jul. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline: dinsdag 18 jan om 10:00

Reden inhuur; vertrek huidige medewerker

Aantal uren: 32 a 36 uren

Start zo spoedig mogelijk

Duur: t/m december 2022

Richttarief 90 euro

 

Dordrecht is een stad vol ambities en de aanpak van ondermijnende criminaliteit is één van de belangrijkste speerpunten in ons lokale veiligheidsbeleid. Het heeft een ontwrichtende werking en tast daarmee de fundamenten en geloofwaardigheid van onze rechtstaat aan. Vermenging van onder- en bovenwereld en malafide bedrijvigheid beperken een eerlijk ondernemersklimaat.

 

Daarnaast betekenen de steeds verdere normalisering van drugsgebruik en de grote sommen geld en het soms excessieve geweld die gepaard gaan met de productie en handel in drugs, dat deze vorm van criminaliteit onze blijvende aandacht vraagt. De komende jaren gaan we door met het bestrijden van de uitwassen van ondermijnende criminaliteit, versterken we onze informatiepositie en houden die op peil en voorkomen we dat er in onze wijken, havengebieden en op bedrijventerreinen een voedingsbodem ontstaat voor dit soort criminaliteit. 

 

Binnen de brede lokale aanpak van ondermijnende criminaliteit hebben we samen met onze samenwerkingspartners voor 2022 drie focuspunten aangewezen. Twee van die focuspunten zijn de bedrijventerreinen en havengebieden. Voor deze onderdelen zijn we op zoek naar een projectleider.

 

Het team

Je komt te werken bij het kernteam Ondermijning. Eens in de week komen we (digitaal) samen. Binnen dit kernteam wordt de algehele koers voor de aanpak van ondermijning bepaald, prioriteiten gesteld en vindt afstemming plaats over lopende aanpakken en dossiers.

 

Jouw doel is om de aanpak van ondermijnende criminaliteit op de bedrijventerreinen en in de havengebieden van de gemeente Dordrecht een stap verder te brengen. In 2021 zijn alle 24 bedrijventerreinen binnen de gemeenten in kaart gebracht en is een risicoanalyse uitgevoerd. In 2022 gaat een integrale projectgroep met deelprojecten aan de slag.

 

Als projectleider stuur je een integraal projectteam aan bestaande uit onze belangrijkste partners en coördineer je de uitvoering van het projectplan. Je hebt de regie en fungeert als aanjager om de gestelde doelen te behalen.

 

Havengebieden kennen we net als bedrijventerreinen als risicolocatie voor ondermijnende activiteiten. We willen onze informatiepositie op dat vlak versterken. Wat speelt zich af in onze havengebieden, welke rol hebben onze partners en wat kunnen wij leren van de Versterkingspijler Haven van het RIEC. Je maakt e.e.a. inzichtelijk, zet acties uit en komt tot aanbevelingen.

 

Dit doe je door nog niet belichtte thema's en gebieden in beeld te brengen en te komen met voorstellen voor vervolgstappen. Daarnaast pak je de regie op de uitvoering van de integrale projectplannen. De opbrengsten van jouw werkzaamheden versterken onze informatiepositie, verbreden ons ondermijningsbeeld en helpen ons koers te bepalen voor de aanpak van ondermijning in de nabije toekomst.

 

Je werkt als projectleider domeinoverstijgend in een uitdagend krachtenveld waarin je samenwerkt met diverse partners met verschillende uiteenlopende belangen. Voor het project op de bedrijventerreinen nemen je de taken over van de vertrekkende projectleider. Voor de havengebieden sta je aan de lat van de start van een geheel nieuw project.

 

Havengebieden:

  • Zicht op en inzicht in criminaliteit en onveiligheid in de havengebieden in Dordrecht.
  • Zicht op de risicofactoren voor ondermijnende criminaliteit in de havengebieden in Dordrecht.
  • Versterken van de (publiek-private) samenwerking met de partners in de gebieden.
  • Zorgen voor een duurzame aanpak van ondermijnende criminaliteit in de havengebieden in Dordrecht.

Bedrijventerreinen:

De aanpak op de bedrijventerreinen is al een stap verder en richt zich op een aantal deelprojecten: gericht op:

  • Specifieke branches
  • Specifieke locaties
  • Publiek-private samenwerking.

 

Functie vereisten:

  • Hbo/wo werk- en denkniveau.
  • Ervaring als projectleider.
  • Kennis van het gemeentelijk werkveld en gemeentelijke processen.
  • Affiniteit met de aanpak van ondermijnende criminaliteit.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten