Gemeenteprojecten

Freelance Projectleider Aanbesteding Handhaving

Geplaatst 3 mei 2021
Project ID: YIS000670
Plaats
Dordrecht
Duur
2 jaar
(3 mei 2021 - 6 mei 2023)
Uren/week
32 hrs/week
Tarief
Unknown

Ben jij gericht op ontwikkeltrajecten met daarbij kennis en ervaring op het gebied van aanbestedingsprocedures? Zet jij je scherpe kritische blik in om de (nieuwe) dienstverlening te beoordelen, ontwikkelen en te implementeren? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan!

  

Waar kom je te werken?

Dordrecht is de oudste stad van Holland met vele monumenten, schitterend gelegen aan De Biesbosch en omringd door prachtige rivieren. Het is stad met ruim 120.000 inwoners. Dordrecht zet in op groei van het inwoneraantal en wil jongeren en gezinnen aan de stad verbinden. In deze college periode willen we 4000 woningen realiseren en nog eens 6000 woningen planvoorraad op nieuwe locaties, te realiseren na 2022, en dat binnenstedelijk! Dit vraagt om integrale gebiedsontwikkelingen met oog voor alle stedelijke uitdagingen, zoals bereikbaarheid, duurzaamheid, welzijn


Wat ga je doen?

Gemeente Dordrecht heeft de personele zorg voor handhavers uitbesteed aan een externe partij. De directe aansturing van de circa 50 handhavers wordt verzorgd door eigen teamcoördinatoren van de gemeente Dordrecht. Eind 2021 loopt het huidige contract af. Voor het nieuwe contract moet er een zorgvuldige aanbestedingsprocedure worden gevolgd.


Je bent als projectleider verantwoordelijk voor een uitgebreide en volledige aanbesteding, waarin de belangen van de gemeente en de belangen van de handhavers goed worden meegewogen. Kennis en input verzamel je vanaf de werkvloer, welke je vervolgens na een grondige analyse vertaalt in wensen en eisen voor in het bestek.

Je betrekt de OR, de sociale partners en de andere relevante spelers in het veld bij de verschillende vraagstukken. Communicatie en afstemming spelen een belangrijke rol bij het creëren van verbinding.


Je organiseert de beoordeling en gesprekken met de aanbieders. Je voorziet de aanbieders van de benodigde informatie. Met je inzet en kennis borg je dat de aanbesteding rechtmatig verloopt en oplevert waarvoor hij bedoeld is, namelijk een geschikte partij met het beste aanbod voor de organisatie en het personeel.


Na de aanbesteding word je verantwoordelijk voor het implementeren van het nieuwe contract en fungeer je als kwartiermaker.

  

Wat neem je mee?

  • Hbo werk- en denkniveau met ruime aanvullende kennis en ervaring in een soortgelijke functie of een relevante afgeronde WO opleiding;
  • Je hebt brede kennis en ervaring bij organisatie- ontwikkeltrajecten, bij voorkeur ook binnen de gemeente;
  • Je hebt ervaring met aanbestedingsprocedures;
  • Affiniteit en ervaring met handhavingsprocessen is een pré.


Je bent resultaatgericht en hebt het vermogen om mensen in beweging te krijgen. Je bent in staat om te schakelen tussen de beleving van de medewerkers en de verwoording in de aanbestedingsprocedure. Omgaan met onvoorziene omstandigheden en schakelen tussen strategieën gaat je makkelijk af. Voorzien van uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden ben je een vaardige adviseur.


Je brengt ruime ervaring mee in het optreden in overlegsituaties en het daarin ontwikkelen van het standpunt van de gemeente. Jij weet de verbinding te maken met de belangrijkste stakeholders om gezamenlijk de koers te bepalen en hierop de visie af te stemmen. Deze informatie en kennis weet je te vertalen in beleidsstukken. Jouw bestuurlijk-politiek inschattingsvermogen met overtuigingskracht helpt je hierbij.


Sollicitatie deadline is 7-5 om 10:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten