Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider (zzp)

Geplaatst 5 mrt. 2024
Project ID: YIS 9152046
Plaats
Uithoorn, Hybride
Uren
20 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 18 mrt. 2024
Einde: 21 jun. 2024
Tarief
70 - 89.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 12 mrt. 2024 12:00

Startdatum; 18 maart (mits contractering rond is)

Einddatum: startdatum + 3 maanden

Aantal uren; 16-20 uur per week, bij 20 uur per week, 2 dagen op locatie

Werklocatie; Uithoorn

Schaal; 10a

Let op; kennis van schuldhulpverlening is een must!!!!!


Op het gebied van schuldhulpverlening vinden momenteel diverse ontwikkelingen plaats, zoals het verkorten van schuldentrajecten, evaluatie van breed moratorium en initiatieven in het project Schuldenrust van de NVVK. Tot op heden is echter geconstateerd dat effectieve invulling hiervan uitblijft. De beperkte vooruitgang kan deels worden toegeschreven aan een onvolledig inzicht in de implicaties van de beschikbare kansen, evenals aan de invloed van lopende trajecten. Het gaat om een periode van 3 maanden (startdatum liefst zo snel mogelijk), voor gemiddeld 16 tot 20 uren per week.

DUO+

Duo+ is de uitvoeringsorganisatie van de schuldhulpverlening voor de gemeenten Ouder-Amstel en Uithoorn. Vanuit de gemeentelijke organisaties vindt beleidsontwikkeling en regievoering plaats. De projectleider schuldhulpverlening komt te werken binnen het Team Sociaal Domein van DUO+ bij de gemeente Uithoorn.

Doel van de opdracht;

Het doel van deze opdracht is tweeledig:

1. Het verkrijgen van inzicht in de huidige uitvoering van schuldhulpverlening, met betrekking tot werkprocessen, activiteiten, behaalde resultaten, en de bestede uren.

2. Het opstellen van een overzicht van uitvoeringsmogelijkheden voor het optimaliseren van schuldhulpverlening, inclusief de implicaties van deze mogelijkheden op de kosten, personele inzet (implementatie en structureel), verwachte efficiëntieslag in personele inzet, benodigde proces- en systeemwijzigingen, en de te verwachten implementatietermijn.

Uitvoering

Het onderzoek zal zich richten op het in kaart brengen van de huidige situatie en het formuleren van concrete stappen om de schuldhulpverlening te optimaliseren. Hierbij dienen de volgende stappen te worden doorlopen:

Inventarisatie van Huidige Uitvoering:

a. Gedetailleerd overzicht van bestaande werkprocessen en activiteiten.

b. Analyse van behaalde resultaten en bestede uren.

Formuleren van Uitvoeringsmogelijkheden:

a. Identificeren van optimalisatiemogelijkheden op basis van landelijke ontwikkelingen en lokale kansen.

b. Uitwerken van de uitvoeringsimplicaties, waaronder schatting van kosten, personele inzet (zowel implementatie als structureel), verwachte efficiëntieslag, benodigde proces- en systeemwijzigingen.

c. Bepalen van de implementatietermijn voor de voorgestelde optimalisaties.

Rapportage:

De afronding van deze opdracht resulteert in een duidelijke rapportage waarin zowel de bestaande situatie als de voorgestelde optimalisatiemaatregelen helder worden beschreven. Deze rapportage vormt de basis voor het nemen van vervolgstappen in het besluitvormingsproces binnen de gemeente.


We zoeken een projectleider schuldhulpverlening die voldoet aan het volgende profiel:

  • uitgebreide ervaring met vergelijkbare projecten rond schuldhulpverlening (dit is echt een must);

  • werkervaring bij/voor gemeente, bij voorkeur een kleinere regiogemeente;

  • een stevige en overtuigende persoonlijkheid die handelt vanuit concrete doelen en die vasthoudend is bij het behalen daarvan;

  • je beschikt over de vaardigheden die nodig zijn om integraal te werken en om verschillende rollen te kunnen uitvoeren: je bent analytisch sterk maar ook een ‘doener’

  • je kan snel schakelen tussen onderwerpen en niveaus, bent gericht op samenwerken, neemt initiatief, bent resultaatgericht, laat creativiteit zien, bent innovatief op inhoud, je durft grenzen op te zoeken en je hebt een heldere schrijfstijl;

  • je vindt snel je weg in relevante netwerken, legt verbindingen en bouwt relaties verder uit;

  • je beschikt over uitstekende politieke en bestuurlijke sensitiviteit;

  • je kunt relativeren en je beschikt over een gezonde dosis gevoel voor humor;

  • tevens vind je het leuk om in een klein team (6 personen) te werken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten